Toimiston tiedote 8/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 8/2017, 4.3.2017
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 4.3.2017 klo 15.00 SA. Kauniaisista, OH2K:n asemalta, taajuuksilla 3685 kHz ja 7075 kHz.
SISÄLTÖ
* Kevätkokousaloitteet julkaistu jäsensivuilla *
* Kevätpäivät Kouvolassa *
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi *
* Kerhot tiedottavat *
* Youngsters on the Air (YOTA) 2017 – Haku auki! *
* Viestileiri 7.-9.4.2017 *
* Pohjoismainen V/U/SHF-leiri *
* Viestiaselajin vuosipäivän asemia *
* Radiosuunnistuksen PM-kilpailut *
* Kilpailu-uutisia *
* Naistenpäivän kilpailu 8.3.2017 *
* Seuraava bulletiini *
* Kevätkokousaloitteet julkaistu jäsensivuilla *
Liiton hallitukselle saapui määräaikaan mennessä viisi aloitetta kevätkokoukselle. Hallitus käsitteli ja merkitsi aloitteet tiedoksi helmikuun kokouksessaan.
Kevätkokousaloitteet on julkaistu liiton kotisivujen jäsensivuilla osoitteessa http://www.sral.fi/members/. Hallituksen kommentit aloitteisiin julkaistaan jäsensivulla niiden valmistuttua.
* Kevätpäivät Kouvolassa *
Suomen Radioamatööriliiton Kevätpäivät pidetään Kouvolassa 22.–23.4.2017.
Lauantaina Kevätpäivien ohjelmassa Kouvola-talolla on muun muassa hallituksen kyselytunti, infotilaisuus Liiton koulutusuudistuksesta ja Liiton sääntömääräinen kevätkokous. Tapahtumassa on kirpputori. Lauantaina on myös mahdollisuus tutustua Kouvolan Putkiradiomuseon näyttelyyn. Liiton kevätkokouksen jälkeen pidetään cocktail-tilaisuus.
Kevätpäivien yhteydessä on Sotilasradiopäivä Kouvola-talolla. Sen ohjelmassa ovat esitelmät Ilmavoimien radiotiedustelu, Viestisotaa Rukajärvellä ja Pohjois-Kymenlaakson suojeluskunnat sisällissodassa.
Sotilasradiopäivään pitää ilmoittautua etukäteen. Sähköposti museo ät putkiradiomuseo piste äf ii tai puhelin (mieluimmin viestinä) 040 540 3317. Osallistumismaksu, 10 euroa, maksetaan ovella.
Jos osallistuu vain Liiton Kevätpäivien ohjelmaan, ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, eikä maksaa Sotilasradiopäivän osallistumismaksua.
Lisätietoa Kevätpäivistä saa Liiton kotisivuilta sekä pian ilmestyvästä maaliskuun Radioamatööri-lehdestä.
Vapepa-päivä sunnuntaina
Sunnuntaina 23.4. pidetään SRAL:n Vapepa-päivä klo 10.00–15.00 Original Sokos Hotel Vaakunassa, Kouvolassa. Vapepa-päivä on tarkoitettu Vapepa-toiminnassa aktiivisesti mukana oleville Liiton jäsenille. Lisätietoa ilmoittautumisesta sekä alustava ohjelma julkaistaan maaliskuun Radioamatööri-lehdessä.
Majoitus Kouvolassa
Majoitusta on tarjolla Original Sokos Hotel Vaakunassa. Hinnat ja varausohjeet löytyvät Liiton kotisivuilta osoitteesta http://www.sral.fi.
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi *
SRAL järjestää yhteistyössä Artjärven Viestiteknisen Yhdistyksen kanssa mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssin. Kurssi pidetään lauantaina 20.5.2017 Artjärven Viestikalliolla.
Kurssilla kerrotaan olennaisia mastotyöskentelyyn liittyviä turvallisuusasioita ja varoitetaan erityisistä vaaranpaikoista. Lisäksi tutustutaan erilaisten putoamissuojainten käyttöön, varusteisiin ja niiden oikeaoppiseen käyttöön sekä turvallisiin työtapoihin.
Kurssi jakaantuu kahteen osaan: teoriaosuuteen luentomuotoisena ja mastossa suoritettaviin käytännön harjoitteisiin. Mastossa suoritettavat harjoitukset ovat vapaaehtoisia ja valvottuja. Kurssille osallistuneet saavat kirjallisen luentomateriaalin.
Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti mastotyön vasta-alkajille. Kurssi EI anna pätevyyttä mastotöihin. Alaikäraja on 18 vuotta. Kurssille voidaan ottaa enintään 16 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kurssin hinta on 25 euroa sisältäen ruokailun. Kurssin vetäjinä toimivat Vili, OH5GE ja Heikki OH2LH.
