Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 20/2023, 27.5.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 27. toukokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Liiton hallituksessa henkilömuutoksia

PäijätHami: PäijätHami-kesäleirisivut avattu

Hamigolf 2023

Silent key

OI aktiviteettipäivä 4.6.

OH3NE:n kesäleiri Teiskossa 9.-11.6.

Keski-Uudenmaan radioamatöörien OH2AAP perusluokan kurssi

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton hallituksessa henkilömuutoksia

Suomen Radioamatööriliitto ry:n puheenjohtaja Jarmo Malinen, OH2UBM, on luopunut puheenjohtajan tehtävästä ja hallituspaikasta. Lisäksi hallituksen jäsen Mikael Nousiainen, OH3BHX, on luopunut hallituspaikasta. Hallitus on käsitellyt ja hyväksynyt eroilmoitukset 25.5.2023.

Hallituksen puheenjohtajana toimii varapuheenjohtaja Timo Rinne, OH5LLR, kunnes liitolle valitaan uusi puheenjohtaja. Hallitus tiedottaa uuden puheenjohtajan valintaan liittyvistä järjestelyistä myöhemmin.

Suomen Radioamatööriliiton hallitus

PäijätHami: PäijätHami-kesäleirisivut avattu

Kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen kutsutaan PäijätHami-kesäleirille 12.-16.7. Vierumäelle!

Kesäleirisivut avattu

PäijätHami-leirin kotisivut on nyt avattu. Löydät ne osoitteesta kesaleiri.oh3ac.fi tai ehkä helpommin menemällä Kerhon kotisivulle ja klikkaamalla siellä olevia PäijätHami-logoja.

Sivuilta löydät paljon leiriin liittyvää tietoutta. Ylhäällä olevat täpit ohjaavat majoituksiin, matkailuajoneuvo- ja teltta-alueiden varaamiseen, kirppu- ja Rompetorille ja tietenkin ohjelmakarttaan. Ja moneen muuhun infoon. Vaikka ohjelmakartta on helposti printattavassa muodossa, älä tuhlaa paperia – ohjelma elää, muuttuu ja kehittyy vielä.

Kesäleirisivulla olevat kuvat ovat Vierumäeltä ja useista kartoista löydät apua alueen sisällä navigointiin. Et tule eksymään.

Jos löydät sivulta korjattavaa tai mietit lisättävää, laita viestiä kerhomestari@nulloh3ac.fi

Ilmoittaudu WhatsApp-ryhmään

Leirille tuleville tai leiristä kiinnostuneille on avattu nyt oma WhatsApp-ryhmä ”PaijatHami2023-leiri”. Ryhmässä voit kysyä matalalla kynnyksellä mitä tahansa leiriin liittyvää ja saat nopean vastauksen. Samalla muutkin saavat infoa. WhatsApp-ryhmään voit ilmoittautua joko kerhomestari@nulloh3ac.fi (laita mukaan puhelinnumerosi) tai tekstiviestillä 044 7001 599.

Tutkintoja joka päivä

Leirillä voi suorittaa K-, T1- tai T2-moduulin preppauskurssin ja suorittaa tutkinnon kaikkina leiripäivinä. Kursseille ja tutkintoon voit ilmoittautua kerhomestari@nulloh3ac.fi

Ennakkoilmoittautuminen alkaa ensi viikolla

Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen avataan ensi viikolla. Se on valitettavasti myöhästynyt pienten teknisten ongelmien myötä. Ennakkoilmoittautumisessa voit ilmoittaa itsesi ja seurueesi leirille, ilmoittautua tapahtumiin ym.

Tervetuloa PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

Hamigolf 2023

Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ovat tervetulleita perinteiseen Hamigolf-kisaan Vierumäen Cooke-kentälle. Hami Golf pelataan SRAL:n kesäleirin yhteydessä perjantaina 14.7. kello 12.30. Ole paikalla viimeistään 30 minuuttia ennen kisaa.

Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.

Kisan greenfee on 66€.  Kisakierros maksetaan caddiemasterille ennen peliä.

