Liiton Kevätpäivät 2017 Kouvolassa

Esitelmä menossa.
Sakari Viinikainen pitämässä esitelmää. Kuva: OH2MNI.

Liiton Kevätpäivät ovat olleet useampana vuonna yhtä aikaa Sotilasradiopäivän kanssa. Samanaikaisuus on verottanut osallistujista molemmista tapahtumista. Kouvolalaisten ehdotuksesta Liiton Kevätpäivät järjestettiin tänä vuonna Sotilasradiopäivän yhteydessä. Erilailla järjestetyt Kevätpäivät olivat piristävä poikkeus.
 
Radioamatöörejä ja sotilasradioita
Lauantaina 22.4.2017 Kouvola-talolle kokoontui iso joukko radioamatöörejä ja muita radioista kiinnostuneita. Liiton Kevätpäivien ohjelmassa oli hallituksen kyselytunti, ARX-tutkintojärjestelmän esittely sekä infotilaisuus Liiton koulutusuudistuksesta. Lisäksi pidettiin Liiton sääntömääräinen kevätkokous, johon osallistui 126 henkilöjäsentä ja valtakirjalla edustettuna 19 jäsenkerhoa. Pöytäkirja julkaistaan sen valmistuttua Liiton jäsensivuilla.
Kevätpäivien kävijöitä ei tilastoitu, mutta se on tiedossa, että Sotilasradiopäivään osallistui 232 henkilöä. Sotilasradiopäivässä kuultiin kolme esitelmää: Lauri Lehtonen, Ilmavoimien radiotiedustelu; Martti Susitaival, Viestisotaa Rukajärvellä ja Sakari Viinikainen, Pohjois-Kymenlaakson suojeluskunnat sisällissodassa.
Kouvola-talon aulassa oli SRAL:n myymälä sekä kirjojen myyjiä. Kirpputori oli järjestetty erilliseen huoneeseen. Tilat olivat hyvät ja kaikki Kevätpäivien ja Sotilasradiopäivän tapahtumat sijoittuvat kätevästi yhteen kerrokseen.
Tien toisella puolella sijaitsee Kouvolan Miljöö- ja Radiomuseo (entinen putkiradiomuseo), jonka kokoelmiin oli mahdollista tutustua päivän aikana.
Liiton Kevätkokouksen jälkeen pidettiin Kouvola-talon aulassa cocktail-tilaisuus, johon saattoi vielä jäädä hetkeksi vaihtamaan kuulumisia ennen hotellille tai kotiin lähtöä. Pöydät notkuivat sekä suolaisista, että makeista herkuista ja nokkakuso kulki.
Sunnuntaina 23.4. Kouvolassa pidettiin vielä SRAL:n Vapepa-päivä, josta lisää kesäkuun Radioamatööri-lehdessä.
 
Kiitokset
Kiitos Kouvolan putkiradiomuseosäätiön hallituksen puheenjohtajalle Kari Taskiselle ja hallituksen jäsenelle Kari Syrjäselle, OH5YW, jotka avustivat järjestelyissä. Kiitos myös Kouvolan kerholle, OH5AG, erityisesti Juha Vanhatalolle, OH5CW; sekä Kouvola-talon ystävälliselle henkilökunnalle.
Lopuksi tiedoksi, että ensi vuoden sotilasradiopäivä on 21.4.2018.
 
Annika Salmenlinna, OH2HSJ

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media