Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 45/2022, 26.11.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 26.11.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetty Helsingissä

Kesäleirien 2023 ja 2024 järjestäjät valittu

Keski-Suomen Radioamatöörien OH6AD syyskokous 28.11.

Tampereen Radioamatöörien OH3NE vaalikokous 30.11.

Lahden Radioamatöörikerho ry:n OH3AC vuosikokous ja pikkujoulut 5.12. 

Viestiliikenneharjoitukseen osallistui yli 50 asemaa

DX-bulletiinit jälleen tilattavissa

Itsenäisyyspäivänä Perinneradiotapahtuma, OI-aktiviteetti sekä Kuutosten Cup

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin

Kilpailu-ja DX-uutisia – TY5AF-aseman OH-vastaanotto maanantaina 28.11.

Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetty Helsingissä

Liiton syyskokous pidettiin lauantaina 19.11. Helsingissä. Kokoukseen osallistui yhteensä 58 jäsentä, joista paikalla oli 20 ja etäyhteydellä osallistui 38 henkilöä. Valtakirjalla oli edustettuna neljä kerhoa.

Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2023 talousarvio sekä toimintasuunnitelma, johon tehtiin pieniä muutoksia kokouksen aikana. Liiton puheenjohtajaksi valittiin Jarmo Malinen OH2UBM kaudelle 2023-24. Vastaehdokkaita ei ollut, joten valinta tapahtui ilman äänestystä. Hallitukseen kaudelle 2023-25 valittiin Mikael Nousiainen OH3BHX ja Jari Ojala OH8LQ sekä kaudelle 2023 Jari Jussila OH2BU. Onnea valituille luottamushenkilöille.

Kesäleirien 2023 ja 2024 järjestäjät valittu

Liiton hallitus on kokouksessaan 8.11. käsitellyt kerhojen hakemukset kesäleireille ja päättänyt tulevien leirien järjestäjät. Vuoden 2023 kesäleirin järjestäjäksi valittiin Lahden Radioamatöörikerho ry OH3AC. Kesäleiri järjestetään Vierumäen liikunta- ja vapaa-ajan keskuksessa. Vuoden 2024 kesäleirin järjestäjäksi valittiin Pohjois-Karjalan radiokerho ry OH7AB, joka järjestää leirin Holiday Linnunlahden leirintäalueella Joensuussa. Kesäleirien ohjelmistosta, ilmoittautumisista ja käytännöistä tiedotetaan myöhemmin.

Keski-Suomen Radioamatöörien OH6AD syyskokous 28.11.

Tervetuloa OH6AD, Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n syyskokoukseen ja pikkujouluihin maanantaina 28.11.2022 klo 18:00 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Syyskokouksen yhteydessä pidetään myös kerhon perinteiset pikkujoulut. Tarjolla on kahvia, glögiä ja pientä purtavaa.

Tampereen Radioamatöörien OH3NE vaalikokous 30.11.

Tampereen Radioamatöörit ry:n sääntömääräinen vaalikokous pidetään 30.11.2022 klo 18.00 kerhohuoneella Pyynikin näkötornilla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vaalikokousasiat. Kokouksen yhteydessä järjestetään jäsenille pikkujoulukahvittelu.

Kokoukseen on mahdollista osallistua etänä käyttäen Zoom-yhteyssovellusta. Mikäli jäsen haluaa osallistua yhdistyksen kokoukseen etänä, tulee hänen ilmoittautua kokoukseen ennakkoon 23.11.2022 mennessä osoitteeseen hallitus@nulloh3ne.fi.

Lahden Radioamatöörikerho ry:n OH3AC vuosikokous ja pikkujoulut 5.12.

Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC vuosikokous ja pikkujoulut pidetään Vanhan Radioaseman koulutusluokassa ma 5.12.2022 klo 18:00 lähtien.

Normaalien vuosikokousasioiden lisäksi käydään läpi tulevia tapahtumia. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä, Teams-linkki löytyy Kerhon kotisivulta www.oh3ac.fi edellisenä päivänä

”Virallisen” osuuden jälkeen keskitymme juhlimaan pikkujoulua joulupuuron, glögin, kahvin ja seurustelun parissa. Kaikki uudet ja vanhat jäsenet ja muut toiminnasta kiinnostuneet ovat sydämellisesti tervetulleita!

