Opetusministeri vieraili Suomi 100 -juhlaleirillä

Sanni Grahn-Laasonen ja Turkka Mali laulavat Yhtiön laulua.
Sanni Grahn-Laasonen ja Turkka Mali laulavat Yhtiön laulua.

 
Keskiviikkoiltana 5.7. Suomi 100 –juhlaleirillä järjestettiin Runkomäen iltamat. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraili tilaisuudessa.
Ministeri pitää tärkeänä sitä, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus vähintään yhteen harrastukseen. Hän on asettanut työryhmän, joka on valmistellut esityksen aiheesta. Suomen Radioamatööriliiton puheenjohtaja Merja Koivaara, OH1EG, kyseli häneltä työryhmän työn tuloksista. Merja sanoi, että radioamatööriharrastukseen päätyy lapsia, jotka eivät ole kiinnostuneita esimerkiksi joukkuelajeista. Heidän on tärkeää löytää mielenkiintoinen harrastus ja oma harrastajayhteisö.
Ministeri jutteli nuorten leirikoululaisten kanssa ja kysyi miten he ovat innostuneet juuri radioamatööritoiminnasta. Ainakin parilla syy oli selvä: perheessä oli jo ennestään yksi radioamatööri, jonka harrastusta seuraamalla syntyi kipinä ruveta itsekin radioamatööriksi.
Runkomäen iltamissa esiintyi myös laulaja Turkka Mali, joka esitti yleisön pyynnöstä Mustialasta ja sen lähitienoista kertovan kappaleensa ”Runkomäen iltamat” peräti kahdesti. Hän myös lauloi Yhtiön laulun yhdessä Sanni Grahn-Laasosen kanssa. Turkka Mali pahoitteli, ettei radioamatööritoiminnasta kertovaa kappaletta ole, mutta lupasi harkita hameista tai hamsseista kertovan laulun tekemistä.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media