Kurssille voi ilmoittautua nettilomakkeella osoitteessa http://www.sral.fi.
* Kerhot tiedottavat *
OH9AA:n vuosikokous
Kemin Yhdeksiköt ry:n vuosikokous pidetään uudella kerhohuoneella ensi tiistaina 7.3.2017 klo 18.00 alkaen. Osoite on Valtakatu 27-29 B. Kokoontuminen B-rapun eteen, josta kuljetaan johdetusti kellaritiloissa sijaitsevalle kerhohuoneelle. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tervetuloa kokoukseen! Pullakahvia tarjoillaan!
Kemin Yhdeksiköt ry:n hallitus
Kakkosten Kerho ry:n, OH2AA, sääntömääräinen vuosikokous
Kokous pidetään tiistaina 14.3.2017 klo 18.30 alkaen kerhon tiloissa. Osoite on Kisällinkuja 1a B1, 00640 Helsinki. Käsitellään tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016 sekä hyväksytään talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017 ja käsitellään muut sääntöjen määräämät vuosikokousasiat.
Paikalle pääsee Busseilla: 52 , 52A, 52V, 64, 64N, 69, 72, 512, 512A, 550 ja 550B, Käskynhaltijantie, K- Marketin pysäkki.
Omalla autolla tulijat voivat pysäköidä viereisen K- Marketin metsikön puoleiselle parkkipaikalle ja Hirsipadontielle. HUOM. Kerhon pihalla ja Kisällinkujalla on pysäköintikielto.
Kahvi/teetarjoilu + pikkupurtavaa. Tervetuloa!!
OH2AA Hallitus
 
* Youngsters on the Air (YOTA) 2017 – Haku auki! *
YOTA tulee taas ja tänä vuonna se järjestetään Iso-Britanniassa 5.-12.8.2017. Tällä kertaa tapahtumaan osallistuu noin 80 nuorta ympäri Eurooppaa, Afrikkaa ja jopa Japanista. Kyseessä on viikon mittainen leiri täynnä radioamatööriaiheista ohjelmaa, rakenteluworkshoppeja, kettujahtia, SOTA-aktivointia, leiriasemalta workkimista sekä retkiä lähiseudulle.
Suomen tiimiin mahtuu tänä vuonna vain kaksi 15-25-vuotiasta jäsentä sekä 18-30-vuotias tiiminvetäjä. Liitto kustantaa nuorten tapahtumaan osallistumisen. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Katiin, OH2FKX, osoitteeseen oh2fkx ät sral piste äf ii. Ilmoittautumiset mahdollisimman pian, mutta viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Laita sähköpostin otsikoksi ”YOTA2017 ilmoittautuminen”. Lisätietoja saa suoraan Katilta tai osoitteesta http://www.sral.fi/radionuoret/.
* Viestileiri 7.-9.4.2017 *
Moi sinä radionuori, olet sitten lyhytaaltokuuntelija, jo valmis radioamatööri tai vasta radioamatööritoiminnasta kiinnostunut – Viestileiri on juuri sinua varten!
Radiopartiolaisten ja Suomen Radioamatööriliiton nuorisotoimikunnan järjestämä Viestileiri pidetään 7.-9.4. Auran Kettulinnassa. Leiri on tarkoitettu pääasiassa 12-17-vuotiaille, mutta jos olet nuorempi tai vanhempi, olet ehdottomasti tervetullut mukaan. Tässä tapauksessa voit olla yhteydessä etukäteen leirinjohtajiin. Leirillä voi yöpyä joko sisätiloissa tai ulkona kaminateltassa.
Tule saamaan uusia tietoja ja taitoja ja lisää intoa harrastukseen! Tämän vuoden teemana on workinta eli radioyhteyksien pitäminen ja luvassa onkin monenlaisten radioasemien pystytystä ja käyttöä. Leppoisassa tunnelmassa nautimme workkimisen lisäksi myös hyvästä ruoasta, rakentelusta, aiheluennoista, ja nokkakusoilusta, saunomistakaan unohtamatta. Tule siis tapaamaan entuudestaan tuttuja ja tuntemattomia radionuoria! Tapahtuma on päihteetön.
Leirimaksu on 20 euroa ja se kerätään paikanpäällä. Ilmoittautumiset viimeistään 24.3.2017 osoitteessa http://bit.ly/2kZFPpf Ilmoittautuneet saavat lisäinfoa ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse.
Lisätietoa ja yhteydenotot leirinjohtajille: Reetta Mansikkaviita OH1EBO, Liedon Eränkävijät/RA-kilta, 044 280 3229, reetta piste mansikkaviita ät geemail piste kom.