Viestilikenneharjoitukseen osallistui yli 50 asemaa

Pohjois-Karjalan radiokerho OH7AB johti valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 18.-19.11. MPK Savo-Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöitiin HF- ja VHF-verkoissa puheella ja datalla. Dataliikenteessä käytettiin Winlink Express- ja VARA HF-ohjelmistoja.

Harjoitukseen osallistui yli 50 etäasemaa. Harjoituskertomus jaetaan myöhemmin harjoitukseen osallistuneille. Seuraava valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus järjestetään maaaliskuussa 2023.

DX-bulletiinit jälleen tilattavissa

Nyt on mahdollisuus tilata OHDXF:n edulliseen jäsenhintaan Bernien, W3UR; kokoamat DX-bulletiinit. Näistä julkaisuista löydät viimeiset tipit meneillä olevista peditioista. Bulletiinien hinnat ovat the Daily 40€ ja the Weekly 30€. Tilausohjeet löydät OHDXF viimeisimmästä jäsenkirjeestä OHDXF sivuilta.

Itsenäisyyspäivänä Perinneradiotapahtuma, OI-aktiviteetti ja Kuutosten Cup

Perinneradiotapahtuma PRT35 järjestetään itsenäisyyspäivänä 6.12. Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan. Tarkemmat tiedot tapahtuman aikataulusta ja taajuuksista Putkiradiomuseon nettisivuilla.

Myös sotilasradioamatööriasemat aktivoituvat tiistaina 6.12. juhlistaen Suomen itsenäisyyspäivää. Tervetuloa bandeille!

Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD kutsuu kaikki sähkötystaitoiset radioamatöörit Kuutosten kuppiin Suomen Itsenäisyyspäivänä. Kuudes joulukuuta kello 10 Suomen aikaa starttaava tunnin mittainen cw-kisa workitaan 80 ja 40 metrillä. Säännöt ovat  entisellään, lisäyksenä on YL-luokka.

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z asemalla 2-4.12

Workkimisviikonlopun aikana on luvassa muun muassa HF-workkimista, erilaisia esitelmiä, saunomista ja yhdessäoloa. Viikonlopun aikana käytetään kutsua OH2YOTA, joka on maailmallakin tunnettu nuorten käyttämänä kutsuna, joten pileupit ovat taattuja!

Paikan päällä on täysihoito ruokien osalta ja sisämajoitus on kaikille halukkaille. Ensisijaisesti leiri on suunnattu 15-28-vuotiaille liiton nuorisojäsenille. Lauantaina on halukkaille mahdollisuus osallistua leirille päiväkävijänä!

Leirin hinta koko viikonlopulta on 30€, joka maksetaan leirillä. Päiväkävijälle maksu on 10€, joka sisältää kuljetukset Mustilaan Kouvolan juna-asemalta, sekä lounaan ja päivällisen.

Ilmoittautuminen tapahtuubulletiinin nettiversiosta löytyvän linkin kautta.

Kilpailu-ja DX-uutisia

Viikonlopun päätapahtuma kontestirintamalla on CQWWDX:n CW osuus. Kilpailussa on mukana useita DX-peditioita, joten viikonloppuna on hyvä mahdollisuus kontestiworkkimisen ohessa kartuttaa DX-maiden saldoa.

Suomalainen TY5AF -retkikunta on kilpailussa äänessä Beninistä. Asema on rakennettu suomalais-beniniläiseen Villa Karo -kulttuurikeskukseen Grand Popon kylään. TY5AF järjestää pedition päätteeksi OH-vastaanoton maanantaina 28.11. alkaen klo 16 Suomen aikaa SSB:llä taajuudella 14.267 kHz. Silloin on tilaisuus workkia TY5AF-asema, jos et viikonloppuna onnistunut saamaan kusoa lokiin. Kaikille lokista löytyville liiton jäsenistöön kuuluville OH-asemille lähetetään QSL-kortti liiton QSL-toimiston kautta ilman eri pyyntöä.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 3.12.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media