Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 6/2023, 11.2.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 11. helmikuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Liiton hallituksen kyselytunti

Jäsenlaskutuksessa virheitä

Päivitystä Turkin maanjäristyksen jälkeiseen hätäviestintään

Maailman Radiopäivä Oodissa

T2-preppauskurssi 14.2.-14.3. 

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

SRAL:n kesäleiri Vierumäellä 12.-16.7.2023 – Tiedote 1 – Sähkötyksen SM-kilpailut ja tasokokeet

Silent key

Kilpailu- ja DX-uutisia – NRAU 2023 tulokset valmistuneet

Liiton hallituksen kyselytunti

Seuraavat hallituksen kyselytunnit järjestetään lauantaipäivinä 1. huhtikuuta sekä 3. kesäkuuta klo 14:00 taajuudella 3685 kHz.

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla.Lomakkeen löydät Liiton nettisivuilta

Jäsenlaskutuksessa virheitä

Jäsenlaskutuksessa on osalle jäsenistöä muodostunut ylimääräinen lasku. Mikäli olet saanut kaksi laskua, oletan yhteydessä Liiton toimistoon sähköpostitse toimisto@nullsral.fi

Päivitystä Turkin maanjäristyksen jälkeiseen hätäviestintään

Pidäthän taajudet 28.540 MHz sekä myös 1.855, 3.777, 7.092,14.270, 18.155, 21.270 ja 24.955 MHz vapaina Turkissa sattuneen maanjäristyksen jälkeen. Lisätietoa IARU:n nettisivuilta

Maailman Radiopäivä Oodissa

Maanantaina 13.2. vietetään Maailman Radiopäivää. Tätä juhlistaakseen Suomen Radioamatööriliitto, Suomen DX-Liitto ja Suomen Radiohistoriallinen seura ovat jälleen 3 vuoden tauon jälkeen yhteisesti esittelemässä radioharratusta 13.2. Keskustakirjasto Oodissa, Helsingissä, klo 12-18. Pyrkimyksenä tuoda näkyväksi radioharrastamista ja tavoittaa mahdollisesti uusia harrastajaehdokkaita. Tervetuloa tervehtimään, jos asiaa tuolloin Helsinkiin.

T2-preppauskurssi 14.2.-14.3. 

Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; järjestää yhteistyössä Zero Radio Club ry:n, OH0V/OH4A; kanssa Teams-etäkoulutuksena T2 -preppauskurssin. Kurssi on tarkoitettu perusluokkalaisille ja niille, jotka jo K-moduulin suoritettuaan haluavat edetä suoraan yleisluokkaan.

Kurssi järjestetään T2-tutkinnon aihealueittain neljänä tiistai-iltana klo 18:00-21:00 SA: 14.2., 28.2., 7.3. ja 14.3.

Kurssi on preppauskurssi ja T2-oppimateriaali löytyy Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kotisivulta. Jokaiselle kurssi-illalle on oma Teams-linkki, joka tulee löytymään samalta sivulta.

Kurssin opettajana on materiaalin laatimiseen osallistunut Jukka, OH6LI. Materiaali on ollut käytössä vastaavilla T2-preppauskursseilla, viimeksi Järvenpään kerhon, OH2AP; kurssilla, jossa materiaalia on täydentänyt Rauno, OH3FR.

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Vaihda radioaallot keväisiin Itämeren aaltoihin!

DX & Contest meeting pidetään M/S Silja Symphonylla reitillä Helsinki-Tukholma-Helsinki 14.-16.4.

Varaa siis ajoissa tilaa kalenteriisi. Lisätietoja ilmoittautumisesta ja ohjelmasta löydät OHDXF:n nettisivuilta.

Ilmoittautumiset 8.3. mennessä.

Tervetuloa mukaan!

OHDXF & CCF

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

Iisalmen Radiokerho ry:n OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 12.2. kello 14  Timo Hyvösen OH7LMQ:n luona osoitteessa Ukonahontie 160, Iisalmi.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, vuosikokous pidetään maanantaina 13.2 kello 18 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, 13430 Hämeenlinna. 

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP:n vuosikokous pidetään torstaina 16.2. kello 18 tutussa paikassa OH2OW:n luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asia.

Tampereen Radioamatöörit ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 20.2 kello 18 kerhohuoneella Pyynikin näkötornilla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset kokousasiat. Kokouksen yhteydessä järjestetään jäsenille kahvittelu. Kokoukseen on mahdollista osallistua etänä käyttäen Zoom-yhteyssovellusta. Mikäli jäsen haluaa osallistua yhdistyksen kokoukseen etänä, tulee hänen ilmoittautua kokoukseen ennakkoon 17. helmikuuta mennessä osoitteeseen hallitus ät oh3ne piste fi.

