Toimiston tiedote 1/2017

Radion näyttö.
Bulletiini luetaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7075 kHz.

 
Toimiston tiedote 1/2017, 14.1.2017
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 14.1.2017 klo 15.00 SA. Bulletiini luetaan Kauniaisista, OH2K:n asemalta, taajuuksilla 3685 kHz ja 7075 kHz.
 
SISÄLTÖ

 • Suomi 100 -juhlakilpailu alkoi 1.1.2017
 • Juhlakutsu OF100FI
 • OF käytössä koko vuoden 2017
 • Suomi 100 -logon käyttö
 • Liiton jäsenmaksut
 • Suomi 100 -juhlavuoden radioamatööriaiheisia valokuvanäyttelyitä
 • Radioamatööri-lehden aloittelijoiden teemanumero
 • Silent key
 • Kerhot tiedottavat
 • Kilpailu-uutisia
 • Seuraava HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailu: NRAU-Baltic
 • Seuraava bulletiini

 
* Suomi 100 -juhlakilpailu alkoi 1.1.2017 *
Juhlistaakseen Suomen 100-vuotisjuhlavuotta SRAL järjestää suomalaisille radioamatööreille suunnatun juhlakilpailun. Kilpailu on osa valtioneuvoston Suomi 100 -ohjelmaa. Kilpailu alkoi vuoden alussa ja päättyy lokakuun lopussa. Tulokset julkistetaan Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivänä 6.12.2017.
Kilpailun pääpalkintona on Yaesu FT-891-rigi. Muita palkintoja ovat muun muassa Wouxun KG-UV8D -käsiradiot, TECSUN PL-600 SSB-vastaanotin, TYT DMR 2 m/70 cm käsiradio ja SX-20 SWR/tehomittari 1-200 MHz. Kiitos palkintoja lahjoittaneille tahoille.
Kilpailun säännöt löytyvät tammikuun Radioamatööri-lehdestä sekä Liiton kotisivuilta osoitteesta http://sral.fi/Suomi100kilpailu/. Tervetuloa mukaan.
 
* Juhlakutsu OF100FI *
Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 SRAL:n käytössä on juhlakutsu OF100FI. Liiton jäsenkerhot voivat hakea kutsun käyttöoikeutta rajatuksi ajaksi.
Kutsun perässä tulee käyttää kauttaviivalla erotettua numeroa 0-9 (esim. OF100FI/2). Numero määräytyy kerhon maantieteellisen sijainnin perusteella. Se on tarkasti ottaen kerhon sijaintipaikkakunnan kuntatunnuksen ensimmäinen numero (eli vanha piirinumero).
Kutsun varaus tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen of100fi ät sral piste äf ii. Viestistä on käytävä selkeästi ilmi kerhon nimi, kerhoaseman sijaintipaikkakunta sekä toivottu ajankohta (pääsääntöisesti yksi kalenteriviikko, maanantai-sunnuntai). Varaustilanne on nähtävissä kalenterista, joka päivitetään aina maanantaisin klo 15.00. Kalenteri löytyy osoitteesta http://sral.fi/of100fi/.
 
* OF käytössä koko vuoden 2017 *
Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suomalaiset radioamatöörit saavat Viestintäviraston luvalla käyttää OH-prefiksin sijasta juhlavuoden prefiksiä OF. OF-prefiksiä saa käyttää koko vuoden 2017 ajan.
 
* Suomi 100 -logon käyttö *
Suomi 100 -logon oikeudet omistaa valtioneuvoston kanslia. Logoa voivat käyttää juhlavuoden ohjelmassa mukana olevat hankkeet, kuten SRAL:n Suomi 100 -juhlakilpailu ja sen osana OF100FI-juhlakutsu.
Suomi 100 -logoa ei siis voi käyttää ”muuten vain” QSL-kortissa. Liitto hakee lupaa siihen, että liiton jäsenet voisivat käyttää logoa OF-kutsujen korteissa valtioneuvoston graafisen ohjeistuksen mukaisesti. Ennen mahdollista luvan saamista logoa ei saa laittaa QSL-korttiin.
Logon kaupalliseen käyttöön vaaditaan erillinen kirjallinen sopimus. Kaupalliseen käyttöön jokaisen on haettava lupa valtioneuvostolta itse.
 
