Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 21/2023, 3.6.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 3. kesäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA

AIHEET

Liiton hallituksessa henkilömuutoksia

Hallituksen seuraavat kyselytunnit

PäijätHami: Ennakkoilmoittautuminen, kesäleirisivu ja foorumit

Hamigolf 2023

Silent key

OI aktiviteettipäivä 4.6.

OH3NE:n kesäleiri Teiskossa 9.-11.6.

Keski-Uudenmaan radioamatöörien OH2AAP perusluokan kurssi

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton hallituksessa henkilömuutoksia

Suomen Radioamatööriliitto ry:n puheenjohtaja Jarmo Malinen, OH2UBM, on luopunut puheenjohtajan tehtävästä ja hallituspaikasta. Lisäksi hallituksen jäsen Mikael Nousiainen, OH3BHX, on luopunut hallituspaikasta. Hallitus on käsitellyt ja hyväksynyt eroilmoitukset 25.5.2023.

Hallituksen puheenjohtajana toimii varapuheenjohtaja Timo Rinne, OH5LLR, kunnes liitolle valitaan uusi puheenjohtaja. Hallitus tiedottaa uuden puheenjohtajan valintaan liittyvistä järjestelyistä myöhemmin.

Suomen Radioamatööriliiton hallitus

Hallituksen seuraavat kyselytunnit

Seuraavat hallituksen kyselytunnit järjestetään lauantaipäivinä 10.6. ja 12.8. klo 14:00 taajuudella 3685 kHz. Jos taajuudella 3685 kHz on kyselytunnin alkaessa liikennettä, kyselytunti voidaan siirtää lähellä olevalle taajuudelle 3680-3695 kHz.

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla.

PäijätHami: Ennakkoilmoittautuminen, kesäleirisivu ja foorumit

Kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen kutsutaan PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

Ennakkoilmoittautuminen alkaa

Pienten teknisten ongelmien jälkeen ennakkoilmoittautuminen leirille avautuu lauantaina 2.6. Linkki ennakkoilmoittautumiseen löytyy sekä SRAL:n sivuilta että viikko sitten avatulta leirisivulta.

Ennakkoilmoittautuminen on vapaaehtoista mutta auttaa sekä itseään ilmoittautujaa että leirin järjestäjiä. Ennakkoilmoittautujat saavat respassa kirjekuoressa valmiit painetut leiripassit ja muun leirin aineiston ja voivat myös maksaa leirimaksut ennakkoon. Myös ohjaus hotelliin tai leiripaikalle on näin helpompaa.

Ennakkoilmoittautumisen yhteydessä kysytään myös alustavasti osallistumista leirin eri tapahtumiiin. Nämä tiedot auttavat järjestäjää kohdistamaan resurssit oikealla tavalla.

Jos ennakkoilmoittautumisessa on ongelmia, ota yhteys kerhomestari Ritvaan kerhomestari@nulloh3ac.fi tai puhelin 044 7001 599. 

Kesäleirisivut avattu

PäijätHami-leirin leirisivut löytyvät osoitteesta kesaleiri.oh3ac.fi. Sivulta löytyy paljon tietoa leiristä, leirin järjestelyistä sekä karttoja alueelta.

Sivulta löytyy myös ajantasainen ohjelmakartta. Ohjelma päivittyy ja tarkentuu päivä päivältä.

Foorumien leiri

Leirillä on paljon foorumeita ja ryhmätapaamisia. Kannattaa hyödyntää ne, kun haluaa tavata samanhenkisiä ystäviä. Foorumeissa keskustelu on vapaata, voit vaihtaa ajatuksia muiden kanssa.

– kurssit ja koulutus alkavat torstaina 13.7. jatkuen perjantaina 14.7.2023

– OI-tapaaminen on perjantaina klo 12:00-14:00

– OHFF- eli puskafoorumin vetää Kim, OH6KZP; perjantaina iltapäivällä

– nuorisofoorumin vetää Anu, OH6ME; lauantaina aamupäivällä

– Jussin, OH6ZZ; vetämä VHF-foorumi on lauantaina aamupäivällä

– OHDXF ry:n vuosikokous on lauantaina klo 10:00

– YL-tapaaminen on lauantaina klo 12:00

– FT8-foorumin vetää Jari, OH6QU; lauantaina iltapäivällä ja

– ”Aloitusluokka ja pätevyystutkinto”-foorumi lauantaina iltapäivällä

Unohtaa ei tietenkään saa torstain OT-tapaamista, perjantain kokonaisturvallisuus-, antenni- ja DX/kilpailu-teemoja sekä lauantain ”tähtiputkea.”

