Toimiston tiedote 10/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 10/2017, 18.3.2017
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 18.3.2017 klo 15.00 SA. Lapualta, OH6SRAL:n asemalta, taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
 
SISÄLTÖ
 
* Liiton toimisto kiinni maanantaina 20.3. *
* Tunnustuspalkintoesitykset hallitukselle *
* Kuukausi Liiton Kevätpäiviin *
* Ilmoittaudu Vapepa-päiville *
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* ITE-tapahtuma 2017 *
* Youngsters on the Air (YOTA) 2017 – Haku auki! *
* Viestileiri 7.-9.4.2017 *
* Radioamatöörikurssi Jyväskylässä *
* Rajan OI-asemat äänessä Rajavartiolaitoksen vuosipäivänä *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton toimisto kiinni maanantaina 20.3. *
Liiton toimisto on kiinni ensi maanantaina 20.3.
 
* Tunnustuspalkintoesitykset hallitukselle *
Liiton 22.4.2017 pidettävässä kevätkokouksessa jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi on toimitettava 26.3.2017 mennessä.
Esitykseksi riittää lyhyet perustelut henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste äf ii tai SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
Lisätietoja tunnustuspalkinnoista saa maaliskuun Radioamatööri-lehdestä ja Liiton kotisivuilta.
 
* Kuukausi Liiton Kevätpäiviin *
Suomen Radioamatööriliiton Kevätpäivät pidetään Kouvolassa 22.–23.4.2017. Lauantain ohjelma on Kouvola-talolla.
 
Liiton Kevätpäivien ohjelma
Klo 10.00 Kirpputori ja myyntipisteet aukeavat.
Klo 12.00 Kyselytunti
Klo 14.00–15.45 Infotilaisuus Liiton koulutusuudistuksesta
Klo 15.00 Ilmoittautuminen SRAL:n kevätkokoukseen alkaa
Klo 16.00 SRAL:n sääntömääräinen kevätkokous
 
Lauantaina on lisäksi mahdollisuus tutustua Kouvolan Putkiradiomuseon näyttelyyn. Kevätkokouksen jälkeen pidetään cocktail-tilaisuus.
Kevätpäiville pääsee hyvin esimerkiksi junalla. Kouvola-talolle on noin kilometrin kävelymatka rautatieasemalta. Lisäksi autoilijoille on maksutonta pysäköintitilaa runsaasti Kouvola-talon molemmin puolin. Kouvola-talon osoite on Varuskuntakatu 11, Kouvola.
 
Sotilasradiopäivä
Sotilasradiopäivä pidetään myös Kouvola-talolla. Päivän ohjelmassa on lauantaina 22.4. klo 10.00–14.00 välisenä aikana seuraavat esitelmät:
Lauri Lehtonen, Ilmavoimien radiotiedustelu
Martti Susitaival, Viestisotaa Rukajärvellä
Sakari Viinikainen, Pohjois-Kymenlaakson suojeluskunnat sisällissodassa.
Esitelmien jälkeen on mahdollisuus tutustua Kouvolan Sotilasradiomuseon näyttelyyn.
Osallistumismaksu Sotilasradiopäivään on 10 euroa (vain käteismaksu ovella). Maksu sisältää väliajan kahvin/teen ja leivän sekä tutustumisen Sotilasradiomuseoon.
Sotilasradiopäivään pitää ehdottomasti ilmoittautua etukäteen. Sähköposti museo ät putkiradiomuseo piste äf ii tai puhelin (mieluimmin viestinä) 040 540 3317. Ilmoittautuminen tarvitaan tarjoilua varten.
 
Jos osallistuu vain Liiton Kevätpäivien ohjelmaan (kyselytunti, koulutusinfo, kevätkokous jne.) Sotilasradiopäivän pääsymaksua ei tarvitse maksaa, eikä myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
 
Lisätietoa majoituksesta Kouvolassa saa Liiton kotisivuilta sekä maaliskuun Radioamatööri-lehdestä.
 
* Ilmoittaudu Vapepa-päiville *
Sunnuntaina 23.4. pidetään SRAL:n Vapepa-päivä klo 10.00–15.00 Original Sokos Hotel Vaakunassa, Kouvolassa. Vapepa-päivä on tarkoitettu Vapepa-toiminnassa aktiivisesti mukana oleville Liiton jäsenille. Päivän aikana päivitämme tietojamme, tutustumme toisiin vapepalaisiin ja vaihdamme kuulumisia.
Liitto tarjoaa osallistujille lounaan ja iltapäiväkahvin. Ei-majoittuvien on mahdollista ostaa hotellista aamupalaa.
Vapepa-päivään ilmoittaudutaan etukäteen nettilomakkeella, joka löytyy Liiton kotisivuilta (www.sral.fi). Ilmoittautumiset 31.3.2017 mennessä. Lomakkeella voi myös varata majoituksen (la–su). Majoituksen jokainen maksaa itse.
Päivän alustava ohjelma löytyy Liiton kotisivuilta sekä maaliskuun Radioamatööri-lehdestä.
 
