Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 25/2023, 8.7.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 8. heinäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Rantasalmelta tunnuksella OH2BRN.

AIHEET

Muistutus jäsenmaksulaskuista 2023

Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen

Tervetuloa PäijätHami-leirille! Leiri alkaa keskiviikkona 12.7.

OHDXF ry:n vuosikokouskutsu

Hamigolf 2023

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

Timo OH1NOA/OH1NA on äänessä 9.-11.7 Virosta

IARU -kilpailun yhteydessä uusi Jahtimestari-kilpailu

Kilpailu- ja DX-uutisia

Muistutus jäsenmaksulaskuista 2023

Olethan muistanut maksaa vuoden 2023 jäsenmaksusi ja päivittänyt yhteystietosi (mukaan lukien sähköpostin ja puhelinnumeron) Liiton jäsenrekisteriin?Jos olet epävarma maksusta tai yhteystiedoistasi, ota yhteys toimistoon sähköpostilla toimisto@nullsral.fi, muuta yhteystietoja tällä kaavakkeella tai soita toimistolle numeroon 09-562 5973.

Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen

SRAL kutsuu kesäleirin OT-tapaamiseen kaikki, joilla on ollut radioamatöörilupa vähintään 50 vuotta. Tapaaminen järjestetään kesäleirin yhteydessä torstaina 13.7. noin kello 12:30. Tilaisuus pidetään Vierumäen Country Clubin pääsalissa. Tilaisuus kestää korkeintaan kaksi tuntia.

Kyseessä on vapaamuotoinen tilaisuus, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. Ohjelmassa on muun muassa

 • IARU:n ja SRAL:n tervehdykset
 • kahvia ja mansikkakakkua
 • muisteloita, hauskoja sattumuksia vuosien varrelta

Ilmoittautua voi leirin ennakkoilmoittautumislinkillä, joka löytyy sekä SRAL:n sivuilta että osoitteesta kesaleiri.oh3ac.fi. Tapaamiseen voi ilmoittautua myös sähköpostilla Liiton toimistoon tai kerhomestari@nulloh3ac.fi tai puhelimella 044 7001 599.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosi ja mainitse, jos mukanasi on avustaja. Ilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää tilaisuuden ennakkojärjestelyjen takia.

Country Clubin navigaattori-osoite on Koulutuskeskuksentie 12, 19120 HEINOLA tai 19120 VIERUMÄKI

Lämpimästi tervetuloa!

Tervetuloa PäijätHami-leirille! Leiri alkaa keskiviikkona 12.7.

SRAL ja Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC; toivottavat kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7. Vierumäelle!

Tähtivieraina räiskyvä toimittaja Maria Veitola ja puolustusministeri Peter Hultqvist, SM4HCF  

Lauantain tähtiputkessa on Markun, OH4UI; haastateltavana hamitaustaisia julkkiksia: monitoimimies Heikki Kulju, OH6ZS; elokuvaohjaaja Petri Kotwica, OH1CX; mestaripurjehtija Tapio Lehtinen, OH6UBZ; toimittaja Maria Veitola ja ministeri Peter Hultqvist, SM4HCF

Paljon tunteita herättävän ja rohkean toimittaja Maria Veitolan isä oli Olli, OH5BR. Maria kertoo kasvamisestaan ja nuoruudestaan tunnetun hami-isänsä perheessä ja miten hän jo nuorena lapsena kuunteli bandeja istuen isänsä sylissä.

Olemme varastaneet myös Ruotsin amatöörien ylpeyden, ed puolustusministeri Peter Hultqvistin, SM4HCF; leirille kertomaan, mitä on olla radioamatööri keskellä maailman sotaisia tapahtumia. Peterin äiti oli Suomesta ja hänellä on kesämökki Turun saaristossa. Paljastamme myös hänen upouuden OH-tunnuksensa. 

Yleisöllä on mahdollisuus tehdä kysymyksiä kaikille julkkiksille.

DX-tähtivieraana esitelmät FT8WW-peditiosta 

FT8WW oli viime talven kohutuin peditio. Paul, F6EXV; kertoo peditiosta sekä juhlaillallisella että erikseen lauantain ohjelmassa.

Varaa nopeasti lippusi juhlaillalliselle – illallinen täyttymässä

Juhlaillallinen pidetään perjantaina 14.7.2023 Country Clubin pääsalissa. Muutaman tervehdyksen jälkeen kuullaan ja nähdään FT8WW-esitelmä ja illan lopuksi Al Dante-taikurin eli Heikin, OH6ZS; lumoava taikashow. Amerikkalaista huumoria.

Juhlaillallsen lippuja ei ole enää paljoa jäljellä, varaa omasi ihan heti kerhomestari@nulloh3ac.fi Ethän halua jäädä paitsi?