Tervetuloa PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

Hamigolf 2023

Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ovat tervetulleita perinteiseen Hamigolf-kisaan Vierumäen Cooke-kentälle. Hami Golf pelataan SRAL:n kesäleirin yhteydessä perjantaina 14.7. kello 12.30. Ole paikalla viimeistään 30 minuuttia ennen kisaa.

Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.

Kisan greenfee on 66€.  Kisakierros maksetaan caddiemasterille ennen peliä.

Ilmoittautumiset ennakkoon Juhalle, OH2LQ, juhakotala1@nullgmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Ilmoittautumiset 6.7. mennessä.

Mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegoidemme Kalevi Niemelän OH2KS ja Jari Penttisen OH4BBI poismeno. Kunnioitamme Kalevin ja Jarin muistoa hetken hiljaisuudella. 

Perinneradiotapahtuma PRT36

PRT36-tapahtuma järjestetään sunnuntaina 4.6. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.

Tapahtuma-ajat ja modet: CW: kello 08.00–10.00 ja kello 12.00–14.00 SA

AM: kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 SA

Taajuusalueet: CW: 3510–3590 kHz ja 7020–7040 kHz

AM: 3610–3770 kHz ja 7060–7080 kHz.

Suositus on, että alle viiden watin teholla lähettävät perinneradioasemat sijoittuvat käytetyn taajuusalueen alkupäähän ja suurempi tehoiset loppupäähän. Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.

Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan. Myös OI-asemia toivotaan mukaan runsaslukuisesti.

Työskentelytarinat ja kuvat voi lähettää Karille, OH5YW, sähköpostiosoitteeseen kari.syrjanen@nullgmail.com. Yhteenvedot julkaistaan tapahtuman jälkeen Putkiradiomuseon nettisivuilla

OI aktiviteettipäivä 4.6.

Sotilasradioamatöörit juhlivat puolustusvoimain lippujuhlan päivää aktivoimalla sotilasradioamatööriasemat. Tervetuloa bandeille.

OH3NE:n kesäleiri Teiskossa 9.-11.6.

Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE:n kesäleiri järjestetään 9.-11.6. Vähäsillan leirikeskuksessa Teiskossa. Lisätietoa leiristä, ohjelmasta ja maksuista löydät kerhon sivuilta

Keski-Uudenmaan radioamatöörien OH2AAP perusluokan kurssi 

Keski-Uudenmaan radioamatöörit ry – OH2AP järjestää perusluokan radioamatöörin tutkintoon johtavan hybridikurssin syys- ja lokakuussa 2023. Kurssilla käsitellään moduulit K ja T1. Lisätietoja sähköpostilla oh2ap(at)sral.fi

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Radioamatööritutkintomaksuihin tulee korotus. Tutkintomaksu on 1.7.2023 lähtien 26 €/moduli ja Liitto tukee tutkintopäivänä alle 18-vuotiaita kokelaita 50% alennuksella tutkintomaksuihin. 

Radioamatööritoiminnan täysimittainen harrastaminen vaatii pätevyystutkinnon suorittamisen. Pätevyystutkintojen suorituksia valvoo ja pätevyystodistukset myöntää Viestintävirasto. Lisätietoa kouluttautumisesta löydät Liiton nettisivuilta

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tänä viikonloppuna järjestetään yksi vuoden tärkeimmistä FT-kontesteista, ARRL International Digital Contest. Mukana kisassa on tavanomaisten HF-bandien lisäksi myös 6 metrin bandi. Kilpailemisen lisäksi kontesti on oiva mahdollisuus myös DX-asemien jahtaamiseen. 

CW-operaattorit voivat lauantaina 3.6. nautiskella 13-tunnin mittaisen Tisza Cup -kontestin parissa. Kilpailu on saanut nimensä Tisza-joesta ja sen varrella sijaitsevien maiden asemista saa bonuspisteitä. Bonusmaita ovat Ukraina, Slovakia, Unkari, Romania ja Serbia.
Varsinaisten kilpailujen lisäksi viikonlopun aikana voi workkia myös museolaivojen asemia. Kansainväliseen museolaivatapahtumaan osallistuu tänä vuonna tasan sata alusta eri maista. Workkimalla 15 laivaa voi saada itselleen hienon awardin.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 10. kesäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media