Radioamatöörit juhlistavat 100-vuotiasta Suomea Mustialassa

Laituri saunan rannassa.
Mustialan lampi, saunan ranta. Kuva: OH1EG.

 
TIEDOTE
Tiedotusvälineille 18.5.2017
 
Suomen Radioamatööriliitto ry. järjestää Suomi 100 -juhlaleirin 4.–9.7.2017 Tammelassa. Leiri pidetään Mustialan kartanon ja Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksen alueella. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Leirille odotetaan noin tuhatta kävijää.
 
Leirillä on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Ohjelmassa on muun muassa antennirakentelupaja, erilaisia esitelmiä ja tapaamisia, leikkimielisiä kilpailuja, koulutusta ja mukavaa illanviettoa. Osa esitelmistä keskittyy Suomi 100 -henkisesti historiallisiin aiheisiin, kuten radioamatööritekniikan kehittymiseen vuodesta 1917 alkaen, myöskään harrastuksen nykytilannetta ei unohdeta.
 
Leirin suosituin paikka on perinteisesti ollut radiolaitteiden ja elektroniikan kirpputori. Lisäksi alueella on radiolaitekauppiaiden myyntipisteitä. Leirille pystytetään myös itserakennettujen laitteiden näyttely, jonka parhaat laitteet palkitaan. Nuorisosarjoissa voi näytteille tuoda etäisestikin radioharrastukseen liittyviä esineitä, kuten komponenteista tehtyjä koruja.
 
Kaikki radioista kiinnostuneet ovat tervetulleita leirille. Samaan aikaan on Mustialassa myös Radioamatööriliiton järjestämä viikon pituinen leirikoulu, jossa tutustutaan radioamatööriharrastukseen ja opiskellaan harrastuksen alkeita.
 
Lisätiedot:
Merja Koivaara
Puheenjohtaja, Suomen Radioamatööriliitto ry.
050 569 2298, oh1eg ät sral piste f i
 
Leirin infosivu
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media