Radio PäijätHami soi ympäri valtakuntaa

Leirin paikallisradio soi ympäri valtakuntaa seuraavasti:

 • Vierumäki 107,1 MHz, 50 W
 • Lahti Radiomäki 100,0 MHz, 100 W
 • Kouvola Kuusankoski 95,2 MHz, 50 W
 • Kouvola Kohopää 92,5 MHz, 100 W
 • Lahti Nastola 94,5 MHz, 50 W
 • Lahti Nastola 107,0 MHz, 50 W
 • Raahe 104,4 MHz, 50 W

Ohjelmassa on sekä suoria lähetyksiä että tallenteita leirin esitelmistä sekä välijuontoina oman radiotoimittajamme Tian, OH3TIA; tekemiä leiriläisten ja esiintyjien haastatteluita. Välipaloina musiikkia. Kannattaa kuunnella!

Preppauskursseilla ja tutkinnoissa jo yli kymmenen henkeä

Leirillä on kaikkien modulien preppauskurssit ja useita tutkintomahdollisuuksia. Ilmoittautuneita on jo yli kymmenen. Ilmoittaudu ilmaisille kursseille ja varaa tutkintoaika kerhomestari@nulloh3ac.fi.

Golf-kurssi to 13.7.

Myös golfin Green Card-kurssi järjestetään torstaina 13.7.2023. Voit vielä ilmoittautua mukaan. Vierumäki järjestää kaiken, golfmailat ym. Hanki hamihomman rinnalle toinen harrastus: golf. Ilmoittaudu kurssille kerhomestari@nulloh3ac.fi ja voit osallistua myös perjantain HamiGolf-kisaan.

DXCC-korttien tarkastus lauantaina 15.7.

Suomen valtuutettu DXCC-korttien tarkastaja Pertti, OG2M; tarkastaa kortteja lauantaina lähes koko päivän. Pertti osallistuu ohjelmaan myös omalla DXCC/LoTW-esitelmällä. Pertin tavoitat Country Clubilta kysymällä neuvoa leiri-infosta. Muista käydä hakemassa ARRL:n DXCC-sivuilta oikeat lomakkeet – säästät aikaa. Toki Pertti tuo myös mukanaan lomakkeita.

Leirillä kaksi arvontaa

Kaikkien leirille ilmoittautuneiden ja leiripassin saaneiden kesken arvotaan Koneita.com/Utec Oy:n lahjoittama, tämän hetken suosituin radio Icom IC-7300.

Leirillä voi ostaa arpoja myös toiseen arvontaan, jossa on palkintona mm RX-TX-tuotteen, Koneita.com, Bebekin ja muiden lahjoittamaa arvokasta tavaraa. Leirillä löydät arpamyyjän ja palkintolistan.

Bebekin tarjous leiriläisille

Bebek on tehnyt hienon palvelutarjouksen leirille tuleville. Voit tilata komponentteja ja elektroniikkaa heidän kotisivultaan bebek.fi – tai tilata jopa tavaraa, jota sivulta ei löydy – ja noutaa ja maksaa tuotteet Bebekin myymälässä leirin Kauppakadulla. Säästät postituskustannuksissa ja vaivassa.

Lähetä ennakkoon kysymyksiä vakuutusasioista!

Lauantaina 15.7. leirillä on koko päivän Pohjola Oy:n ständi ja iltapäivällä esitelmä radioamatöörivakuutuksista. Pohjolan asiantuntija ottaa mielellään vastaan jo kysymyksiä etukäteen, voidakseen antaa suoran vastauksen tai tuoda asian esille esitelmässä. Jos Sinulla on on kysymyksiä asemasi vakuuttamisesta tai mitä tapahtuu, kun vahinko sattuu, kirjoita kerhomestari@nulloh3ac.fi 

Leirillä palkitaan viime vuoden ansioituneita työskentelijöitä

Sekä lauantain HF- että VHF-foorumissa jaetaan yli 200 palkintoa ja kunniakirjaa viime vuoden kilpailuista. Tule noutamaan omasi yleisön aploreiden kera. SRAL:n leiritoimistosta löytyy myös vanhempia palkintoja, joita ei ole saatu toimitettua voittajille. Palkinnonsaajien lista päivittyy leirisivulle. 

Leirin kirpputorin ennakkomainontamahdollisuus avautuu

Jos olet tuomassa kirpputorille tavaraa myyntiin, voit mainostaa niitä etukäteen leirisivulla. Näin saat tavaralle jo ennakkoon mainosta ja kiinnostuneita ostajia. Kaupat voit viimeistellä leirillä. Ennakkomainoksen voit lähettää osoitteella kerhomestari@nulloh3ac.fi.

