Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 48/2022, 17.12.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 17.12.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Liiton toimikunnat kaipaavat uusia tekijöitä

Radiorauhan julistus ja joulutervehdykset jouluaattona lauantaina 24.12. klo 12:15

Jouluasemat aktivoituvat bandeilla

Silent key

Kilpailu-ja DX-uutisia – Syysottelun tulokset ja Joulusprintti

Liiton toimikunnat kaipaavat uusia tekijöitä

Liiton toimikuntien kokoonpanot vahvistetaan jälleen tammikuussa vuodeksi eteenpäin. Toimikunnilla on liiton toiminnassa tärkeä rooli ja eri alojen syvällinen osaaminen löytyy juuri toimikunnista. Nyt on oikea aika hakeutua mukaan juuri sinua kiinnostavan radioamatööriharrastuksen osa-alueen toimikuntaan. Ota yhteyttä toimikunnan vetäjään ja kerro kiinnostuksestasi. Liiton toimikunnat yhteystietoineen on listattu liiton nettisivuilla.

Radiorauhan julistus ja joulutervehdykset jouluaattona lauantaina 24.12. klo 12:15

Joulurauhan perinne ulottuu Suomessa aina 1300-luvulle asti. Aikanaan joulurauha oli lakien mukaan voimassa 20 vuorokautta, alkaen jouluaatosta ja päättyen nuutinpäivään, 13. tammikuuta.

Lahden Radiomäeltä julistetaan valtakunnallinen joulun radiorauha alkamaan jouluaattona lauantaina 24.12. klo 12:15 Suomen aikaa taajuudella 3.685 kHz. Julistuksen antaa Kalevi Kuukso, OH3NAO.

Radiorauhan julistus seuraa Turun joulurauhan julistuksen perinnettä ja se annetaan tietenkin vain radioaalloilla. Julistuksen jälkeen radioamatöörit voivat tulla kuittaamaan radiorauhan julistuksen ja samalla kertomaan ja vaihtamaan omat joulutervehdyksensä muille radioamatööreille.

Jouluasemat aktivoituvat bandeilla

Joulun lähestyessä bandeilla aktivoituvat myös erilaiset jouluaiheiset amatööriasemat. Joulukuun alkupuolella on kuultu jo asemia OH9SCL ja OG1XMAS, jotka ovat aktiivisia aina jouluun asti. Pusulan Radistit ry, OH9W aktivoi erikoiskutsun OF9X 16.12. klo 18 SA – 31.12. klo 23.59 SA. Hyvän Joulun toivotuksia jaetaan kaikilla HF bandeilla ja yleisimmillä modeilla. Lisätietoja jouluasemien aikatauluista ja QSL-käytännöistä saa QRZ.com:ista.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Pauli Niskasen, OH2AWQ, poismeno. Kunnioitamme Paulin muistoa hetken hiljaisuudella.

Kilpailu-ja DX-uutisia – Syysottelun tulokset ja Joulusprintti

Marraskuun alussa kisatun Viitosten syysottelun tulokset ovat valmistuneet. Luokkavoittoihin ylsivät SSB:llä OH2BU, OH8L, OH6HLH, OH5UQ ja OH7TO, CW:llä OH2BU, OH2YL, OH8UV ja OH9CGD sekä RTTY:llä OH5UQ ja OH6HLH. Kaikki tulokset löydät liiton sivuilta.

Vuoden 2022 OH SM-sarjan päättää tapaninpäivänä 26.12. järjestettävä Joulusprintti. Kilpailun järjestää Contest Club of Finland ja kilpailukutsu tulee liiton ja CCF:n sivuille ensi viikon alussa.

Tänä viikonloppuna on tarjolla 24 tunnin pituisia kansainvälisiä kilpailuja lähes kaikille modeille. Sähkötyskilpailuja ovat Croatian CW Contest ja Stew Perry Top Band Challenge. RAC Canada Winter Contest kisataan sekä sähkötyksellä että fonella. Ryttykilpailijat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan OK RTTY Contestissa.

DX-rintamalla tällä hetkellä ovat workittavissa esimerkiksi XW4KV Laosista ja H44SHD Salomonsaarilta. Ensi viikolla odotetaan ääneen 6W/WA3DX asemaa Senegalista.

. . . _ . _

Tämä oli vuoden 2022 viimeinen bulletiini. Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 7.1.2023 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media