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi *
SRAL järjestää yhteistyössä Artjärven Viestiteknisen Yhdistyksen kanssa mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssin. Kurssi pidetään lauantaina 20.5.2017 Artjärven Viestikalliolla.
Kurssi jakautuu teoriaosuuteen ja mastossa suoritettaviin käytännön harjoitteisiin. Mastossa suoritettavat harjoitukset ovat vapaaehtoisia ja valvottuja.
Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti mastotyön vasta-alkajille. Kurssi EI anna pätevyyttä mastotöihin. Alaikäraja on 18 vuotta. Kurssin hinta on 25 euroa sisältäen ruokailun.
Kurssilla on vielä muutama paikka vapaana. Ilmoittautumiset nettilomakkeella osoitteessa http://www.sral.fi.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Ilpo Leppäsen, OH5IJL, poismeno.
Kunnioitamme Ilpon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
OH7AA:n kevätkokus
Radioamatöörikerho Kuopion Seitoset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 26.3.2017 klo 14.00 kerholla. Osoite on Tikkalantie 6, Kuopio. Esillä sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!
Johtokunta
 
RATS:n vuosikokous
Radioamatööritekniikan seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään ensi viikon sunnuntaina 26.3.2017 klo 12.00. Kokouspaikka on Padasjoen kunnantalo osoitteessa Kellosalmentie 20. Varsinainen kokous alkaa klo 15.00. Tapahtumassa on kahvitarjoilu ja mielenkiintoisia esitelmiä.
 
Yhteiskuljetus VUSHF-leirille
Radioamatööritekniikan seura järjestää yhteiskyydityksen VUSHF-leirille Ruotsiin. Leiri on 9.–11.6. Tjörnin saarella. Lisätietoja osoitteesta www.rats.fi.
 
OH6AD:n kevätkokous
Tervetuloa Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n kevätkokoukseen, joka pidetään maanantaina 27.3.2017 kello 18.00 alkaen. Paikka on Jyväskylän Monitoimitalon kerhohuone osoitteessa Kuntoportti 3.
Kokouksessa käsitellään sääntöjen 10 §:ssä kevätkokoukselle määrätyt asiat. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä, 15 vuotta täyttäneellä nuorisojäsenellä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä äänioikeus.
Tervetuloa!
Hallitus
 
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; vuosikokous ma 27.3. klo 18.30
Kerhon vuosikokous, ns. tilinpäätöskokous, pidetään maanantaina 27.3.2017 klo 18.30 Radiomäen Vanhalla Radioasemalla.
Vuosikokouksessa käsitellään vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä kuullaan toiminnantarkastajan lausunto vastuuvapauden käsittelemiseksi. Kokoukseen voi osallistua yhdellä valtakirjalla tai etäyhteydellä esim. Skype tai puhelin.
Kutsu lähetetään postitse niille jäsenille, jotka eivät ole ilmoittaneet sähköpostiosoitettaan.
Myös uudet jäsenet ja muut radioamatööritoiminnasta kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita tilaisuuteen.
Hallitus
 
OH3AD:n kevätkokous
Riihimäen Kolmoset ry:n kevätkokous pidetään 29.3.2017 kello 18.30. Paikka on Vihreä talo Riihimäellä osoitteessa Pohjoinen asemakatu 1. Esillä sääntömääräiset asiat. Tervetuloa paikalle!
 
OH6AG:n kevätkokous
CQ-Kerho OH6AG:n kevätkokous ja huhtikuun kuukausikokous pidetään jo 6.4.2017 klo 19.00 johtuen pääsiäispyhistä. Kokous pidetään ABC:n kabinetissa, kuten viimeksi, ja kerho tarjoaa kahvin/teen ja purtavaa. Sääntömääräiset asiat, esimerkiksi toimihenkilöiden valinta ja 2016 tilinpäätös. Hallitus toivottaa kaikki tervetulleiksi.
 
