Toimiston tiedote 22/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 22/2017, 17.6.2017
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 17.6.2017 Turusta, OH1T:n asemalta, taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
SISÄLTÖ
* Suomi 100 -juhlaleiri on ovella *
* Suomi 100 leirin -hätäensiapukurssille voi vielä ilmoittautua *
* Ilmoittautumiset Suureen Sikajuhlaan *
* Moppekilpailu leirillä *
* Osallistu leirin ITE-näyttelyyn *
* Kesäleirin 2018 järjestelyoikeuksien haku *
* Kerhot tiedottavat *
* RadioRompePäivä Kouvolassa 17.6. *
* Sammakot kurnuttavat tänä viikonloppuna *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Suomi 100 -juhlaleiri on ovella *
Suomen Radioamatööriliitto ry. järjestää Suomi 100 -juhlaleirin 4.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa. Leiri on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Juhlavuoden kunniaksi leiri on kuusipäiväinen ja alkaa jo tiistaina.
Leiri pidetään Mustialan kartanon ja Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksen alueella. Osoite on Renkituvantie 10, 31310 Mustiala, Tammelan kunta, lokaattori KP10VT. Leirialueelta on 8 km Forssaan ja pari kilometriä Tammelan keskustaan.
Leirin ohjelma
Leirin ohjelma julkaistaan seuraavassa Radioamatööri-lehdessä ja päivitetään ensi viikon aikana myös Liiton verkkosivuille osoitteeseen https://www.sral.fi.
Leirialueelle saapuminen kymppitien kautta!
Sujuvan leiriliikenteen takia on erittäin tärkeää, että leirialueelle saavutaan kymppitien kautta, ei Tammelan kirkonkylän läpi. Navigaattori todennäköisesti neuvoo kakkostietä etelästä tulevia ajamaan Tammelan kautta. Se tie on kapea ja mutkikas sekä kulkee leirialueen läpi ja hankala esimerkiksi asuntovaunulla tuleville. Siksi kaikkien edun mukaista on noudattaa ohjeita.
Kakkostietä saapuvat kääntyvät Autokeitaan kohdalla kymppitielle Hämeenlinnan suuntaan. Autokeitaan risteyksestä on matkaa noin kymmenen kilometriä Mustialan risteykseen.
Leirin infopiste tulee olemaan kymppitien päässä leirialuetta. Seuraa leirille saapuessasi SRAL-opasteita. Leirialueella on liikenteenohjaus.
Leirin tapahtumat ovat kaikki pienellä alueella. Leirialueella on vältettävä turhaa autoilua. Välimatkat taittuvat helposti kävellen ja vielä nopeammin esimerkiksi polkupyörällä tai potkulaudalla.
Radioamatööritutkinnot
Radioamatööritutkintoja voi suorittaa leirillä torstaista lauantaihin saunan takkatuvalla klo 10.00 alkaen. Ilmoittautuminen Markolle, OH8WM, (omakutsu toimii).
Kirpputori
Leirillä on teltassa valvottu kirpputori. Kirpputori on avoinna tiistaista lauantaihin klo 10.00–18.00. Kirpputoripöydät ovat ilmaisia, myynnistä liitto veloittaa 10 % sataan euroon asti. Kirpputorin huutokauppa pidetään sunnuntaina aamupäivällä.
Kirpputorin vieressä on ser-lava, johon saa tuoda ja josta voi ottaa vapaasti vanhoja laitteita.
Leirin radioamatööriasema
Leirin radioamatööriasema on leirillä vierailevien radioamatöörien käytössä koko tapahtuman ajan. Asema sijaitsee lähellä kotieläinpuistoa. Toke, OH6RM, on järjestänyt Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi sata metriä mastoa. Leiriaseman kutsu on OF100FI.
Puolustusvoimien osasto
Panssariprikaatin sotilasradioamatööriasema, OI3AI, sijaitsee vihreässä kontissa lähellä kirpputoria. Asemalla on toimiva radioamatööriasema HF-, VHF- ja UHF-taajuuksille sekä esittely Panssariprikaatista. Asema on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Tervetuloa!
Majoitus leirillä
Vapaita huoneita ja asuntovaunupaikkoja voi kysellä sähköpostitse osoitteesta info ät mustialankartano piste äf ii tai numerosta 040 535 3583. Telttapaikkoja ei tarvitse varata etukäteen (pois lukien telttahotelli).
Telttahotelli
Leirillä on mahdollisuus yöpyä “telttahotellissa” eli puolijoukkueteltassa omalla varustuksella. Telttahotellipaikkoja voi kysellä Matilta, OH1FU, (omakutsu toimii). Yöpyminen maksaa 5 euroa/yö. Leirin aikana telttahotellipaikkoja voi varata leirin infopisteestä, jos teltoissa on tilaa.
Ruokailu
Päivittäin on tarjolla lounasta kello 11.00–13.00 ja päivällistä kello 16.00–18.00. Lisäksi Isossa Piipussa on tarjolla pubityyppistä ruokaa iltamyöhään sekä ulkona muun muassa grillimakkaraa. Räiskäleitä on tarjolla tiistaista lauantaihin kello 18.00–20.00. Isosta Piipusta voi ostaa myös aamiaisen.
Saunarannan grillikatoksessa ja läheisellä laavulla on mahdollisuus grillata makkaraa.
Leirisaunat
Saunarakennuksen suihkut ovat leiriläisten käytössä vuorokauden ympäri.
Leirisauna lämpenee seuraavasti:

  •  klo 0600–1000 aamusauna
  •  klo 1800–2000 perhesauna
  •  klo 2000–0200 yleinen sauna

 
* Suomi 100 leirin -hätäensiapukurssille voi vielä ilmoittautua *
Osaatko ensiaputaidot? Liiton jäsenillä ja heidän perheenjäsenillään on mahdollisuus käydä Suomi 100 -juhlaleirillä neljän tunnin hätäensiapukurssi.
Kurssi pidetään torstaina 6.7. klo 12.00–16.00. Kurssilla huomioidaan erityisesti radioamatööreille mahdollisesti sattuvat tapaturmat. Kurssilta saa hätäensiaputodistuksen ja kurssi päivittää voimassa olevan EA1- tai EA2-pätevyyden. Liitto tukee kurssia, joten kurssin hinta on vain 20 euroa eli noin puolet kurssin normaalihinnasta.
Jos haluat mukaan, ilmoittaudu pikaisesti liiton toimistoon tai nettilomakkeella.
 
* Ilmoittautumiset Suureen Sikajuhlaan *
Lauantai-iltana Suomi 100 -juhlaleirillä pidetään Suuri Sikajuhla Isossa Piipussa. Sikajuhlaan on tilattu kokonainen, savustettu sika. Osallistumismaksu on 25 euroa. Ruoka-annos sisältää savustettua sianlihaa ja kahta lajia salaattia. Sikajuhlan jälkeen järjestetään perinteinen karaokeilta. Sikajuhlaan voi ilmoittautua nettilomakkeella, joka löytyy Liiton kotisivujen Suomi 100 -juhlaleirin infosivulta.
 
* Moppekilpailu leirillä *
Moppekilpailu on leikkimielinen kisa leiriläisille. Tuunaa moppesi juhlakuntoon maalilla, ledivaloilla tai vaikka turkiksella ja ota mukaan leirille. Näyttävimmän mopen omistaja palkitaan. Mopen ei ole pakko toimia osallistuakseen kilpailuun, kunhan se erottuu massasta. Ylilyönneistä ja toimivuudesta saa lisäpisteitä…
 
* Osallistu leirin ITE-näyttelyyn *
Radioamatöörien historia alkoi vuonna 1921 Nuorten Voiman Liiton (NVL) osana nimellä N.V.L. Radioyhdistys. NVL:n jäseneksi pääsy edellytti harrastenäytteen lähettämistä. Nyt on mahdollisuus elvyttää tätä hienoa perinnettä ja rakentaa harrastenäyte ITE-näyttelyyn.
ITE-näyttelyn osallistujamääränarvioimiseksi toivotaan ennakkoilmoittautumisia Heikille, OH2BGX. Omakutsu toimii. Ennakkoilmoittautuminen ei ole välttämätöntä, vaan ilmoittautua voi toki myös kesäleirillä.
Yleissarja kaikille
Itsetehdyt radioamatööritoimintaan liittyvät laitteet tai pöydälle mahtuvat antennit. Kytkentäkaaviot ja/tai toimintakuvaukset mukaan.
Nuorisosarjat
1) Hauskat Bonk-henkiset harrastenäytteet, riittää, että harrastusnäyte liittyy jotenkin radioamatööritoimintaan ja mahtuu pöydälle. Harrastusnäytteet voivat olla Bonk-koneita, mobileita, tauluja jne. Myös esim. komponenteista tehdyt hienot korut kuuluvat sarjaan. Harrastusnäytteen ei tarvitse toimia. Lyhyt tarina mukaan.
2) Itsetehdyt toimivat laitteet (mekaanisia ja/tai sähköisiä). Harrastusnäyte voi liittyä radioamatööritoimintaan, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Selventävä kytkentäkaavio tai rakennekaavio ja toimintaselostus mukaan.
Turvallisuuden kannalta huomioitava, että nuorisosarjoissa käytetään vaarattomia ja myrkyttömiä komponentteja, osia ja maaleja, jännite saa olla max. 13,8 V ja tasavirtaa.
Säännöt kokonaisuudessaan Radioamatööri-lehdessä 2/2017.
 
* Kesäleirin 2018 järjestelyoikeuksien haku *
Etsitään kesäleirin 2018 järjestäjää. Leiri on nelipäiväinen (to–su). Esitelmäohjelmasta järjestäjä voi päättää vapaasti. Yleensä leirin varsinaiset ohjelmapäivät ovat olleet perjantai ja lauantai. Leirillä on myös järjestetty myyntinäyttelyitä ja kirpputori.
Onko kerhosi kiinnostunut kesäleirin järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto, jonka perään lisätään sral.fi tai Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Hakuaika päättyy 30.6.2017.
 
