Kansainvälinen majakka- ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW

Märketin majakka mereltä nähtynä.
Märketin majakka. Kuva: Merja Koivaara, OH1EG.

Kansainvälinen majakka- ja majakkalaivaviikonloppu (ILLW) järjestetään vuosittain elokuun kolmantena viikonloppuna. Tapahtuma alkaa lauantaina klo 0001 UTC ja kestää sunnuntaihin klo 2400 UTC saakka. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan merimajakoiden ja majakkalaivojen aktivointitapahtuma. Mukana on joka vuosi useita satoja majakka-asemia.
Tänä vuonna majakkaviikonloppu pidetään 19.–20.8.2017.
ILLW-tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Ilmoittautuminen tapahtuman verkkosivujen lomakkeella on kuitenkin suositeltavaa, sillä sivuilla julkaistaan lista osallistujista ja näin muutkin saavat tietää, että kyseinen majakka tulee viikonlopun aikana ääneen. Lisäksi lomakkeella voi ilmoittaa muun muassa QSL-infon.
Jokainen osallistuja voi vapaasti päättää kuinka kauan on äänessä ja mitä bandeja ja modeja käyttää. Osallistujia pyydetään workkimaan myös muita majakka-asemia sekä huomioimaan hitaat operaattorit, aloittelijat ja QRP-asemat. Pääsääntönä on, että workkia kannattaa niin kauan kuin se on kivaa.
Asemaa ei tarvitse rakentaa sisään majakkaan. Työskentely majakan edustalta ulkoa tai majakan vieressä sijaitsevasta muusta rakennuksesta on sallittua. Aseman on kuitenkin oltava majakan läheisyydessä sellaisessa paikassa, että majakalla mahdollisesti vieraileva yleisö huomaa sen. Aseman pystyttämiseen ja workkimiseen on oltava lupa.
Tapahtuman järjestäjät pyytävät, että asemat lisäisivät kutsunsa perään majakkaa kuvaavan tunnuksen. CW:llä workkivilla asemilla se on LT (majakka) tai LS (majakkalaiva), muilla ”LIGHT”, ”LGT”, ”LIGHTHOUSE” tai ”LIGHTSHIP”. Lisämerkki kertoo muille, että kyseessä on majakka- tai majakkalaiva-asema.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media