Toimiston tiedote 12/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 1.4.2017 klo 15.00 SA. Lapualta, OH6SRAL:n asemalta, taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
SISÄLTÖ
* Toimintakertomus ja tilinpäätös jäsensivuilla *
* Toimisto kiinni ensi viikolla *
* SRAL:n kesäleirin majoitusvarausten vastaanotto alkaa 3.4.2017 *
* Liiton Kevätpäivät Kouvolassa *
* Cocktail-tilaisuus Kevätpäivillä *
* Ilmoittaudu Vapepa-päivään pikaisesti *
* Kerhot tiedottavat *
* ”Radioamatöörit ihan pihalla!” 18.4.2017 *
* Vuoden 2017 älyvapain kuso *
* OHFF-kesäkauden avaus *
* Radiosuunnistusharjoitukset alkavat *
* Nuori, lähtisitkö Britanniaan YOTA-tapahtumaan *
* Kilpailu-uutisia *
* HF-kilpailujen SM-sarjan seuraava osakilpailu, Kalakukko *
* Seuraava bulletiini *
 
* Toimintakertomus ja tilinpäätös jäsensivuilla *
Liiton kotisivuille on lisätty kevätkokousdokumentteja, kuten toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2016 sekä tilintarkastuskertomus. Jäsensivuille pääsee Liiton sivujen etusivulta osoitteessa http://sral.fi/.
 
* Toimisto kiinni ensi viikolla *
Liiton toimisto on kiinni 3.-7.4.2017. Bulletiinia ei lueta ensi viikon lauantaina 8.4.
 
* SRAL:n kesäleirin majoitusvarausten vastaanotto alkaa 3.4.2017 *
Liitto järjestää Suomi 100 -juhlaleirin 4.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa, kuninkaankartanon alueella. Majoitusvarausten vastaanotto alkaa ensi maanantaina 3.4.2017
Sisämajoitustilaa löytyy tunnelmallisista, vanhoista vierastaloista. Jokaisessa talossa on yhteinen, hyvin varustettu keittiö ja oleskelutila. Vessa ja suihkut löytyvät käytävältä. Maijala-talossa sijaitsevat lemmikkihuoneet.
Alueen puistomaisemassa on myös yllin kyllin tilaa teltoille sekä oma alue asuntovaunuille.
Sisämajoitustilan ja asuntovaunupaikkojen varauksia aletaan ottaa vastaan maanantaina 3.4.2017 klo 9.00. Mustialan matkailun puhelinnumero on 040 535 3583.
Telttapaikkoja ei tarvitse varata etukäteen.
Majoitushinnat löytyvät maaliskuun Radioamatööri-lehdestä ja Liiton kotisivuilta.
 
* Liiton Kevätpäivät Kouvolassa *
Suomen Radioamatööriliiton Kevätpäivät kestävät koko viikonlopun 22.–23.4.2017. Lauantain ohjelma on Kouvola-talolla.
Kevätpäiville pääsee hyvin esimerkiksi junalla. Kouvola-talolle on noin kilometrin kävelymatka rautatieasemalta. Lisäksi autoilijoille on maksutonta pysäköintitilaa runsaasti Kouvola-talon molemmin puolin. Kouvola-talon osoite on Varuskuntakatu 11, Kouvola.
 
Liiton Kevätpäivä
Klo 10.00 Kirpputori ja myyntipisteet aukeavat.
Klo 12.00 SRAL:n hallituksen kyselytunti
Klo 14.00–15.45 Infotilaisuus Liiton koulutusuudistuksesta
Klo 14.15 OH DX Foundation ry:n sääntömääräinen vuosikokous
Klo 15.00 Ilmoittautuminen SRAL:n kevätkokoukseen alkaa
Klo 16.00 SRAL:n sääntömääräinen kevätkokous
Liiton Kevätpäivien yhteydessä voi tutustua lauantaina 22.4. klo 12.00–16.00. Kouvolan Miljöö- ja Radiomuseoon (entinen Putkiradiomuseo). Museo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Kouvola-talosta osoitteessa Pajaraitti 1.
 
Kirpputori
Kouvola-talon aulassa on valvottu kirpputori sekä myyntinäyttelyitä. Tue romppeesi myyntiin.
 
Sotilasradiopäivä
Sotilasradiopäivä järjestetään myös Kouvola-talolla. Päivän ohjelmassa on klo 10.00–14.00 välisenä aikana seuraavat esitelmät:
Lauri Lehtonen, Ilmavoimien radiotiedustelu
Martti Susitaival, Viestisotaa Rukajärvellä
Sakari Viinikainen, Pohjois-Kymenlaakson suojeluskunnat sisällissodassa.
 