* Kerhot tiedottavat *
OH3NE:n kesäleiri
Kerhon kesäleiri järjestetään tänä viikonloppuna 16.–18.6. Ikaalisten Riitialassa Kukkurankoskella (KP11MV). Omat eväät mukaan. Leiriasema OF3TAM on äänessä HF- ja VHF-alueilla. Kukkurankoskella on mahdollista kalastaa.
Ajo-ohje: Riitialan kylän läpi kulkien ei ainakaan eksy, sillä Luhalahden tielle ei käännytä, vaan mennään STOP-merkin jälkeen Luhalahden tien yli suoraan pikkutietä niin kauas kuin pääsee. Riitialan risteys on noin 2 km Mansoniemen sillan jälkeen oikealle. Pyritään laittamaan tienviittoja.
Paikalle opastaa perinteinen APRS-leiriobjekti OF3TAM. Päivystys ripiittereillä ja taajuudella 145,425 MHz. Tervetuloa.
 
OH4ACD vuosikokous ja Oton Päivät
Puulan Radio Clubin Oton Päiviä vietetään Hirvensalmella 23.–25.6. Vuosikokous pidetään lauantaina 24.6. klo 13.00 Happo-asemalla. Tervetuloa! Lisää tietoa Facebook/Puulan Radio Club.
 
OH5AA:n kesäleiri
Viitosten Kerho järjestää kesäleirin 1.-2.7.2017 Mussalon saaren Niinlahdessa Kotkassa. Infoa leiristä kerhon kotisivulta. Osoite: oh5aa.esy.es. Kerho on äänessä koko leirin ajan kutsulla OF100FI/5. Tervetuloa.
 
OH3CRAC:n vuosikokous
OH3CRAC:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Suomi 100 -juhlaleirin yhteydessä Tammelan Mustialassa 8.7.2017. Tarkempi kokouspaikka ja -aika ilmoitetaan leirin ilmoitustaululla.
 
* RadioRompePäivä Kouvolassa 17.6. *
Kouvolan Radiomuseon pihapiirissä järjestetään RadioRompePäivä lauantaina 17.6. klo 10.00–14.00. Osoite on Pajaraitti 1, 45100 Kouvola.
Omat pöydät, pressut ynnä muut mukaan. Voit myydä myös suoraan autosta tai peräkärrystä. Asiakaspaikoitus läheisen Kouvola-talon parkkipaikalla. Myyntipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä.
Lisätietoja saa sähköpostilla Kari Syrjäseltä, jonka sähköpostiosoite on Karin etunimi.sukunimi@nullgmail.com. Tietoa saa myös puhelimella numerosta 0400 750 442.
Tapahtuman järjestävät Kouvolan Radiomuseo, ASAradiomuseo ja Kouvolan Radiokerho.
Tervetuloa ostamaan ja myymään.
 
* Sammakot kurnuttavat tänä viikonloppuna *
QRP-rigeillä työskennellään tänä viikonloppuna, 16.–18.6.2017. Tapahtuma on erityisesti tarkoitettu Frog- ja Pixie-rigeille. Mitään QRP-rigejä ei kuitenkaan haluta rajata tapahtuman ulkopuolelle, joten aivan kaikilla laitteilla, joiden lähetysteho on alle viisi wattia, voi tapahtumaan osallistua kutsuvana asemana.
Tapahtumaan osallistuvat asemat ovat mahdollisuuksiensa mukaan QRV perjantaista 16.6. sunnuntaihin 18.6. kello 07.00–19.00 UTC. Äänessä ollaan taajuudella 7023 -/+ 500 kHz.
QRP-asemille vastaavien asemien toivotaan myös käyttävän pientä lähetystehoa, koska voimakas signaali tukkii helposti Frogin tai Pixien vastaanottimen.
Tapahtuman järjestävät Veijo, OH3NFC ja Teemu, OH7KAA. Lisätietoja löytyy toukokuun Radioamatööri-lehdestä.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan All Asian DX Contest, Ukrainian DX Classic RTTY Contest, ARR BPSK63 Contest, IARU Region 1 50 MHz Contest, AGCW VHF/UHF Contest, Stew Perry Topband Challenge, Feld Hell Sprint, WAB 50 MHz Phone ja Kid’s Day Contest.
Ensi tiistaina 20.6. on vuorossa NAC 1,3 GHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan UFT QRP Contest, His Majesty King of Spain Contest, Ukrainian DX DIGI Contest ja ARRL Field Day.
Tiistaina 27.6. on vuorossa NAC 2,3 GHz + up.
Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskilpailu, RAC Canada Day Contest, FISTS Summer Slow Speed Sprint, Venezuelan Independence Day Contest, DL-DX RTTY Contest, Marconi Memorial HF Contest, Original QRP Contest ja DARC 10-Meter Digital Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään kahden viikon kuluttua, lauantaina 1. heinäkuuta, klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
Hyvää juhannusta kaikille bulletiinin kuuntelijoille.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media