Radioamatöörien suurtapahtuma Mustialassa

Mustialan puistomaisemaa. Kuva: OH1EG.

 
TIEDOTE
Tiedotusvälineille 20.6.2017
 
Suomen Radioamatööriliitto ry. järjestää Suomi 100 -juhlaleirin 4.–9.7.2017 Tammelan Mustialassa. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Leirille odotetaan noin tuhatta kävijää.
 
Leiri on tarkoitettu kaikenikäisille radioamatööreille ja heidän perheenjäsenilleen sekä kaikille harrastuksesta kiinnostuneille. Tapahtuman ohjelma koostuu esitelmistä, eri harrastajaryhmien tapaamisista, leikkimielisistä kilpailuista, koulutuksesta ja mukavasta illanvietosta.
 
Leiri alkaa avajaisilla ja lipunnostolla päärakennuksen pihalla tiistaina 4.7. klo 12.00. Kuuden päivän aikana kuullaan muun muassa esitelmät radioamatööritekniikan kehityksestä vuosina 1917–1967, UNIFIL-operaatiosta, jääkäreistä ja viestisuojeluskunnasta ja Aalto-3-satelliitista. Lisäksi rakennellaan antenneja ja tutustutaan digitaaliseen puhelähetteeseen. Myös radiosuunnistusta harjoitellaan, kun Runkomäellä etsitään vastaanottimen avulla metsään piilotettuja radiolähettimiä. Perjantaina järjestetään kansainvälinen Contest University -koulutuspäivä kilpailuista kiinnostuneille radioamatööreille. (Kilpailuissa yritetään saada mahdollisimman monta radioyhteyttä annettuna aikana.)
 
Leirin radioamatööriasemalta pidetään koko tapahtuman ajan radioyhteyksiä ympäri maailmaa. Mustialaan pystytetään sata metriä korkea masto Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi. Suomen juhla näkyy myös leiriaseman kutsumerkissä OF100FI.
 
Leirin suosituin paikka on perinteisesti ollut radiolaitteiden ja elektroniikan kirpputori. Alueelta löytyy myös radiolaitekauppiaiden myyntipisteitä. Päärakennukseen pystytetään itserakennettujen laitteiden näyttely, jonka parhaat laitteet palkitaan. Nuorisosarjoissa voi näytteille tuoda etäisestikin radioharrastukseen liittyviä esineitä, kuten komponenteista tehtyjä koruja. Puolustusvoimien osastolla pääsee tutustumaan Panssariprikaatin sotilasradioamatööriasemaan ja prikaatin toimintaan.
 
Leirin kanssa samaan aikaan on Mustialassa Suomen Radioamatööriliiton järjestämä viikon pituinen leirikoulu, jossa opiskellaan radioamatööriharrastuksen alkeita.
 
Lisätiedot:
Merja Koivaara
Puheenjohtaja, Suomen Radioamatööriliitto ry.
050 569 2298, oh1eg ät sral piste f i
 
Leirin infosivu

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media