Nuoret aktiivisina joulukuussa 2016

December YOTA (Youngsters On The Air) month järjestettiin jälleen viime joulukuussa. Kuukauden aikana oli tarkoituksena saada nuoret aktivoitumaan ja pitämään yhteyksiä muiden kanssa.
YOTA-asemia oli äänessä 39 eri puolilta maailmaa ja asemien workkimisesta sai hakea awardia. Suomesta workittiin kutsulla OH2YOTA ja nuoria YOTA-kutsun käyttäjiä oli kymmenkunta. Huonoista keleistä huolimatta OH2YOTA sai koko joulukuun aikana 8092 qsoa, mikä oli kaikista asemista kolmanneksi eniten. Pääosin workkiminen tapahtui sähkötyksellä ja puheella, myös jonkin verran pidettiin digi-qsoja. Qsoja nuoret pitivät omilta asemiltaan, myös muutamalta isommalta asemalta: mm. OH5C:ltä ja OH5Z:lta. Maailmanlaajuisesti qsoja pidettiin yhteensä lähes 84 000.
Kerran kuukaudessa tai useammin pidetään myös nuorten oma skedi, jota johtaa DA0YOTA. Lisää YOTA-projektista voit lukea osoitteesta www.ham-yota.com tai YOTA:n Facebook-ryhmästä.
Artikkeli on julkaistu Radiamatöörilehdessä 3/2017
Teksti: Niko OH5CZ

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media