Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 14/2022 9.4.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 9.4.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET:

Esitykset kevätkokoukseen 11.4. mennessä

Kesäleirin ohjelma julkaistaan maanantaina

Laura Rosten aloitti työt liiton toimistolla

Maailman radioamatööripäivä 18.4.

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Lutikoiden tuuletus toukokuussa

Nuorisotiimin Zoom-tapaaminen ja YOTA-kontesti

Haluatko tietosi jatkossa OH-luetteloon?

Bulletiinin lukijoita haetaan syyskaudelle

Kilpailu-uutisia – nyt myös perusluokkalaiset SM-sarjaan

Esitykset kevätkokoukseen 11.4. mennessä

Kevätkokous järjestetään tänä vuonna 11.6. Helsingissä. Viime vuoden tapaan kokoukseen on mahdollista osallistua sekä paikan päällä että etäyhteydellä. Kokouskutsu tullaan julkaisemaan Radioamatööri-lehdessä 3/2022. Sääntöjen mukaan jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle viimeistään kaksi kuukautta ennen kevätkokousta eli 11.4. mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama.

Esitykset lähetetään kirjallisena osoitteeseen SRAL ry, Hallitus, Kaupinmäenpolku 9, 00440 HELSINKI tai sähköisesti skannattu ja vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama dokumentti osoitteeseen hallitus@nullsral.fi.

Liiton kevätkokouksessa jaetaan myös tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimittamaan Liiton hallitukselle 11.5.2022 mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään liiton toimistoon joko paperi- tai sähköpostilla. Kooste liiton tunnustuspalkinnoista ja niiden säännöistä on kuvattu liiton sivuilla.

Kesäleirin ohjelma julkaistaan maanantaina

Kesäleirin ohjelma julkaistaan maanantaina 11.4. liiton nettisivuilla ja some-kanavilla sekä myös seuraavassa RA-lehdessä. SRAL 101v kesäleiri järjestetään 14.-17.7. Eerikkilän Sport&Resort:ssa Tammelassa. Järjestäjänä toimii Riihimäen Kolmoset, OH3AD.

Leiri avataan torstaina kello 12 ja päättyy sunnuntaina. Ohjelma tulee sisältämään kiinnostavia esitelmiä, foorumeita, kirpputorin ja vapaavalintaista hamitoimintaa ystävien parissa.

Tietoja Eerikkilän urheiluopiston kattavista majoitus- ja ravintolapalveluista sekä liikuntamahdollisuuksista on saatavilla opiston www-sivustolta. Tarjolla on eri tasoisia hotellihuoneita, huoneistoja ryhmille sekä huviloita. Majoitustilaa on paljon tarjolla halukkaille. Lisäksi on varattavissa sähköistettyjä asuntoautopaikkoja rajoitetusti. Myös sähköistämättömiä paikkoja on tarjolla. Telttailuun alue ei ole kaikkein soveltuvin, mutta siihenkin järjestetään mahdollisuus.

Ilmoittautumiset leirille on avoinna Eerikkilän ilmoittautumissivuilla. Sivulla ilmoitetaan päiväkohtaisesti leirille osallistuminen ja tehdään halutut Eerikkilän majoitus- ja muut palveluvaraukset. Leirille ilmoittautuminen on toivottavaa, koska ilmoittautuminen helpottaa leirin käytännön järjestelyjä. Leirille saa toki tulla ilman ilmoittautumistakin.

Laura Rosten aloitti työt liiton toimistolla

Maanantaina 4.4. liiton toimisto sai vahvistusta, kun Laura Rosten aloitti työt järjestöassistenttina. Laura työskentelee osa-aikaisena kolme päivää viikossa määräaikaisella sopimuksella elokuun 2022 loppuun asti. Laura ei ole vielä radioamatööri, mutta hänellä on useiden vuosien kokemus järjestötyöstä lähinnä viestinnän ja taloushallinnon alueilta. Toimistoa pyörittävät tällä hetkellä Vilma OH2VT ja Laura, Timon OH5LLR toimiessa taustatukena. Toivotetaan Laura tervetulleeksi joukkoon!