Tommi Pasto OH1EVW, Auran Eräkurjet, 050 554 1726, tommi piste pasto ät geemail piste kom.
Nähdään Viestileirillä!
* Pohjoismainen V/U/SHF-leiri *
Pohjoismainen V/U/SHF-leiri pidetään Ruotsissa 9.-11.6. Leiripaikka on Billströmska folkhögskolan Tjörn-nimisellä saarella, jonne on Göteborgista matkaa noin 60 km. Lokaattori on JO58TA. Leirin järjestää Västkustens Mikrovågsgrupp, SK6YH. Ilmoittautuminen on auki osoitteessa http://vushf2017.se/.
* Viestiaselajin vuosipäivän asemia *
OI-asemien aktiviteettipäivää vietetään Viestiaselajin vuosipäivänä sunnuntaina 5.3.2017.
Kouvolan Sotilasradiomuseon asema, OI5PRM, on päivän kunniaksi äänessä uudella 5 MHz:n alueella 5.3. aamu- ja iltapäivällä. Taajuus on noin 5353 kHz.
Pohjanviestikillan radioasema, OI8VK, päivystää Rokualla upseerimaja Rokulissa lauantaina 4.3. sekä sunnuntaina 5.3. klo 08.00-12.00. 80 metrillä SSB, 3740 kHz ja CW, 3554 kHz. 40 metrillä SSB, 7050 kHz ja CW, 7043 kHz. Tervetuloa käymään tai vastaamaan kutsuumme. 73 de OI8VK, Jaakko, OH8FCK ja Juha, OH8BQT.
* Radiosuunnistuksen PM-kilpailut *
Radiosuunnistuksen seuraavat PM-kilpailut pidetään 28.–30.7. Ruotsissa. Kilpailut järjestää Ruotsin radioamatööriliitto, SSA. Paikka on Orsa Grönklitt Taalainmaalla, lähellä Moran kaupunkia.
Perjantaina kilpaillaan sprint, lauantaina 80 metrin perinteinen kilpailu ja sunnuntaina kahden metrin kilpailu.
Lisätietoja saa osoitteesta http://ardf.pp.fi/. Tiedustelut ja ilmoittautuminen Kimmon, OH2JKU, kautta, sähköposti oh2jku ät sral piste äf ii.
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskilpailu, ARRL International DX Contest, Wake-Up! QRP Sprint, Open Ukraine RTTY Championship, UBA Spring Contest, DARC 10-Meter Digital Contest, SARL Hamnet 40m Simulated Emergency Contest ja NSARA Contest.
Ensi tiistaina 7.3. ovat vuorossa NAC VHF ja AGCW YL-CW Party. Ensi keskiviikkona 8.3. kilpaillaan Naistenpäivän kilpailu. Ensi torstaina 9.3. käydään NAC 50 MHz. 8.-9.3. on vuorossa AWA John Rollins Memorial DX Contest.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan RSGB Commonwealth Contest, AWA John Rollins Memorial DX Contest, F9AA Cup, SKCC Weekend Sprintathon, AGCW QRP Contest, Stew Perry Topband Challenge, EA PSK63 Contest, QCWA QSO Party, TESLA Memorial HF CW Contest, QRP ARCI Spring Thaw SSB Sprint, North American Sprint ja WAB 3.5 MHz Phone.
* Naistenpäivän kilpailu 8.3.2017 *
Pian on jälleen vuorossa perinteinen naistenpäivän kilpailu. Nyt on hyvä aika kokeilla kisaamista vaikkapa ihan ensimmäistä kertaa tai verestää jo olemassa olevia taitoja tämän leppoisan ja yksinkertaisen kisan merkeissä. Illan kilpailun alkamisaikaa on myöhäistetty tunnilla, jotta mahdollisimman moni ehtisi osallistumaan.
Kilpailuaika on keskiviikkona 8.3. klo 0800–1000 UTC (10.00–12.00 SA.) ja klo 1600–1800 UTC (18.00–20.00 SA.). Aamun ja illan kilpailut ovat erillisiä kilpailuja. Kummassakin kilpailussa on tunnin mittaiset jaksot. HF-bandit, CW ja SSB.
Omat luokat myös OM-amatööreille, second operaattoreille ja kuuntelija-amatööreille.
Kilpailun säännöt löytyvät liiton kotisivuilta kohdan ”kilpailut” alta kohdasta ”kotimaan kilpailut”. Tervetuloa mukaan.
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 11. maaliskuuta klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. 80 metrillä bulletiini luetaan Viitasaarelta OH6C:n asemalta. 40 metrin lukija on vielä auki.
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media