* Liiton jäsenmaksut *
Liiton jäsenmaksulaskut on lähetetty viime viikolla sähköpostilla niille, joilla on omakutsuosoite ja jotka eivät ole kieltäneet laskun lähettämistä sähköpostilla. Valitettavasti osaan laskuista oli jäänyt otsikko-kenttään standardiotsikko ”Jalmari – lasku”. (Jalmari on laskutusohjelman nimi.)
Niille, joilla ei ole omakutsuosoitetta sekä kaikille juniorijäsenille, laskut lähetettiin paperilaskuina. Samoin paperilaskun saivat postitse ne, jotka ovat kieltäneet sähköpostilaskun lähettämisen sekä ne, joiden sähköpostiosoitteesta palautui laskutusviesti takaisin.
 
* Suomi 100 -juhlavuoden radioamatööriaiheisia valokuvanäyttelyitä *
Ritvan, OH2CJ ja Killen, OH2CX, kotisivu on mukana Suomi 100 -tapahtumassa pienimuotoisilla radioamatööriaiheisilla valokuvanäyttelyillä. Heti tammikuun alussa on aiheena nuoret ja sähkötys, kuvat ovat 1980-luvulla otettuja. Teema säilyy helmikuun alussa, mutta valokuvat ovat 1990-lukua ja sitä nuorempia. Tästä eteenpäin valokuvat vaihdetaan kuukauden tai kahden välein aiheen ollessa radioamatööritoiminta.
Kotisivun osoite on http://www.kolumbus.fi/kalervo.korjus/index2.htm.
 
* Radioamatööri-lehden aloittelijoiden teemanumero *
Helmikuun Radioamatööri-lehden teemana ovat aloittelijoille suunnatut kirjoitukset. Jatkuvasti toivotaan kirjoituksia tekniikan ja workkimisen perusasioista sekä eri osa-alueiden, kuten esimerkiksi digimodejen, harrastamisen aloittamisesta.
Jos sinulla on kirjoitus tai kuvia, jotka sopisivat helmikuun numeroon, niitä otetaan mielellään vastaan. Helmikuun lehden aineistopäivä on ensi maanantaina 16.1.2017, mutta aineisto ehtii mukaan, kunhan se tulee ensi viikon aikana ja maanantaina on tieto sen tulosta.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut Veera Aholan, OH2VS; Seppo Kajanderin, OH1LOW; Risto Sirenin, OH2MOB ja Sune Kronbergin, OH1YS, poismeno.
Kunnioitamme Veeran, Sepon, Riston ja Sunen muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
OH1AF:n vuosikokous
Teljän Radioamatöörit ry:n, OH1AF, vuosikokous pidetään keskiviikkona 25.1.2017 klo 19.00 kerholla. Kerhon osoite on Vanha Raumantie 705, 28660 PORI. Esillä ovat sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. TERVETULOA!
Johtokunta
OH7AI:n vuosikokous
Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI, sääntömääräinen vuosikokous pidetään kerholla 5.2.2017 klo 14.00. Tervetuloa.
Laivaston Radioamatöörit ry:n vuosikokous
Laivaston Radioamatöörit ry:n, OH1AJ, vuosikokous pidetään kerholla tiistaina 7.2.2017 klo 18.00. Osoite on Puosuntie 2, 20240 Turku. Tarjolla kahvia ja pullaa. Tervetuloa.
Johtokunta
OH1AA:n vuosikokous
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, sääntömääräinen vuosikokous pidetään Sommelossa torstaina 23.2.2017 klo 18.30 alkaen. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
Johtokunta
OH3NE:n vuosikokous
Tampereen Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään kerhohuoneella Pyynikin näkötornilla maanantaina 27.2.2017 kello 18. Kerhon osoite on Näkötornintie 20. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät vuosikokousasiat. Tervetuloa.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan NRAU-Baltic Contest, Old New Year Contest, AWA Linc Cundall Memorial CW Contest, UBA PSK63 Prefix Contest ja North American QSO Party.
Ensi tiistaina 17.1. on vuorossa NAC 1,3 GHz ja ensi torstaina 19.1. NAC 70 MHz. Perjantaina 20.1. käydään LZ Open Contest.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan Hungarian DX Contest, North American QSO Party, WAB 1.8 MHz Phone ja Feld Hell Sprint.
 
* Seuraava HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailu: NRAU-Baltic *
NRAU-Baltic -kontesti avaa CW:n ja SSB:n osalta tämän vuoden HF-kilpailujen SM-sarjan. NRAU-Baltic kilpaillaan huomenna, sunnuntaina 15.1.2017. SSB-osa käydään klo 0630-0830 UTC ja CW klo 0900-1100 UTC. Säännöt löytyvät SRAL:n kotisivuilta kohdasta ”kilpailut”. Tervetuloa mukaan.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 21. tammikuuta klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media