Tee antennipajassa oma antenni

Voit rakentaa 70 cm tai 2 metrin, miksei myös 4 metrin tai 68 MHz:n antenneita. Ota yhteys etukäteen Jesseen, OH3CBT; jotta voidaan varata Sinulle sopivat tykötarpeet. Jessen tavoittaa antennipaja@nulloh3ac.fi

Pajasta voit ostaa myös 6 mm alumiiniputkea 1 mm seinämällä erittäin edullisesti. Kuuden metrin kangen hinta on 3 €. Siis käytännössä ilmainen.

Muista myös

 • OT-tapaaminen torstaina 13.7.2023 klo 12:30,
 • ottaa mukaan QSL-korttisi QSL-tauluun,
 • tuoda lähtevät kortit leirin SRAL:n toimistoon.

Tervetuloa PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7. Vierumäelle!

OHDXF ry:n vuosikokouskutsu

OHDXF ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Suomen Radioamatööriliitto ry:n kesäleirin yhteydessä lauantaina 15.7.2023 klo 10:00 alkaen. Kokoustila Rampsi. Vuosikokouksen pitopaikkana toimii Vierumäen vapaa-aika ja liikuntakeskus, Vierumäki.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat.

Tervetuloa!

Hallitus

Hamigolf 2023

Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ovat tervetulleita perinteiseen Hamigolf-kisaan Vierumäen Cooke-kentälle. Hami Golf pelataan SRAL:n kesäleirin yhteydessä perjantaina 14.7. kello 12.30. Ole paikalla viimeistään 30 minuuttia ennen kisaa.

Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.

Kisan greenfee on 66€.  Kisakierros maksetaan caddiemasterille ennen peliä.

Ilmoittautumiset ennakkoon Juhalle, OH2LQ, juhakotala1@nullgmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Ilmoittautumiset 6.7. mennessä.

Mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, järjestää jälleen suositun avoimen radiorompepäivän kerhotalolla Hakapellontiellä sunnuntaina 27.8.2023 klo 09:00 – 15:00 välisenä aikana. Säästä riippuen tapahtumassa saatetaan järjestää stratosfääripallolento.

Kerhotalon piha-alueella on muutamia paikkoja asuntoautoille/-vaunuille, joten paikalla voi majoittua perjantaista 25.8. alkaen erikseen asiasta sopimalla. Ota yhteyttä majoittumisesta kerhon toimihenkilöihin esimerkiksi sähköpostilla oh3aa@nullsral.fi

Lisää tietoja tapahtumasta on kerhon kotisivuilla

Timo OH1NOA/OH1NA on äänessä 9.-11.7 Virosta

Timo OH1NOA/OH1NA on äänessä 9.-11. heinäkuuta Hiidenmaalta, Virosta kutsulla ES1NOA/0. 10.-11.7 on tarkoitus aktivoida Hiidenmaan ESFF-puskia. Tavoitteena on tulla myös kiinteältä KO18-ruudussa sijaitsevalta asemalta ääneen FT8:lla. 12.7 ES1NOA aktivoi manner-Viron ESFF-kohteen. QSL via OH1NOA.

IARU -kilpailun yhteydessä uusi Jahtimestari-kilpailu

Liiton HQ-asemat valmistautuvat IARU HF-mestaruuskilpailuihin, joka käydään 8.-9. heinäkuuta. Tänäkin vuonna järjestetään oheiskilpailu OH-asemille. Jahtimestarikilpailuun voivat osallistua kaikki muut OH asemat paitsi OH2HQ asemaryhmään kuuluvat asemat. Voittaja on se asema, joka ensimmäiseksi workkii OH2HQ:n kaikilla bandeilla ja modeilla. Lokeja ei tarvitse lähettää. Tulos saadaan OH2HQ lokista. Tähän liittyen järjestetään perinteen mukaan OH-vastaanotto kilpailun aikana lauantaina 8.7. bulletiinin jälkeen.

Alabandit ovat bulletiinin jälkeen seuraavilla taajuuksilla niin kauan kuin OH asemia riittää : CW 1820, 3520, 7020 SSB 1849, 3749, 7149 kHz 

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viikonlopun HF-kontestien pääaktiviteetti keskittyy IARU HF -mestaruuskilpailujen ympärille. Tulevana keskiviikkona 12.7. vuorossa on jo neljäs SM-sarjan FT8-osakilpailu. Kilpailukutsun ja edellisten osakilpailujen tuloksia löydät liiton kilpailusivuilta.

Ajankohtaisista DX-peditioista mainitaan iltalaisten järjestämä aktiviteetti Kongon Demokraattiseen tasavaltaan tunnuksilla 9Q1AA ja 9Q1ZZ. Peditio on aktiivinen 18. heinäkuuta asti.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 15. heinäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lahdesta tunnuksella OH3AC.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media