Tämän jälkeen on mahdollisuus tutustua Kouvolan Sotilasradiomuseon näyttelyyn.
Osallistumismaksu Sotilasradiopäivään on 10 euroa(vain käteismaksu ovella). Maksu sisältää väliajan kahvin/teen ja leivän sekä tutustumisen Sotilasradiomuseoon.
Sotilasradiopäivään pitää ehdottomasti ilmoittautua etukäteen. Sähköposti museo ät putkiradiomuseo piste äf ii tai puhelin (mieluimmin viestinä) 040 540 3317. Ilmoittautuminen tarvitaan tarjoilua varten.
Jos osallistuu vain Liiton Kevätpäivien ohjelmaan (kyselytunti, koulutusinfo, kevätkokous jne.) ei tarvitse maksaa Sotilasradiopäivän pääsymaksua, eikä ilmoittautua etukäteen.
 
Sunnuntaina 23.4. pidetään SRAL:n Vapepa-päivät Original Sokos Hotel Vaakunassa.
 
Majoitus Kouvolassa
Majoitusta on tarjolla Original Sokos Hotel Vaakunassa. Lisätietoa saa Liiton kotisivuilta sekä Radioamatööri-lehdestä.
 
* Cocktail-tilaisuus Kevätpäivillä *
Liiton Kevätpäivillä pidetään cocktail-tilaisuus lauantaina 22.4. välittömästi kevätkokouksen jälkeen. Paikka on Kahvila-ravintola Sävel Bistro Kouvola-talolla, kokoustilan vieressä. Tarjolla on ruokaisa salaatti, pikkupurtavaa ja kuohuviiniä. Hinta on noin 20 euroa. Ilmoittautuminen ehdottomasti etukäteen liiton sivuilta löytyvällä lomakkeella.
 
* Ilmoittaudu Vapepa-päivään pikaisesti *
Sunnuntaina 23.4. pidetään SRAL:n Vapepa-päivä klo 10.00–15.00 Original Sokos Hotel Vaakunassa, Kouvolassa. Vapepa-päivä on tarkoitettu Vapepa-toiminnassa aktiivisesti mukana oleville Liiton jäsenille. Päivän aikana päivitämme tietojamme, tutustumme toisiin vapepalaisiin ja vaihdamme kuulumisia.
Liitto tarjoaa osallistujille lounaan ja iltapäiväkahvin. Jos haluat vielä mukaan, ilmoittaudu pikaisesti. Ilmoittautumislomake löytyy Liiton kotisivuilta osoitteesta http://sral.fi/.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH6AG:n kevätkokous
CQ-Kerho OH6AG:n kevätkokous ja huhtikuun kuukausikokous pidetään jo 6.4.2017 klo 19.00 johtuen pääsiäispyhistä. Kokous pidetään ABC:n kabinetissa, kuten viimeksi, ja kerho tarjoaa kahvin/teen ja purtavaa. Sääntömääräiset asiat, esimerkiksi toimihenkilöiden valinta ja 2016 tilinpäätös. Hallitus toivottaa kaikki tervetulleiksi.
 
OH6AA:n vuosikokous
Vaasan Kuutoset ry, Vasa Sexorna rf, OH6AA, kutsuu jäsenensä vuosikokoukseen keskiviikkona 12.4.2017 klo 19.00 alkaen. Vuosikokous pidetään kerhon tiloissa osoitteessa Myllärinkatu 12 (3 krs). Sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat käsitellään. Tervetuloa!
 
Rompepäivät OH3NE:llä
OH3NE:n toinen perinteinen Bonkirppari pidetään kerhon varaston edessä Pyynikin näkötornin kupeessa lauantaina 15.4.2017 kello 12-15. Myynnissä bonkkia ja parempaakin tavaraa. Sään salliessa myynnissä myös grillimakkaraa tai jotain muuta naposteltavaa. Tervetuloa.
 
OHDXF ry:n vuosikokous
OH DX Foundation ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Kouvolassa Suomen Radioamatööriliiton kevätpäivien ja Sotilasradiopäivän yhteydessä lauantaina 22.4.2017 klo 14.15.
Vuosikokouksen pitopaikkana on Kouvola-talo, osoite Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola. Kokoukselle on varattu 24 hengen kokoussali klo 14.00–15.00 väliseksi ajaksi. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat. Tervetuloa!
Hallitus
 
OH6AI:n vuosikokous
Kokkolan Radioamatöörikerho ry:n, OH6AI, vuosikokous pidetään sunnuntaina 23.4.2017 klo 15.00. Kahvi- ja pullatarjoilu. Paikka: Snellmankoti, Rantakatu 27, 67100 Kokkola. Tervetuloa.
OH6AI johtokunta
 