Ilmoittautumiset ennakkoon Juhalle, OH2LQ, juhakotala1@nullgmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Ilmoittautumiset 6.7. mennessä.

Mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Timo Vähimaan OH23901 poismeno. Kunnioitamme Timon muistoa hetken hiljaisuudella. 

Perinneradiotapahtuma PRT36

PRT36-tapahtuma järjestetään sunnuntaina 4.6. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.

Tapahtuma-ajat ja modet: CW: kello 08.00–10.00 ja kello 12.00–14.00 SA

AM: kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 SA

Taajuusalueet: CW: 3510–3590 kHz ja 7020–7040 kHz

AM: 3610–3770 kHz ja 7060–7080 kHz.

Suositus on, että alle viiden watin teholla lähettävät perinneradioasemat sijoittuvat käytetyn taajuusalueen alkupäähän ja suurempi tehoiset loppupäähän. Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.

Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan. Myös OI-asemia toivotaan mukaan runsaslukuisesti.

Työskentelytarinat ja kuvat voi lähettää Karille, OH5YW, sähköpostiosoitteeseen kari.syrjanen@nullgmail.com. Yhteenvedot julkaistaan tapahtuman jälkeen Putkiradiomuseon nettisivuilla

OI aktiviteettipäivä 4.6.

Sotilasradioamatöörit juhlivat puolustusvoimain lippujuhlan päivää aktivoimalla sotilasradioamatööriasemat. Tervetuloa bandeille.

OH3NE:n kesäleiri Teiskossa 9.-11.6.

Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE:n kesäleiri järjestetään 9.-11.6. Vähäsillan leirikeskuksessa Teiskossa. Lisätietoa leiristä, ohjelmasta ja maksuista löydät kerhon sivuilta

Keski-Uudenmaan radioamatöörien OH2AAP perusluokan kurssi 

Keski-Uudenmaan radioamatöörit ry – OH2AP järjestää perusluokan radioamatöörin tutkintoon johtavan hybridikurssin syys- ja lokakuussa 2023. Kurssilla käsitellään moduulit K ja T1. Lisätietoja sähköpostilla oh2ap(at)sral.fi

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Radioamatööritutkintomaksuihin tulee korotus. Tutkintomaksu on 1.7.2023 lähtien 26 €/moduli ja Liitto tukee tutkintopäivänä alle 18-vuotiaita kokelaita 50% alennuksella tutkintomaksuihin. 

Radioamatööritoiminnan täysimittainen harrastaminen vaatii pätevyystutkinnon suorittamisen. Pätevyystutkintojen suorituksia valvoo ja pätevyystodistukset myöntää Viestintävirasto. Lisätietoa kouluttautumisesta löydät Liiton nettisivuilta

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tämä viikonloppu on vuosittaisen CQ World Wide WPX-kilpailun juhlaa. Vuorossa on kilpailun CW-osuus ja se kerää mukaan vuosittain noin 5-6000 asemaa sekä saa liikkeelle useita DX-peditioita pelkästään kilpailuun osallistumisen vuoksi. Nyt on aika kohottaa myös Suomi-Ruotsi maaotteluhenkeä. Viime vuonna OH-asemat lähettivät kisaan 62 lokia ja SM-asemat 59. Otetaanpa siis tänä vuonna hieman reilumpi voitto rakkaasta naapuristamme. Kisan suomenkieliset säännöt löytyvät kilpailun kotisivuilta.

Esimerkkinä pelkästään WPX-kisaan matkaavista DX-peditioista on KH8W Amerikan Samoalta. Asema on aktiivinen pelkästään CW:llä itse kisassa sekä muutaman päivän kisan jälkeen. Lisäksi WPX-kisaa varten on Karibian saaristoon matkustanut useita DX-asemia, esimerkkeinä VP2MDM Montserratissa ja P40W Aruballa. WPX-kisan ohella kannattaa seurata myös 6 metrin DX-kelejä, jotka ovat olleet viime aikoina paikoin erinomaiset.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 3. kesäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media