Maailman radioamatööripäivä 18.4.

Maailman radioamatööripäivää vietetään maanantaina 18.4. Päivä on samalla kansainvälisen radioamatööriliiton IARUn vuosipäivä. IARU perustettiin 18.4.1925, joten se täyttää nyt 97 vuotta. IARUn jäsenmaita oli alun perin 25, mutta tänään siihen kuuluu 160 maata ja kansallisten radioamatööriliittojen kautta noin kolme miljoonaa radioamatööriä. Maailman radioamatööripäivää juhlistetaan lukuisilla erikoiskutsuilla ja eri maiden liittojen järjestämillä tapahtumilla. Lisätietoa maailman radioamatööripäivästä löydät IARUn sivuilta.

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Radioamatööritekniikan seura RATS (OH2NXX) järjestää 42. pohjoismaisen VHF/UHF/SHF-harrastajien tapaamisen 26.-29.5. Säkylän Kristallirannassa. Majoitusvaraukset tulee tehdä 17.4. mennessä. Lue tarkemmat tiedot osoitteesta rats.fi/vushf2022.

Lutikoiden tuuletus toukokuussa

Salon Radiokerhon, OH1AD, Lutikoiden tuuletus järjestetään Muurlan kerhotilalla perinteiseen tapaan äitienpäivän aattona, lauantaina 7.5. kello 10 – 17. Kerhon osoite on Pihkavuorentie 15, Muurla. Kerholla on myynnissä komponentteja, mittalaitteita, radiolaitteita, bonkkia ym. Lisäksi tarjolla on entiseen tapaan kahvia, pullaa, voileipiä, muurinpohjalättyjä, grillimakkaraa ja muuta maistuvaa. Ohjelmassa on myös hauskat arpajaiset.

Tapahtumapaikkana on pääasiassa kerhon piha-alueella. Vieraileville myyjille toripaikkoja on tarjolla mastopellolla, hintaan 10 euroa. Myyntipaikka on varattava etukäteen. Ennakkovaraukset ja tiedustelut: sähköposti oh1eg@nullsral.fi. Meillä käy vain käteinen! Muista siis varata rahaa mukaasi. Tuuletuksen yhteydessä kerholla on bonkkileiri koko viikonlopun. Perjantaina paikalle voi tulla kello 14 lähtien. Ilmoittaudu leirille etukäteen Memmalle.

Ohjelmassa saunomista ja seurustelua sekä avajaistarjouksia bonkkimyymälässä. Illanvietto jatkuu tuuletuksen jälkeen lauantaina. Mastopellolla on tilaa teltoille ja asuntovaunuille. Etukäteen sovittaessa muutama vaatimaton sisämajoituspaikka pystytään järjestämään.

Tervetuloa tuulettumaan! OH1AD – ”tuuletusta jo vuodesta 1991”

Nuorisotiimin Zoom-tapaaminen ja YOTA-kontesti

Nuorisotiimi järjestää tiistaina 12.4. Zoomissa klo 18.00 alkaen nuorisotapaamisen. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille radioamatööritoiminnasta ja -harrastuksesta kiinnostuneille. Tapaamisessa tutustutaan Liiton nuorisotoimintaan Suomessa ja kansainvälisesti. Kaikki ovat tervetulleita tapaamiseen ja erityisesti nuoret alle 28-vuotiaat. Lisätietoja ja linkki tapaamiseen liiton sivuilla.

Kiinnostaako YOTA-kontestin workkiminen porukalla?

Nyt on mahdollisuus osallistua YOTA Contestiin 21.5. OH5C asemalta Kouvolasta. Keräämme 4-8 hengen kontestitiimiä osallistumaan YOTA Contestin Multi Operator Single Transmitter -luokkaan. Workkimisen ohessa vietetään myös hauskaa saunoen ja paljussa, sekä laitetaan biljardi-pelit tulille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen sähköpostilla nuoriso@nullsral.fi Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä nimen, kutsun ja majoitustarpeen. Ilmoittaudu nyt mukaan tiimiin!

