Toimiston tiedote 21/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 21/2017, 10.6.2017
SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 10.6.2017 taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
 
SISÄLTÖ
* Hätäensiapukurssi Liiton jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen *
* Ilmoittautumiset leirikouluun pikaisesti *
* SRAL:n jäsenhankintakilpailu 2017 *
* Kouluttajien koulutus Suomi 100 -juhlaleirillä *
* Ilmoittautumiset Suureen Sikajuhlaan *
* Kesäleirin 2018 järjestelyoikeuksien haku *
* Kerhot tiedottavat *
* RadioRompePäivä Kouvolassa 17.6. *
* Sammakot kurnuttavat 16.-18.6. *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Hätäensiapukurssi Liiton jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen *
Tiedätkö miten toimia onnettomuustilanteessa? Osaatko ensiaputaidot? Liiton jäsenillä ja heidän perheenjäsenillään on mahdollisuus käydä Suomi 100 -juhlaleirillä neljän tunnin hätäensiapukurssi.
Kurssi pidetään torstaina 6.7. klo 12.00–16.00. Kurssilla huomioidaan erityisesti radioamatööreille mahdollisesti sattuvat tapaturmat. Kurssilta saa hätäensiaputodistuksen ja kurssi päivittää voimassa olevan EA1- tai EA2-pätevyyden. Liitto tukee kurssia, joten kurssin hinta on vain 20 euroa eli noin puolet kurssin normaalihinnasta.
Ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella.
Ilmoittautumiset ensi viikon perjantaihin 16.6.2017 mennessä.
 
* Ilmoittautumiset leirikouluun pikaisesti *
Onko tuttavapiirissäsi, joku, joka on kiinnostunut radioamatööriharrastuksesta? Suomen Radioamatööriliitto ry. järjestää leirikoulun 2.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa.
Nyt on hyvä tilaisuus päästä tutustumaan harrastuksen alkeisiin, kokeilla rakentelua ja workkimista sekä opiskella perusluokan asioita. Samalla voi osallistua Suomi 100 -juhlaleirille. Leirikoulu sopii kaikenikäisille.
Leirikoulun ilmoittautumisaika on päättynyt 9.6., mutta vielä voi ilmoittautua tämän viikonlopun ajan. Kannattaa siis toimia pikaisesti.
Leirikouluun ilmoittaudutaan nettilomakkeella,.
 
* SRAL:n jäsenhankintakilpailu 2017 *
Suosittele SRAL:n jäsenyyttä uusille tai vanhoille harrastajille, ja osallistut hienojen palkintojen arvontaan.
Jokaisesta uudesta jäsenestä, jonka liittymislomakkeeseen on merkitty suosittelijan nimi, saa suosittelija yhden arpalipun. Hanki siis useampi uusi jäsen, ja voittomahdollisuutesi kasvaa.
Eikä tässä vielä kaikki – jokaisesta hankitusta kannatusjäsenestä suosittelija saa 10 arpalippua! Kysy lisää kannatusjäsenyydestä Liiton toimistosta.
Arvonta suoritetaan joulukuussa, joten arpaliput tulee ansaita 6.12. mennessä. Lisäksi jokainen uuden jäsenen hankkija saa kiitokseksi seinälleen komean jäsenhankinta-awardin.
 
* Kouluttajien koulutus Suomi 100 -juhlaleirillä *
Suomi 100 -juhlaleirillä järjestetään koulutusta kouluttajille keskiviikkona 5.7. ja torstaina 6.7. Veli-Pekka Niiranen, OH7FQH, vetää koulutuksen kumpanakin päivänä klo 10.00-16.00. Koulutus pidetään päärakennuksen eli uuden opiston auditoriossa.
Koulutuksen aiheina ovat muun muassa:

  • opetussuunnitelman sisältö ja keskeiset tavoitteet
  • kurssin tuntikehys ja rakenne
  • miten kurssia markkinoidaan?
  • opetusmateriaalit
  • kurssipalaute
  • kerhon koulutusvastaavan työnkuva ja tehtävät
  • Moodle oppimisympäristö
  • näkökulmia opettajuuteen ja opettamiseen.

Koulutukseen toivotetaan tervetulleiksi kerhojen koulutusvastaavat ja myös muut kouluttajat.
 
* Ilmoittautumiset Suureen Sikajuhlaan *
Lauantai-iltana Suomi 100 -juhlaleirillä pidetään Suuri Sikajuhla Isossa Piipussa. Sikajuhlaan on tilattu kokonainen, savustettu sika. Osallistumismaksu on 25 euroa. Ruoka-annos sisältää savustettua sianlihaa ja kahta lajia salaattia. Sikajuhlan jälkeen järjestetään perinteinen karaokeilta. Sikajuhlaan voi ilmoittautua nettilomakkeella.
 
* Kesäleirin 2018 järjestelyoikeuksien haku *
Etsitään kesäleirin 2018 järjestäjää. Leiri on nelipäiväinen (to–su). Esitelmäohjelmasta järjestäjä voi päättää vapaasti. Yleensä leirin varsinaiset ohjelmapäivät ovat olleet perjantai ja lauantai. Leirillä on myös järjestetty myyntinäyttelyitä ja kirpputori.
Onko kerhosi kiinnostunut kesäleirin järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto, jonka perään lisätään sral.fi tai Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Hakuaika päättyy 30.6.2017.
 