* ITE-tapahtuma 2017 *
 
Kangasalan radiokerho OH3ABN järjestää ITE-tapahtuman ensi viikon sunnuntaina 26.3.2017 klo 09.00-11.00 Suomen aikaa.
Tempauksen tavoitteena on innostaa rakenteluun ja pitää yhteyksiä itsetehdyllä eli ITE-laitteilla 80 metrin bandilla ilman kilpailua. ITE-asemat käyttävät kutsunsa lopussa /i-tunnusta.
Mikäli osallistut tapahtumaan ITE-laitteella, laita sähköpostia OH3ABN:n omakutsuosoitteeseen ja kerro hieman käyttämästäsi laitteistosta mieluiten kuvien kanssa. Saat paluupostissa kunniakirjan kiitokseksi osallistumisesta!
Kaikki radioamatöörit, asemasta riippumatta, ovat tervetulleita vasta-asemina mukaan tapahtumaan!
 
* Youngsters on the Air (YOTA) 2017 – Haku auki! *
YOTA tulee taas ja tänä vuonna se järjestetään Iso-Britanniassa 5.-12.8.2017. Tällä kertaa tapahtumaan osallistuu noin 80 nuorta ympäri Eurooppaa, Afrikkaa ja jopa Japanista. Kyseessä on viikon mittainen leiri täynnä radioamatööriaiheista ohjelmaa, rakenteluworkshoppeja, kettujahtia, SOTA-aktivointia, leiriasemalta workkimista sekä retkiä lähiseudulle.
Suomen tiimiin mahtuu tänä vuonna vain kaksi 15-25-vuotiasta jäsentä sekä 18-30-vuotias tiiminvetäjä. Liitto kustantaa nuorten tapahtumaan osallistumisen. Jos haluat mukaan, ota mahdollisimman pian yhteyttä Katiin, OH2FKX. Katin tavoittaa omakutsuosoitteella. Lisätietoja saa suoraan Katilta tai osoitteesta http://www.sral.fi/radionuoret/.
 
* Viestileiri 7.-9.4.2017 *
Moi sinä radionuori, olet sitten lyhytaaltokuuntelija, jo valmis radioamatööri tai vasta radioamatööritoiminnasta kiinnostunut – Viestileiri on juuri sinua varten!
Radiopartiolaisten ja Suomen Radioamatööriliiton nuorisotoimikunnan järjestämä Viestileiri pidetään 7.-9.4. Auran Kettulinnassa. Leiri on tarkoitettu pääasiassa 12-17-vuotiaille.
Tämän vuoden teemana on radioyhteyksien pitäminen ja luvassa onkin monenlaisten radioasemien pystytystä ja käyttöä. Leppoisassa tunnelmassa nautimme myös hyvästä ruoasta, rakentelusta, aiheluennoista, ja nokkakusoilusta, saunomistakaan unohtamatta.
Leirimaksu on 20 euroa ja se kerätään paikanpäällä. Ilmoittautumiset viimeistään 24.3. osoitteessa http://bit.ly/2kZFPpf.
Lisätietoa saa Reetta Mansikkaviidalta, OH1EBO, 044 280 3229, etunimi.sukunimi@nullgmail.com. Nähdään Viestileirillä!
 
* Radioamatöörikurssi Jyväskylässä *
Keski-Suomen Radioamatöörit ry. järjestää radioamatöörin pätevyyteen tähtäävän peruskurssin. Kurssi alkaa ensi keskiviikkona 22.3. klo 17.00 Jyväskylän yliopiston tiloissa Agoralla. Osoite on Mattilanniemi 2. Kurssimaksu on 30 euroa, sisältäen kurssimateriaalin. ilmoittautuminen osoitteessa https://www.oh6ad.fi/koulutus/ilmoittaudu/.
 
* Rajan OI-asemat äänessä Rajavartiolaitoksen vuosipäivänä *
Rajavartiolaitos juhlii 98. vuosipäiväänsä tiistaina 21.3.2017. Rajavartiolaitoksen OI-asemat (OI5R ja OI9R) ovat tuolloin aamupäivällä äänessä ainakin 80 metrin ja 40 metrin bandeilla.
Vuosipäivän aloitetaan noin klo 09.30 (SA) 3685 kHz (SSB). Tästä siirrytään sitten kysynnän ja radiokelien mukaan eri modeille ja taajuuksille. Nyt on hyvä mahdollisuus samalla kerätä lisää pisteitä OI-awardiin.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan BARTG HF RTTY Contest, Russian DX Contest ja Feld Hell Sprint.
Ensi tiistaina 21.3. on vuorossa NAC 1,3 GHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan FOC QSO Party, CQ WW WPX Contest SSB ja UBA Spring Contest, 6m.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 25. maaliskuuta klo 15.00 SA. Turusta, OH1T:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media