Toimiston tiedote 9/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 9/2017, 11.3.2017
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 11.3.2017 klo 15.00 SA. Taajuudella 3685 kHz bulletiini luetaan Viitasaarelta OH6C:n asemalta. Taajuudella 7075 kHz bulletiini luetaan Rantasalmelta OH2BRN:n asemalta.
SISÄLTÖ
* Hallituksen kyselytunti *
* Uusia dokumentteja jäsensivuilla *
* Kevätpäivät Kouvolassa *
* Vapepa-päivä 23.4. Kouvolassa *
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi *
* Kerhot tiedottavat *
* Youngsters on the Air (YOTA) 2017 – Haku auki! *
* Radioamatööriaiheinen leirikoulu heinäkuussa *
* Viestileiri 7.-9.4.2017 *
* Radiosuunnistuksen PM-kilpailut *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
* Hallituksen kyselytunti *
Maaliskuun hallituksen kyselytunti pidetään taajuudella 3685 kHz lauantaina 11.3. klo 14.00 Suomen aikaa.
* Uusia dokumentteja jäsensivuilla *
Liiton kotisivujen jäsenosioon on lisätty hallituksen helmikuun kokouksen pöytäkirja. Lisäksi on lisätty vastaus yhteen kevätkokousaloitteeseen. Hallituksen kommentit muihin kevätkokousaloitteisiin julkaistaan jäsensivulla niiden valmistuttua.
* Kevätpäivät Kouvolassa *
Suomen Radioamatööriliiton Kevätpäivät pidetään Kouvolassa 22.–23.4.2017. Paikalle pääsee hyvin esimerkiksi junalla. Lauantain ohjelma on Kouvola-talolla, jonne on noin kilometrin kävelymatka asemalta. Lisäksi maksutonta pysäköintitilaa on runsaasti Kouvola-talon molemmin puolin.
Lauantaina Kevätpäivien ohjelmassa on muun muassa hallituksen kyselytunti, infotilaisuus Liiton koulutusuudistuksesta ja Liiton sääntömääräinen kevätkokous. Tapahtumassa on kirpputori ja myyntinäyttelyitä. Ota siis kirppusi mukaan.
Lauantaina on myös mahdollisuus tutustua Kouvolan Putkiradiomuseon näyttelyyn. Putkiradiomuseo sijaitsee parin sadan metrin päässä Kouvola-talosta. Museoista kiinnostuneet voivat vierailla myös Kaupunginmuseossa ja Taidemuseossa, jotka ovat samassa rakennuksessa Kevätpäivä-tapahtuman kanssa.
Liiton kevätkokouksen jälkeen pidetään cocktail-tilaisuus.
Kevätpäivien yhteydessä on Sotilasradiopäivä Kouvola-talolla. Sen ohjelmassa on mielenkiintoisia esitelmiä. Sotilasradiopäivään on ennakkoilmoittautuminen. Katso lisätiedot ja ohjeet maaliskuun Radioamatööri-lehdestä tai Liiton kotisivuilta.
Sunnuntaina Kouvolassa pidetään Liiton Vapepa-päivä.
Majoitusta on tarjolla Original Sokos Hotel Vaakunassa. Hinnat ja varausohjeet löytyvät Liiton kotisivuilta sekä maaliskuun radioamatööri-lehdestä.
* Vapepa-päivä 23.4. Kouvolassa *
Sunnuntaina 23.4. pidetään SRAL:n Vapepa-päivä klo 10.00–15.00 Original Sokos Hotel Vaakunassa, Kouvolassa. Vapepa-päivä on tarkoitettu Vapepa-toiminnassa aktiivisesti mukana oleville Liiton jäsenille. Päivän aikana päivitämme tietojamme, tutustumme toisiin vapepalaisiin ja vaihdamme kuulumisia.
Liitto tarjoaa osallistujille lounaan ja iltapäiväkahvin. Ei-majoittuvien on mahdollista ostaa hotellista aamupalaa.
Vapepa-päivään ilmoittaudutaan etukäteen nettilomakkeella, joka löytyy Liiton kotisivuilta (www.sral.fi). Ilmoittautumiset 31.3.2017 mennessä. Lomakkeella voi myös varata majoituksen (la–su). Majoituksen jokainen maksaa itse.
Alustava ohjelma
Klo 10.00 Avaus ja tervetuloa
Klo 10.30 Vapepa-info, lyhyt tiivistys Vapepan synnystä
Klo 11.00 Toimintatapoja eri alueilla
Klo 12.00 Lounas
Klo 13.00 Vapepa-koordinaattori Arsi Veikkolaisen puheenvuoro
Klo 13.30 Vapepa ja SRAL
Klo 14.00 OHTO-hälytys- ja -raportointijärjestelmä
Klo 14.15 ”Lapsi eksyksissä, auttaako digimode?”