Haluatko tietosi jatkossa OH-luetteloon?

Vuoden 2022 OH-luettelo postitettiin viime viikolla jäsenistölle. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan vuoden 2018 toukokuun jälkeen. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta. Jos haluat tietosi seuraavaan OH-luettelokirjaan tai netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta täyttämällä lomake Liiton nettisivuilla. OH-luettelo on nyt myös ei-jäsenten tilattavissa Liiton verkkosivuilla.

Bulletiinin lukijoita haetaan syyskaudelle

Vuoden 2022 syyskauden bulletiinien lukuvuorot jaetaan lähiaikoina. Liiton toimisto pyytää yhteydenottoja kerhoilta, jotka eivät ole viime aikoina lukeneet bulletiineja mutta olisivat siihen halukkaita. Yhtedenottoja pyydetään sähköpostilla osoitteeseen toimisto@nullsral.fi huhtikuun loppuun mennessä, jonka jälkeen päätetään syyskauden bulletiinien lukuvuorot. Bulletiinien lukemisesta maksetaan kerholle palkkio.

Kilpailu-uutisia – nyt myös perusluokkalaiset SM-sarjaan

SM-sarjan kotimaiset HF-kilpailut käynnistyvät Kalakukolla pääsiäismaanantaina 18.4. Säännöt löytyvät sekä liiton kotisivulta että Pohjois-Karjalan Radiokerhon, OH7AB; kotisivulta. Säännöissä on pieniä muutoksia ja tarkennuksia. Muistutuksena kilpailuajat:

SSB: 07:00-09:00 UTC
CW: 10:00-12:00 UTC
RTTY: 13:00-14:00 UTC

Koko SM-sarjan uudet säännöt löydät liiton kotisivulta. Merkittävänä muutoksena on, että myös perusluokassa jaetaan Suomen Mestaruus. Vaikka SM-sarjassa on jo 100 W luokka, on sen kärkisijat jaettu jo monia vuosia perinteisesti 100 wattia käyttäville yleisluokkalaisille. Perusluokan omalla Suomen Mestaruudella halutaan kannustaa myös uusia perusluokkalaisia ja pienemmillä laitteilla kilpailevia tulemaan mukaan kotimaisten kilpailuiden hurmaan.

Pelottaako kotimaiset kilpailut? Tule seuraamaan kilpailua netissä!

Kotimaiset kilpailut eivät ole rakettitiedettä tai shakkia. Kohtuullisilla laitteilla pärjää hyvin. Mutta haluatko kuulla, miltä pile-up kuulostaa toisessa päässä? Viimevuotiseen tapaan voit nyt Teams-yhteyden kautta nähdä ja kuulla kun Jari, OH2BU, osallistuu kilpailuun ja pitää pile-up’ia. Kilpailun järjestäjän kanssa on sovittu, että Teams-lähetys voidaan toteuttaa kilpailusääntöjen puitteissa, kunhan taajuutta tai lokia ei lähetyksessä näytetä. Teams-linkki löytyy kilpailua edeltävänä päivänä sekä Facebook’in Radioamatöörit-sivulta että Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC:n kotisivuilta.

Viime viikonlopun EA RTTY -kontestissa Kari EA8DED/OH2BP workki SOAB-luokassa yli tuhat kusoa ja ennakkotietojen mukaan on sijoittumassa kisassa aivan kärkipäähän omassa luokassaan. Onnittelut Karille!

Tänä viikonloppuna voi digimodeilla kilpailla esimerkiksi FT8 DX Contestissa. CW-workkijoille tarjolla on Japan International DX Contest ja phonella OKOM DX Contest.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan pääsiäisen jälkeen lauantaina 23.4.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media