* ”Radioamatöörit ihan pihalla!” 18.4.2017 *
 
Vuonna 2010 kansainvälisenä radioamatööripäivänä järjestettiin ”Radioamatöörit ihan pihalla” -tapahtuma ja nyt on aika olla edelleen ihan pihalla! Tapahtuma on harrasteemme markkinointitapahtuma, jonka tavoitteena on herättää mahdollisimman paljon positiivista ja hyväntahtoista huomiota sekä tuoda radioamatööriharrastusta näkyville.
Tapahtuma pidetään tiistaina 18.4.2017. Se voi jatkua aamusta iltaan tai kestää vapaavalintaisesti muutaman tunnin. Käytetyn ajan pituus ei vaikuta arvosteluun. Paikka on vapaavalintainen, mieluiten jossain ulkona vakioasemalta.
Sarjat: Yksilö tai tiimi. Tiimissä lisäpisteitä saa, jos tiimiin kuuluu vähintään yksi ”ysiysiäijä”.
Kilpailuasema: Kiinnostusta herättävä asema. Esimerkiksi perinneradio, erikoinen antenni, operaattorin huumorivaatteet, hevonen ja rattaat, polkupyöräasema ja niin edelleen. Kaikki radioamatööritaajuudet ja modet on sallittu. Kusojen määrä ei ratkaise, vaan kontaktit ympärillä hyörivien ihmisten kanssa ja toissijaisesti julkisuus mediassa.
Palkintona on mittaamaton maine ja kunnia. Mahdolliset muut palkinnot jaetaan Suomi 100 -leirillä Mustialassa
Ennakkoilmoittautuminen 11.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen pihalla ät sral piste äf ii. Lähetä ideasi ja tuleva ”esiintymispaikkasi”. Etukäteen julkaistavassa listassa kerrotaan asemien sijainti, jotta mahdollisimman moni radioamatööri voisi tulla paikalle kannustamaan tapahtumaa!
Mahdollista mainetta ja kunniaa varten lähettänet huhtikuun loppuun mennessä raportin päivän toiminnasta raadille osoitteella pihalla ät sral piste äf ii.
Tapahtuman hulvattomaan raatiin on kutsuttu Michael, OH2AUE ja Petri, OH1CX sekä ulkopuoliseksi tarkkailijaksi Groteski-Rami, OH1AYG.
Hankekoordinaattorina toimii Tiina, OH8BBO ja tapahtuman kummina Memma, OH1EG.
Eloisaa ja idearikasta kevättä kaikille sekä runsasta osanottoa toivottaen
”Edelleen ihan pihalla -raati”
 
* Vuoden 2017 älyvapain kuso *
Piditkö mielestäsi hienon kuson, kun sait yhteyden etelänavalle? Oikein kiva, mutta arvaapa, syntyykö muiden harrastajien keskuudessa asian tiimoilta kuitenkaan kahvipöytäkeskustelua? Tuskin, mutta nyt haetaankin sellaista kusoa, josta keskustellaan pitkään ja hartaasti ja huonommin liimatut tekohampaat putoavat naurunremakan takia suusta.
Vuoden älyvapain kuso -kilpailussa etsitään radioteknisesti – turhaan – haastavaa yhteyttä, jonka toteutuksessa ei ole käytännössä mitään järkeä, mutta viihdearvoa sitäkin enemmän. Huutele maailmalle kuuden väliaikaisen toistimen kautta kaivoksesta, innovoi utopistinen antennipatentti tai keskustele itsesi kanssa peilien avulla talosi ympäri. Hierokaa porukalla kasaan ehkä kaikkien aikojen timanttisin kerhoprojekti!
Pallo on sinulla, yllätä meidät. Rajoituksena kilpailuun osallistuvalla yhteydellä on, että lähete ei ohita mitään oleellista estettä kaapelia pitkin tai internetin kautta. Toistimet ynnä muut viritykset hyväksytään.
Kilpailussa on kaksi luokkaa:

  • Soololuokka: Itsenäisille Pelle Pelottomille
  • yhmäluokka: Kaveriporukoille tai kerhoille

Projekti tulee dokumentoida kattavasti, ja kilpailuun osallistutaan yhteyden pitämisestä kertovalla, mielellään kuvitetulla jutulla. Kilpailun satoa esitellään liiton lehdessä kilpailun edetessä.
Kilpailun voittajat ja kunniamaininnan arvoiset suoritukset valitsee myöhemmin nimettävä raati. Tarjolla on mainetta ja kunniaa sekä mahdollisesti joku konkreettinen, yhtä älyvapaa palkinto.
Kilpailuaika alkaa 1.4. ja jatkuu itsenäisyyspäivään 6.12. saakka. Palkinnot jaetaan joulukuussa Liiton toimistolla glögikutsuilla.
Tervetuloa mukaan.
 