Tulevaisuuden radioverkot
Vapepa ja Turva: koordinointi, erot, yhtäläisyydet, mahdollinen yhteistyö
Klo 15.00    Tilaisuuden päättäminen
Päätöskahvit
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi *
SRAL järjestää yhteistyössä Artjärven Viestiteknisen Yhdistyksen kanssa mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssin. Kurssi pidetään lauantaina 20.5.2017 Artjärven Viestikalliolla.
Kurssilla kerrotaan olennaisia mastotyöskentelyyn liittyviä turvallisuusasioita. Lisäksi tutustutaan varusteisiin ja niiden oikeaoppiseen käyttöön sekä turvallisiin työtapoihin.
Kurssi jakautuu teoriaosuuteen ja mastossa suoritettaviin käytännön harjoitteisiin. Mastossa suoritettavat harjoitukset ovat vapaaehtoisia ja valvottuja. Kurssille osallistuneet saavat kirjallisen luentomateriaalin.
Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti mastotyön vasta-alkajille. Kurssi EI anna pätevyyttä mastotöihin. Alaikäraja on 18 vuotta. Kurssille voidaan ottaa enintään 16 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kurssin hinta on 25 euroa sisältäen ruokailun. Kurssin vetäjinä toimivat Vili, OH5GE ja Heikki OH2LH.
Kurssilla on vielä muutama paikka vapaana. Ilmoittautumiset nettilomakkeella osoitteessa http://www.sral.fi.
* Kerhot tiedottavat *
Kakkosten Kerho ry:n, OH2AA, sääntömääräinen vuosikokous
Kokous pidetään tiistaina 14.3. klo 18.30 kerhon tiloissa. Osoite on Kisällinkuja 1a B1, 00640 Helsinki. Käsitellään tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016 sekä hyväksytään talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017 ja käsitellään muut sääntöjen määräämät vuosikokousasiat.
Paikalle pääsee Busseilla: 52 , 52A, 52V, 64, 64N, 69, 72, 512, 512A, 550 ja 550B, Käskynhaltijantie, K- Marketin pysäkki.
Omalla autolla tulijat voivat pysäköidä viereisen K- Marketin metsikön puoleiselle parkkipaikalle ja Hirsipadontielle. HUOM. Kerhon pihalla ja Kisällinkujalla on pysäköintikielto.
Kahvi/teetarjoilu sekä pikkupurtavaa. Tervetuloa!!
OH2AA Hallitus
Esitelmä Lahden Radio- ja tv-museolla 12.3.2017
Lasse Vihonen pitää Lahden Radio- ja tv-museolla tulevana sunnuntaina 12.3.2017 klo 13.00 esitelmän aiheesta ”Lahden suurasema sodassa ja rauhassa”
Museon auditorioon on vapaa pääsy, mutta samalla voi tutustua ryhmähinnalla (6 euroa/aikuinen) Radio- ja tv-museon uuteen upeaan näyttelyyn.
RATS:n vuosikokous
Radioamatööritekniikan seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään sunnuntaina 26.3.2017 klo 12.00. Kokouspaikka on Padasjoen kunnantalo osoitteessa Kellosalmentie 20. Varsinainen kokous alkaa klo 15.00. Tapahtumassa on kahvitarjoilu ja mielenkiintoisia esitelmiä.
Yhteiskuljetus VUSHF-leirille
Radioamatööritekniikan seura järjestää yhteiskyydityksen VUSHF-leirille Ruotsiin. Leiri on 9.–11.6. Tjörnin saarella. Lisätietoja osoitteesta www.rats.fi.
OH3AD:n kevätkokous
Riihimäen Kolmoset ry:n kevätkokous pidetään 29.3.2017 kello 18.30. Paikka on Vihreä talo Riihimäellä osoitteessa Pohjoinen asemakatu 1. Esillä sääntömääräiset asiat. Tervetuloa paikalle!
OH6AI:n vuosikokous
Kokkolan Radioamatöörikerho ry:n, OH6AI, vuosikokous pidetään sunnuntaina 23.4.2017 klo 15.00. Kahvi- ja pullatarjoilu. Paikka on Snellmankoti osoitteessa Rantakatu 27, 67100 Kokkola. Tervetuloa
OH6AI johtokunta
* ITE-tapahtuma 2017 *
Kangasalan radiokerho OH3ABN järjestää ITE-tapahtuman sunnuntaina 26.3.2017 klo 09.00-11.00 Suomen aikaa.
Tempauksen tavoitteena on innostaa rakenteluun ja pitää yhteyksiä itsetehdyllä eli ITE-laitteilla 80 metrin bandilla ilman kilpailua. ITE-asemat käyttävät kutsunsa lopussa /i-tunnusta.
