Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 8/2022 26.2.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 26.2.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET:

SRAL-kesäleirin järjestelyt etenevät

Perusluokan radioamatöörikurssi alkaa maaliskuussa

Uusi työryhmä automaattiasemille

Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivä 5.3.

Vuosikokouksia

Silent key

Nuorisotiimin edustaja OH3OT kutsuttu mukaan hallitukseen

Vielä ehdit mukaan DX- ja kilpailutapahtumaan huhtikuussa

Ukrainaan julistettu hätätila vaikuttaa myös radioamatööreihin

Kilpailu-uutisia

SRAL-kesäleirin järjestelyt etenevät

SRAL 101v kesäleiri järjestetään 14.-17.7.2022 Eerikkilän Sport&Resort:ssa Tammelassa. Järjestäjänä toimii Riihimäen Kolmoset, OH3AD. Leirin ohjelma tulee sisältämään kiinnostavia esitelmiä, foorumeita, kirpputorin ja vapaavalintaista ham-toimintaa ystävien parissa.

Ilmoittautuminen leirille avataan 15.3. erikseen julkaistavalla ilmoittautumissivulla. Näille sivuille tulevat näkyviin myös leirin tarkempi ohjelma sekä Eerikkilän urheiluopiston majoitushinnat. Halukkuuksista esitelmän pitämiseen, kaupallisten esittelypaikkojen varauksiin sekä muita tiedusteluja itse leiriä koskien voi lähettää osoitteeseen OH3AD@nulloutlook.com.

Perusluokan radioamatöörikurssi alkaa maaliskuussa

Suomen Radioamatööriliitto järjestää yhteistyössä seitsemän liiton radiokerhon kanssa perusluokan pätevyyteen tähtäävän kurssin. Kurssi järjestetään kuutena viikonloppuna maalis-huhtikuussa. Kurssi alkaa lauantaina 12.3.2022. ja päättyy sunnuntaina 24.4.2022. Kurssi pidetään etäopetuksena ja osittain yhteistyökerhojen tiloissa. Kurssin hinta on 15 €. Ilmoittautuminen kurssille päättyy maanantaina 28. helmikuuta. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki ovat nähtävissä liiton sivuilla.

Uusi työryhmä automaattiasemille

Liiton hallitus on päättänyt perustaa uuden työryhmän koordinoimaan toistinasema-, majakka- ja digiautomaattiasemien sekä muiden tällaisiksi rinnastettavien radioamatööriasemien toimintaa. Työryhmä suunnittelee automaattiasemien hallintaprosessit ja toimii yhteyspisteenä tärkeimpien kumppanien suuntaan. Myös automaattiasemia koskevien radioamatöörimääräysten kehittäminen on työryhmän tehtävälistalla. Työryhmän puheenjohtajana toimii Erik Finskas OH2LAK ja työryhmän kokoonpano on esitelty liiton sivuilla.

Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivä 5.3.

Sotilasradioamatöörit juhlistavat Viestiaselajin Vuosipäivää lauantaina 5.3.2022. OI-maatunnuksilla varustetut sotilasradioamatööriasemat aktivoituvat radioamatööritaajuuksilla.

Kerää mahdollisimman monta OI asemaa ja ano OI-awardia. OI awardimanageri Timo OH7JHA antaa lisätietoja awardista. Säännöt löytyvät mm. Facebook sivulta Sotilasradioamatöörit.

Vuosikokouksia

Tampereen radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään 28.2. klo 18 Pyynikin näkötornin kerhohuoneella osoitteessa Näkötornintie 20.

Elimäen Radioamatöörikerho ry:n vuosikokous pidetään lauantaina 5.3. klo 14 yhteisötila Puljulla Elimäellä.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 14.3. klo 18 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, Hämeenlinna.

Laivaston Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Sommelossa keskiviikkona 30.3. kello 18 alkaen.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollega Reino Anttosen, OH1TN poismeno. Kunnioitamme Reinon muistoa hetken hiljaisuudella.

Nuorisotiimin edustaja OH3OT kutsuttu mukaan hallitukseen

Liiton hallitus on kutsunut Otava Tuomen OH3OT nuorisotiimin edustajana mukaan hallituksen toimintaan. Otava osallistuu hallituksen kokouksiin läsnäolo- ja puheoikeudella vuoden 2022 loppuun asti. Tarkoituksena on tuoda liiton hallitustoimintaa lähemmäksi nuorempaa sukupolvea ja sitouttaa nuorisotiimin jäseniä liiton toiminnan kehittämiseen.

Vielä ehdit mukaan DX- ja kilpailutapahtumaan huhtikuussa

Tämän vuoden mielenkiintoisin ja jännittävin DX & Contest -tapahtuma järjestetään huhtikuussa 9.-10.4.2022 Tampereella tasokkaassa Sokos Hotelli Tornissa. Ohjelman löydät osoitteesta www.ohdxf.fi ja ilmoittautuminen tapahtuu saman osoitteen kautta. Ilmoittautumisia toivotaan viimeistään ensi tiistaina 1.3. Tervetuloa mukaan!

Ukrainaan julistettu hätätila vaikuttaa myös radioamatööreihin

Ukrainaan on julistettu hätätila torstaina 24.2. Venäjän hyökkäyksen vuoksi. Hätätilan on julistettu kestävän vähintään 30 päivää ja se sisältää useita rajoituksia esimerkiksi tv- ja radiotoiminnan osalta. Rajoitusten listalla on erikseen mainittu kielto käyttää radioamatöörilähettimiä henkilökohtaiseen ja kollektiiviseen käyttöön.

SRAL on perjantaina 25.2. vastaanottanut Traficomin lausunnon, jonka mukaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficom esittää, että toistaiseksi pidättäydytään radioamatööriliikenteestä ukrainalaisten vasta-asemien kanssa. Tilanteen muuttumista Ukrainassa seurataan aktiivisesti ja asiaan tullaan palaamaan.

Kilpailu-uutisia

Viikko sitten käydyn ARRL DX CW -kilpailun OH-asemat saivat nauttia osin poikkeuksellisen hyvistä keleistä. Lähes 60-vuotisen kilpailukokemuksen omaavan Ramin OH2BCI mukaan ainakin 15 metrin bandilla oli sunnuntaina parhaat jenkkikelit vuosikausiin.

Keleistä huolimatta OH-asemien osallistumisaktiivisuus oli keskinkertaisella tasolla. Atlantin takaa raportoitiin, että pitkästä aikaa äänessä oli enemmän SM- kuin OH-asemia. OH-asemista eniten kusoja keräsivät ennakkotietojen mukaan OH1F operaattorina OH1TM, OH0Z sekä OH6QU.

Tänä viikonloppuna järjestetään SSB:llä 160 metrin CQWW-kilpailu sekä Ranskan HF-mestaruuskilpailu REF Contest.

Ukrainan kriisi vaikuttaa myös radiourheiluun. Belgian radioamatööriliitto on peruuttanut tälle viikonlopulle suunnitellun kansainvälisen UBA DX CW -kontestin Ukrainan tilanteen vuoksi.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 5.3.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media