Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 7/2022 19.2.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 19.2.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET:

Radioamatööri-lehdellä uusi päätoimittaja

Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivä 5.3.

Koulutusuutisia

VUSHF-tapaaminen toukokuussa

Vuosikokouksia

Silent key

DX- ja kilpailutapaaminen huhtikuussa

Kilpailu-uutisia

Radioamatööri-lehdellä uusi päätoimittaja

Radioamatööri-lehden toimittajakunta on vaihtunut. Lehden uusi päätoimittaja Tomi Helpiö OH2ID on aloittanut työnsä apunaan XYL Maiju. Myös toimistolla työskentelevällä Vilmalla OH2VT on aikaisempaa suurempi rooli lehden toimittamisessa. Seuraava RA-lehti tulee olemaan pääasiassa ajantasainen OH-luettelo ajankohtaisilla aiheilla lisättynä. Jos haluat, että tietosi tulevat näkyviin OH-luetteloon etkä ole vielä suostumustasi antanut, tee se liiton sivuilla 24.2. mennessä.

Numerosta 3 lähtien palataan lehden osalta normaaliin sisältöön. Juttuehdotuksia toimitukselle voi lähettää osoitteeseen ra-lehti@nullsral.fi.

Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivä 5.3.

Sotilasradioamatöörit juhlistavat Viestiaselajin Vuosipäivää lauantaina 5.3.2022. OI-maatunnuksilla varustetut sotilasradioamatööriasemat aktivoituvat radioamatööritaajuuksilla.

Kerää mahdollisimman monta OI asemaa ja ano OI-awardia. OI awardimanageri Timo OH7JHA antaa lisätietoja awardista. Säännöt löytyvät mm. Facebook sivulta Sotilasradioamatöörit.

Koulutusuutisia

Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana tullaan kouluttamaan reilusti yli kaksisataa uutta radioamatööriä. Hannun OH1IX ja Jukan OH6LI vetämä ja MPK:n järjestämä kurssi alkoi tammikuussa ja se on jo loppusuoralla. Kurssilla on lähes sata osallistujaa ja innokkaimmat ovat suorittaneet tutkinnon jo ennen kurssin päättymistä.

Myös Jarin OH2BU vetämä kurssi käynnistyi tällä viikolla Lahdessa OH3AC-kerholla sekä etäyhteyksillä vauhdikkaasti lähes yhtä suurella osallistujajoukolla.

Lisäksi Radioamatööriliitto järjestää maaliskuussa perusluokan kurssin yhteistyössä useiden liiton radiokerhojen kanssa. Ilmoittautuminen tälle kurssille on käynnissä liiton sivuilla. Ilmoittautumiset helmikuun loppuun mennessä.

VUSHF-tapaaminen toukokuussa

Radioamatööritekniikan seura RATS (OH2NXX) järjestää 42. pohjoismaisen VHF/UHF/SHF-harrastajien tapaamisen 26.-29.5.2022 Säkylän Kristallirannassa. Ilmoittautuminen aukeaa 15.3. RATSin sivuilla.

Vuosikokouksia

Turun Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Sommelossa torstaina 24.2. kello 18 alkaen.

Tampereen radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään 28.2. klo 18 Pyynikin näkötornin kerhohuoneella osoitteessa Näkötornintie 20.

Elimäen Radioamatöörikerho ry:n vuosikokous pidetään lauantaina 5.3. klo 14 yhteisötila Puljulla Elimäellä.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 14.3. klo 18 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, Hämeenlinna.

Laivaston Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Sommelossa keskiviikkona 30.3. kello 18 alkaen.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollega Ahti Aintilan, OH2RZ poismeno. Kunnioitamme Ahtin muistoa hetken hiljaisuudella.

DX- ja kilpailutapahtuma huhtikuussa

OH DX Foundation Finland ja Contest Club Finland järjestävät yhteisen DX- ja kilpailutapahtuman Tampereella 9.-10. huhtikuuta. Tule tapaamaan muita DX- ja kontestihenkisiä amatöörejä ja kuuntelemaan esimerkiksi Nikon OH2GEK esitystä, kuinka maailmanmestaruus voitetaan remoteasemalta käsin. Tapahtuman ohjelma on nähtävillä OHDXF:n sivuilla, jonka kautta myös ilmoittautuminen on avoinna 1.3. asti.

Kilpailu-uutisia

Viime viikonloppuna käytyyn CQWW RTTY -kilpailuun osallistui jälleen runsaasti suomalaisia amatöörejä. Karit OH4KA ja OH2BP workkivat kisan EA8-asemilta ja ennakkotietojen mukaan ovat omien luokkiensa kärkipäässä maailmassa. Myös Timo OH1TM workki hienon tuloksen OH1F-asemalta ja toinen Timo OH1NOA pärjäsi mukavasti Classic-luokassa.

Tänä viikonloppuna on kelien salliessa mahdollisuus workkia jenkkiasemia CW:llä ARRL DX Contestissa. Lisäksi ohjelmassa on digikontestien puolella Russian PSK Contest.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 26.2.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media