Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on koottu tietoja, joita SRAL:n toimistolta ja toimihenkilöiltä kysytään usein. Kannattaa aloittaa etsintä tältä sivulta, jos et heti tiedä mistä etsiä. Jos taas etsimääsi tietoa ei löydy tältäkään sivulta, kysy asiaa toimistolta sähköpostilla tai puhelimella. Toimiston yhteystiedot ja puhelinpalveluajat löydät toimiston sivulta. Täydennämme sivun tietoja tarpeen mukaan!

Miten liityn SRAL:n jäseneksi?

Tietoja jäsenyydestä ja linkki jäsenhakemukseen on Liity jäseneksi-sivulla.

Miten ilmoitan SRAL:lle yhteystietojeni tai radioamatöörilupani muutoksista?

Ilmoita muutoksista netissä lomakkeella yhteystietojen muutoslomakkeella. Vaihtoehtoisesti voit myös soittaa toimistolle puhelimella, jos sinulla ei ole nettiyhteyttä käytettävissäsi. Toimiston yhteystiedot löytyvät toimiston sivulta.

Miten varaan itselleni radioamatööritutkinnon?

Voit ottaa suoraan yhteyttä tutkijaan ja sopia tutkintoajan ja -paikan. Pätevyystutkijoiden yhteystiedot ja paikkakunnat löytyvät pätevyystutkijoiden sivulta.

Missä voin lukea bulletiineja?

Bulletiinit julkaistaan SRAL:n verkkosivuilla perjantaisin. Uusimpiin bulletiineihin pääsee suoraan etusivun alaosan listauksesta ja vanhempia voi selata klikkaamalla ”Selaa vanhempia bulletiineja” listan alta. Bulletiinien listaus löytyy bulletiinit-sivulta.

Missä voin lukea Radioamatööri-lehteä netissä?

Radioamatööri-lehden digitaalinen versio on SRAL:n jäsenien ladattavissa PDF-tiedostoina jäsensivuston lehtiarkistossa osoitteessa: https://members.sral.fi/

Lataamista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, jonka olet ilmoittanut Suomen Radioamatööriliiton toimistolle. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi liiton toimistolle päivityslomakkeella.

Jos lehtien lataaminen ei onnistu, kysy asiasta toimistolta sähköpostilla: toimisto@nullsral.fi. On todennäköistä, että toimiston tiedoissa on eri sähköpostiosoite kuin millä yrität ladata lehtiä.

Milloin Radioamatööri-lehti ilmestyy?

Lehden postituspäivät löytyvät sivulta Radioamatööri-lehti.

Mistä SRAL:n kokousten pöytäkirjat löytyvät?

Yhdistyksen pöytäkirjat ovat SRAL:n jäsenien ladattavissa PDF-tiedostoina jäsensivuston lehtiarkiston Yhdistysdokumentit-osassa. Klikkaa siis Arkisto > Yhdistysdokumentit osoitteessa: https://members.sral.fi.

Hallituksen pöytäkirjat pyritään julkaisemaan noin 2 viikon kuluessa hallituksen kokouksista. Myös jäsenkokousten (eli kevät- ja syyskokousten) pöytäkirjat julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Pöytäkirjojen lataamista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, jonka olet ilmoittanut Suomen Radioamatööriliiton toimistolle. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi liiton toimistolle päivityslomakkeella.

Jos pöytäkirjojen lataaminen ei onnistu, kysy asiasta toimistolta sähköpostilla: toimisto@nullsral.fi. On todennäköistä, että toimiston tiedoissa on eri sähköpostiosoite kuin millä yrität ladata pöytäkirjoja.

Miten otan käyttöön tai muutan omakutsu-uudelleenlähetyspalvelua sähköpostille?

Huom! Omakutsusähköpostit lakkautetaan 2.3.2024 ja siksi uusia omakutsuosoitteita enää luoda. Osoitteita päivitetään vielä lakkauttamispäivämäärään asti.

Lähetä nimelläsi ja kutsumerkilläsi varustettu pyyntö sähköpostiosoitteeseen omakutsu@nullsral.fi.
Lisää tietoja omakutsu-palvelusta on palvelut-sivulla.

Mitä jäsenpalveluja SRAL tarjoaa?

Kaikki jäsenpalvelut on listattu palvelut-sivulla.

Milloin SRAL:n hallituksen kyselytunteja järjestetään?

Seuraavat hallituksen kyselytunnit järjestetään lauantaisin klo 14:00 taajuudella 3685 kHz seuraavina päivinä:

  • 10. kesäkuuta 2023
  • 12. elokuuta 2023

Jos taajuudella 3685 kHz on kyselytunnin alkaessa liikennettä, kyselytunti voidaan siirtää lähellä olevalle taajuudelle 3680-3695 kHz.

Hallitukselle voi lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla.

Lomakkeen osoite on: https://forms.gle/dG7MhuB881jQcS3u8

Minulla on kysymys, johon tällä sivulla ei ole vastausta

Muissa kysymyksissä ole yhteydessä SRAL:n toimistoon sähköpostilla toimisto@nullsral.fi tai puhelimella palveluaikoina. Katso toimiston puhelinnumero ja palveluajat toimiston sivulta.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media