Mikäli osallistut tapahtumaan ITE-laitteella, laita sähköpostia OH3ABN:n omakutsuosoitteeseen ja kerro hieman käyttämästäsi laitteistosta mieluiten kuvien kanssa. Saat paluupostissa kunniakirjan kiitokseksi osallistumisesta!
Kaikki radioamatöörit, asemasta riippumatta, ovat tervetulleita vasta-asemina mukaan tapahtumaan!
 
* Youngsters on the Air (YOTA) 2017 – Haku auki! *
YOTA tulee taas ja tänä vuonna se järjestetään Iso-Britanniassa 5.-12.8.2017. Tällä kertaa tapahtumaan osallistuu noin 80 nuorta ympäri Eurooppaa, Afrikkaa ja jopa Japanista. Kyseessä on viikon mittainen leiri täynnä radioamatööriaiheista ohjelmaa, rakenteluworkshoppeja, kettujahtia, SOTA-aktivointia, leiriasemalta workkimista sekä retkiä lähiseudulle.
Suomen tiimiin mahtuu tänä vuonna vain kaksi 15-25-vuotiasta jäsentä sekä 18-30-vuotias tiiminvetäjä. Liitto kustantaa nuorten tapahtumaan osallistumisen. Jos haluat mukaan, ota mahdollisimman pian yhteyttä Katiin, OH2FKX. Katin tavoittaa omakutsuosoitteella. Lisätietoja saa suoraan Katilta tai osoitteesta http://www.sral.fi/radionuoret/.
* Radioamatööriaiheinen leirikoulu heinäkuussa *
Suomen Radioamatööriliitto järjestää leirikoulun 2.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa. Leirikoulu on tarkoitettu kaikille radioamatööriharrastuksesta kiinnostuneille.
Leirikouluviikon aikana tutustutaan radioamatööritoimintaan ja opiskellaan perusluokan radioamatööritutkinnon asioita. Jokainen saa rakentaa elektroniikkarakennussarjan juottamalla. Halukkaat pääsevät kokeilemaan yhteydenpitoa radiolla. Leirikoulussa on mahdollista suorittaa radioamatööritutkinto. Leirikoululaiset osallistuvat osittain myös Liiton kesäleirin ohjelmaan.
Lisätietoja saa Liiton kotisivuilta. Leirikouluun voi ilmoittautua nettilomakkeella 9.6. mennessä.
* Viestileiri 7.-9.4.2017 *
Moi sinä radionuori, olet sitten lyhytaaltokuuntelija, jo valmis radioamatööri tai vasta radioamatööritoiminnasta kiinnostunut – Viestileiri on juuri sinua varten!
Radiopartiolaisten ja Suomen Radioamatööriliiton nuorisotoimikunnan järjestämä Viestileiri pidetään 7.-9.4. Auran Kettulinnassa. Leiri on tarkoitettu pääasiassa 12-17-vuotiaille, mutta jos olet nuorempi tai vanhempi, olet ehdottomasti tervetullut mukaan. Tässä tapauksessa voit olla yhteydessä etukäteen leirinjohtajiin. Leirillä voi yöpyä joko sisätiloissa tai ulkona kaminateltassa.
Tämän vuoden teemana on radioyhteyksien pitäminen ja luvassa onkin monenlaisten radioasemien pystytystä ja käyttöä. Leppoisassa tunnelmassa nautimme myös hyvästä ruoasta, rakentelusta, aiheluennoista, ja nokkakusoilusta, saunomistakaan unohtamatta. Tule siis tapaamaan entuudestaan tuttuja ja tuntemattomia radionuoria! Tapahtuma on päihteetön.
Leirimaksu on 20 euroa ja se kerätään paikanpäällä. Ilmoittautumiset viimeistään 24.3. osoitteessa http://bit.ly/2kZFPpf Ilmoittautuneet saavat lisäinfoa ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse.
Lisätietoa ja yhteydenotot leirinjohtajille: Reetta Mansikkaviita OH1EBO, Liedon Eränkävijät/RA-kilta, 044 280 3229, etunimi.sukunimi@nullgmail.com.
Tommi Pasto OH1EVW, Auran Eräkurjet, 050 554 1726, etunimi.sukunimi@nullgmail.com.
Nähdään Viestileirillä!
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan RSGB Commonwealth Contest, AWA John Rollins Memorial DX Contest, F9AA Cup, SKCC Weekend Sprintathon, AGCW QRP Contest, Stew Perry Topband Challenge, EA PSK63 Contest, QCWA QSO Party, TESLA Memorial HF CW Contest, QRP ARCI Spring Thaw SSB Sprint, North American Sprint ja WAB 3.5 MHz Phone.
Ensi tiistaina 14.3. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 16.3. NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan BARTG HF RTTY Contest, Russian DX Contest ja Feld Hell Sprint.
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 18. maaliskuuta klo 15.00 SA. Lapualta, OH6SRAL:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa