Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 4/2022 29.1.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 29.1.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta, tunnuksella OH1T.

SISÄLTÖ

Kevätkokous kesäkuussa

Jäsenmaksulaskut tulossa

Ruotsissa kurssitetaan englanniksi

Vipunen ilmestyy uudessa asussa

Toimiston aukioloon muutoksia

Vuosikokouksia

Silent Key

Kuso päivässä pitää lääkärin loitolla

Kilpailut

Kevätkokous kesäkuussa

Liiton Kevätkokous järjestetään lauantaina 11. kesäkuuta 2022. Hallitus päätti päivämäärästä torstaina pitämässään kokouksessa. Kevätkokouksen järjestämisestä kiinnostuneita jäsenkerhoja pyydetään ottamaan yhteyttä toimistoon tai hallituksen jäseniin.

Vuoden 2022 jäsenmaksut helmikuussa

Vuoden 2022 jäsenmaksulaskut lähetetään ensi viikolla. Ne saapuvat joko postitse tai e-laskuna, jos on tehnyt e-laskutilauksen. Liitto suosittelee jäsenistölle e-laskutuksen käyttöönottoa. Jäsenmaksut pysyvät ennallaan eli edellisvuoden suuruisina.

Ruotsissa kurssitetaan nyt englannin kielellä

Ruotsissa on käynnissä ensimmäinen radioamatöörikurssi englannin kielellä. Tavoitteena on, että osallistujat suorittavat kurssin päätteeksi HAREC-tutkinnon englanniksi. Kohderyhmänä ovat erityisesti ulkomailta Ruotsiin tulleet opiskelijat. Ruotsin liitto SSA järjestää kurssin yhdessä Kuninkaallisen Teknillisen yliopiston kanssa.

Naapurimaassamme on havahduttu siihen, että monilla radioamatööriksi haluavilla ei ole riittävää kielitaitoa suorittaa radioamatöörikurssia ruotsin kielellä.

Ruotsin SSA käy myös parasta aikaa keskusteluja lupaviranomaisen kanssa siitä, miten pätevyystutkinto voitaisiin järjestää ”on-line” eli kokonaan verkossa suoritettavalla tutkinnolla. Tässäkin pyrkimyksenä on, että tutkintokysymykset olisivat sekä ruotsiksi että englanniksi.

Radioamatööri-lehden uudistus on valmis

Liiton jäsenlehden Radioamatöörin uudistus on valmistunut onnistuneesti. Tämän vuoden ensimmäinen lehti on uudennäköinen, se postitetaan jäsenille ja muille tilaajille helmikuun alkupuolella.

Vipusen uusi ilme on kokeneen graafikon Tuija Tarkiaisen käsialaa. Myös viimesyksyinen hallitus osallistui innokkaasti ulkoasun yksityiskohtien viilaukseen.

Olen tyytyväinen lopputulokseen ja toivon, että myös lukijat arvostavat uudistusta, sanoo lehden päätoimittajuudesta luopuva Markku OH4UI.

Lehtiuudistus oli keskeinen toimeksianto viime kesänä, kun Markku tuli tuuraajaksi Liiton toimistoon. Nyt kun se on tehty, on aika siirtyä omassa työelämässä eteenpäin, Markku kertoo.

Aloitus uuden työnantajan leivissä tapahtuu helmikuussa ja tämä bulletiini onkin viimeinen Markun OH4UI toimittama. 

Toimiston aukioloaikoihin muutoksia

Liiton toimisto Helsingin Lassilassa on jatkossa auki vierailijoille maanantaista keskiviikkoon kello 10 -14 ja puhelimitse kello 10 -16. Toimiston henkilökunnan tavoittaa sähköpostilla osoitteesta toimisto@nullsral.fi ja puhelimitse numerosta 09 562 5973.

Vuosikokouksia

Turun Radioamatöörit ry:n OH1AA vuosikokous pidetään Sommelossa torstaina 24.2.2022 kello 18 alkaen.

Esillä ovat normaalit vuosikokousasiat ja kokouspaikalla on luonnollisesti kahvitarjoilu. OH1AA:n johtokunta toivottaa jäsenet tervetulleiksi.

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatöörikollegoiden poismeno: Olavi ”Olli” Honkanen OH5LN, Tapio Nieminen OH3MOQ ja Hannu Haataja OH3VC. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

Vähintään kuso joka päivä liki kolme vuosikymmentä

John K3WWP on pitänyt joka päivä vähintään yhden kuson jo 27 vuoden ajan. Armoitettu CW-mies on myös QRP-mies eli kusot on pidetty sähkötyksellä ja korkeintaan viiden watin teholla lanka-antenneihin.

Hiukan ennen joulua tuli täyteen 10 000 päivän merkkipaalu. Johnin mukaan homma jatkuu samankaltaisena edelleen päivästä toiseen. Pennsylvaniasta pidettyjen dx-kusojen kärkimaa on Saksa. Eniten hän on ollut äänessä 40 metrillä, 20 metrin kusojen määrän ollessa toisena.

Kuso päivässä pitää lääkärin loitolla, ainakin Johnin K3WWP tapauksessa.

K3WWP kotisivut: http://www.k3wwp.com/

Kilpailut

Nyt kuluvana viikonloppuna on CQ WW 160 metrin CW-kisa. Sähkötyksellä kisataan myös Ranskan REF kontestissa ja puheella puolestaan Belgian UBA DX-kilpailussa.

Ensi viikolla olemmekin jo helmikuussa ja Tiistaitesti on vuorossa kahdella metrillä. Torstaina jatketaan NAC:in merkeissä kymmenellä metrillä.

Keskellä viikkoa on workittavissa myös HF-kilpailu: keskiviikkona käydään EU-DX Contest. Ensi viikonloppuna kilpailurintamalla on poikkeuksellisen hiljaista.

CQ WorldWide 160-Meter Contest:  https://cq160.com/

REF Contest: https://concours.r-e-f.org/contest/a-propos/

UBA DX-contest: https://www.uba.be/en/hf/contest-rules/uba-dx-contest-rules

EU-DX Contest: https://eudxcc.altervista.org/eu-dx-contest/

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 5.2.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

Toimittaja / Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media