* OHFF-kesäkauden avaus *
Puskaradistien ”OHFF Kesäkauden avaus 2017” -tapahtuma järjestetään lauantaina 20. toukokuuta 2017. Tällä hetkellä 2 kansallispuistoa ja 4 suojelualuetta on tulossa ääneen. Mukaan mahtuu vielä aktivoijia. Ilmoita osallistumisestasi sähköpostitse Timolle, OH7JHA. Osoite on Timon kutsu @gmail.com.
 
* Radiosuunnistusharjoitukset alkavat *
Lauantaina 1.4. järjestetään ARDF-lähettimien käytön opastus ja kalustontestaus Helsingissä. Kokoonnutaan Ylläs-Hallin parkkipaikalla klo 10.00. Osoite on Savikiekontie 4, Helsinki.
Opastuksen tarkoituksena on antaa aktiivisille radiosuunnistajille valmiudet järjestää radiosuunnistusharjoitus. Läpi käydään mm. radan suunnittelu FjwMapilla, lähettimien valmistelu ennen maastoon menoa ja lähettimien laitto lähetysvalmiuteen maastossa.
Sääolosuhteista riippuen opastus aloitetaan joko Kivikon liikuntapuistossa tai Ylläs-Hallin kahviossa. Lähettimien vienti metsään tapahtuu kahdessa ryhmässä OH2JKU:n ja OH2ETM:n opastamana.
Tämän jälkeen on mahdollisuus testata omaa vastaanotinkalustoa metsään vietyjen lähettimien kanssa. Lopuksi kerätään lähetinkalusto pois metsästä.
Maanantai 10.4. järjestetään Espoossa 80 metrin radiosuunnistusharjoitus aloittelijoille. Kokoonnutaan Puolarmetsässä, Puolarmaarin paikoitusalueella. Osoite on Puolarmaari 10. Harjoitusaika on klo 16.30-19.30. Tervetuloa.
 
* Nuori, lähtisitkö Britanniaan YOTA-tapahtumaan *
Tämän kesän YOTA-leirin haku on vielä auki tämän viikonlopun, laittakaahan kaikki 15-25 vuotiaat hakemusta tulemaan! Lisätietoja osoitteesta http://www.sral.fi/radionuoret/.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskilpailu, LZ Open 40m Sprint Contest, PODXS 070 Club PSK 31 Flavors Contest, SP DX Contest, EA RTTY Contest, North American SSB Sprint Contest ja RSGB RoLo SSB.
Ensi tiistaina 4.4. on vuorossa NAC VHF ja ensi torstaina 6.4. NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan JIDX CW Contest, QRP ARCI Spring QSO Party, SKCC Weekend Sprintathon, OK/OM DX Contest, Yuri Gagarin International DX Contest, International Vintage Contest ja Hungarian Straight Key Contest.
Tiistaina 11.4. on vuorossa NAC UHF ja torstaina 13.4. NAC 50 MHz.
Viikonloppuna 15.-16.4. kilpaillaan Holyland DX Contest, ES Open HF Championship, Worked All Provinces of China DX Contest, YU DX Contest, CQ Manchester Mineira DX Contest, EA-QRP CW Contest, Feld Hell Sprint, WAB 3.5/7/14 MHz Data Modes
Toisena pääsiäispäivänä 17.4. on vuorossa HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailu, Kalakukkokilpailu.
Tiistaina 18.4. käydään NAC 1,2 GHz ja torstaina 20.4. NAC 70 MHz.
Huhtikuun kolmantena viikonloppuna kilpaillaan UK/EI DX Contest, SP DX RTTY Contest ja BARTG Sprint 75.
 
* HF-kilpailujen SM-sarjan seuraava osakilpailu, Kalakukko *
Seuraava HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailu, Kalakukko, käydään toisena pääsiäispäivänä 17.4. Kalakukkokilpailun järjestää tänä vuonna Pohjois-Karjalan Radiokerho ry, OH7AB.
Kilpailussa on SSB, CW ja RTTY-osat. Bandeina ovat 80 ja 40 metriä. Säännöt löytyvät ensi viikolla ilmestyvästä huhtikuun Radioamatööri-lehdestä sekä pääsiäisviikolla myös SRAL:n kotisivuilta.
Tervetuloa mukaan.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 1. huhtikuuta klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media