* Kerhot tiedottavat *
OH5AG:n kesäleiri
OH5AG:n perinteinen kesäleiri pidetään Kekäleniemessä 10.-11.6.2017. Osoite on Karikonkuja 23, Kouvola.
Ohjelma alkaa lauantaina 11.6. klo 12.00 tulokahveilla, joiden jälkeen Niko (OH5CZ) ja Juha (OH5CW) esitelmöivät YOTA 2016 -tapahtumasta sekä Mustilan OH5Z-kilpa-asemasta. Näiden jälkeen Timo (OH5KW) kertoo etäohjattavasta radioasemasta. Muutakin ohjelmaa kehitellään vielä. Lisäksi saunomista, grillaamista, uintia, nokkakusoilua yms.
Leirimaksu on 5 euroa yli 12-vuotiailta. Tervetuloa.
 
OH2AP tiedottaa
OH2AP:n kerhoiltojen kesätauko alkaa torstaina 22.6., jolloin ei enää kokoonnuta. Syksyn ensimmäinen kerhoilta on torstaina 10.8.
Muistathan myös OH2AP:n perinteisen Metsäpirtin leirin Rusutjärven rannalla lauantaina 16.9. Leirin tarkempi ohjelma ilmestyy syksyn aluksi.
 
OH3CRAC:n vuosikokous
OH3CRAC:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Suomi 100 -juhlaleirin yhteydessä Tammelan Mustialassa 8.7.2017. Tarkempi kokouspaikka ja -aika ilmoitetaan leirin ilmoitustaululla.
 
OH3NE:n kesäleiri
Kerhon kesäleiri järjestetään ensi viikonloppuna 16.–18.6. Ikaalisten Riitialassa Kukkurankoskella (KP11MV). Omat eväät mukaan. Leiriasema OF3TAM on äänessä HF- ja VHF-alueilla. Kukkurankoskella on mahdollista kalastaa. Sisämajoituksen ja asuntovaunupaikkojen varaus päättyi 2.6., mutta leirille voi toki tulla päiväkäynnille.
Ajo-ohje: Riitialan kylän läpi kulkien ei ainakaan eksy, sillä Luhalahden tielle ei käännytä, vaan mennään STOP-merkin jälkeen Luhalahden tien yli suoraan pikkutietä niin kauas kuin pääsee. Riitialan risteys on noin 2 km Mansoniemen sillan jälkeen oikealle. Pyritään laittamaan tienviittoja.
Paikalle opastaa perinteinen APRS-leiriobjekti OF3TAM. Päivystys ripiittereillä ja taajuudella 145,425 MHz. Tervetuloa.
 
OH4ACD vuosikokous ja Oton Päivät
Puulan Radio Clubin Oton Päiviä vietetään Hirvensalmella 23.–25.6. Vuosikokous pidetään lauantaina 24.6. klo 13.00 Happo-asemalla. Tervetuloa! Lisää tietoa Facebook/Puulan Radio Club.
 
* RadioRompePäivä Kouvolassa 17.6. *
Kouvolan Radiomuseon pihapiirissä järjestetään RadioRompePäivä lauantaina 17.6. klo 10.00–14.00. Osoite on Pajaraitti 1, 45100 Kouvola.
Omat pöydät, pressut ynnä muut mukaan. Voit myydä myös suoraan autosta tai peräkärrystä. Asiakaspaikoitus läheisen Kouvola-talon parkkipaikalla. Myyntipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä.
Lisätietoja saa sähköpostilla Kari Syrjäseltä, jonka sähköpostiosoite on Karin etunimi.sukunimi@nullgmail.com. Tietoa saa myös puhelimella numerosta 0400 750 442.
Tapahtuman järjestävät Kouvolan Radiomuseo, ASAradiomuseo ja Kouvolan Radiokerho.
Tervetuloa ostamaan ja myymään.
 
* Sammakot kurnuttavat 16.-18.6. *
QRP-rigeillä työskennellään 16.–18.6.2017. Tapahtuma on erityisesti tarkoitettu Frog- ja Pixie-rigeille. Mitään QRP-rigejä ei kuitenkaan haluta rajata tapahtuman ulkopuolelle, joten aivan kaikilla laitteilla, joiden lähetysteho on alle viisi wattia, voi tapahtumaan osallistua kutsuvana asemana.
Tapahtumaan osallistuvat asemat ovat mahdollisuuksiensa mukaan QRV perjantaista 16.6. sunnuntaihin 18.6. kello 07.00–19.00 UTC. Äänessä ollaan taajuudella 7023 -/+ 500 kHz.
QRP-asemille vastaavien asemien toivotaan myös käyttävän pientä lähetystehoa, koska voimakas signaali tukkii helposti Frogin tai Pixien vastaanottimen.
Tapahtuman järjestävät Veijo, OH3NFC ja Teemu, OH7KAA. Lisätietoja löytyy toukokuun Radioamatööri-lehdestä.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan DRCG WW RTTY Contest, VK Shires Contest, Asia-Pacific Sprint, Portugal Day Contest, SKCC Weekend Sprintathon, GACW WWSA CW DX Contest ja REF DDFM 6m Contest.
Ensi tiistaina 13.6. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 15.6. NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan All Asian DX Contest, Ukrainian DX Classic RTTY Contest, ARR BPSK63 Contest, IARU Region 1 50 MHz Contest, AGCW VHF/UHF Contest, Stew Perry Topband Challenge, Feld Hell Sprint, WAB 50 MHz Phone ja Kid’s Day Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 17. kesäkuuta, klo 15.00 SA. Turusta, OH1T:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media