Jokilaakson radiokerho ry:n OH6D sääntömääräinen vuosikokous pidetään kerhomme tiloissa osoitteessa Koivutie 22, Jämsänkoski lauantaina 25.2. kello 13 alkaen

Turun Radioamatöörit ry sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 23.2. kello 18 yhdistyksen tiloissa Sommelossa, Sommelontie 61  Turku

Elimäen Radioamatöörikerho ry:n vuosikokous pidetään yhteisötila Puljulla (Elimäen vanha kunnantalo) lauantaina 4.3. kello 14 alkaen. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegoidemme Pentti Lahden OH1PL ja Anssi Pekkasen, OH2QV poismeno. Kunnioitamme Pentin ja Anssin muistoa hetken hiljaisuudella. 

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 17.- 18.3. MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset harjoitukseen 3.3.2023 mennessä MPK:n nettisivuillta. Myös Tommi OH7JJT antaa lisätietoja tarvittaessa. Tervetuloa mukaan!

SRAL:n kesäleiri Vierumäellä 12.-16.7.2023 – Tiedote 1 – Sähkötyksen SM-kilpailut ja tasokokeet

SRAL:n kesäleirin järjestää tänä vuonna Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC; ja se pidetään Vierumäen vapaa-aika- ja urheilukeskuksessa, Lahdesta 25 kilometriä koilliseen. Kun teette lomavarauksia tai sovitte perheen kesäajasta, kannattaa huomata että leiri on tällä kertaa päivän normaalia pidempi, keskiviikosta sunnuntaihin 12.-16.7. Ohjelmaa ja tapahtumia riittää kaikille päiville.

Leirin järjestelyt etenevät hyvin. Talkoolaisia on ilmoittautunut jo yli 40, toki lisää tarvitaan.

Seuraava leiriwebinaari ”Mitä Sinä haluat leiriltä?” järjestetään maaliskuussa. Webinaarissa voit esittää omat toivomuksesi leiristä ja sen ohjelmasta. Myös sähköpostiin oh3ac@nulloh3ac.fi voi lähettää ajatuksia.

Leiriin on aikaa viisi kuukautta, mutta jo nyt kannattaa alkaa harjoitella kenties ruostunutta sähkötystaitoaan sillä leirillä järjestetään sähkötyksen vastaanoton avoimet Suomen Mestaruus-kilpailut ja tasokokeet. Kaikki sähkötystä osaavat kaikista ammateista ovat tervetulleita. Tarkemmat säännöt ym julkistetaan kevään aikana.

Samassa yhteydessä on mahdollisuus jokaisen kokeilla omaa sähkötyksen vastaanottotasoaan ja saada siitä ham-shakkinsä seinälle hienon todisteen. Lähtötaso on 40 merkkiä minuutissa.

Kilpailu- ja DX-uutisia – NRAU 2023 tulokset valmistuneet

Pohjoismaiden ja Baltian maiden välisen maaottelun eli NRAU-kilpailun tulokset on julkaistu kilpailun kotisivulla osoitteessa nraubaltic.eu. Tänäkin vuonna Baltian maat kahmivat kärkisijat niin yksilökilpailuissa kuin maiden välisissä mittelöissä. Suomi oli sekä CW- että SSB-maaottelun neljäs. SM-asemat paransivat sijoituksiaan viime vuodesta ottaen CW-maaottelussa kolmannen sijan sekä kaksi palkintosijaa yksilösarjoissa.

Tänä viikonloppuna järjestetään yksi vuoden suurimmista RTTY-kilpailuista eli CQWW RTTY WPX Contest. SSB- ja cw-modeilla pääsee kilpailemaan Hollannin radioamatööriliiton järjestämässä Dutch PACC Contestissa

Viikon alussa ääneen tullut Bouvetin retkikunta 3Y0J on kohdannut matkallaan monia haasteita. Suuri osa kalustosta on huonojen sääolosuhteiden vuoksi jouduttu jättämään laivalle ja asemalla ei ole tällä hetkellä käytössä esimerkiksi linukoita. 3Y0J jatkaa operaatiota toistaiseksi vaikeuksista huolimatta. Burundi 9U4WX ia 9U5R ovat olleet aktiivisia eri HF-bandeilla ja modeilla ja jatkavat operaatiota helmikuun loppuun asti.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 18. helmikuuta.2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media