Toimiston tiedote 26/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 26/2017, 19.8.2017
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 19.8.2017 taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz Lapualta, OH6SRAL:n asemalta.
 
SISÄLTÖ
* Syyspäivät 2017 *
* Kesäleiri 2018 *
* SRAL:n jäsenhankintakilpailu 2017 *
* Liiton toimisto suljettu 21.8. *
* Kakkosiin etsitään pätevyystutkijoita *
* Juhlakutsu OF100FI äänessä vuoden loppuun asti *
* Kysely kerhojen Turva- ja Vapepa-toiminnasta *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Syksyn radioamatöörikursseja *
* Sotilasradioamatöörien aktiviteettiviikonloppu *
* Seuraavat radiosuunnistusharjoitukset *
* Lennokkitapahtuma Ilmatorjuntamuseolla *
* SYLRA-päivä 20.8. *
* ES0HAM Hiidenmaalla *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Syyspäivät 2017 *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään Tampereella 18.11.2017. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Suurin osa Syyspäivien ohjelmasta pidetään Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan toimipisteessä. Liiton sääntömääräinen syyskokous on 18.11. klo 15.30.
Lisätietoja tapahtumasta on tulossa syksyn mittaan.
 
* Kesäleiri 2018 *
Suomen Radioamatööriliiton seuraava kesäleiri pidetään Nurmeksessa 19.–22.7.2018. Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan radiokerho ry, OH7AB ja Ylä-Karjalan Radioamatöörit ry, OH7ABE.
 
* SRAL:n jäsenhankintakilpailu 2017 *
Suosittele SRAL:n jäsenyyttä uusille tai vanhoille harrastajille, ja osallistut hienojen palkintojen arvontaan. Huomaa, että 1.9. jälkeen liittyneiden loppuvuoden jäsenmaksu on puolet normaalista jäsenmaksusta.
Jokaisesta uudesta jäsenestä, jonka liittymislomakkeeseen on merkitty suosittelijan nimi, saa suosittelija yhden arpalipun. Hanki siis useampi uusi jäsen, ja voittomahdollisuutesi kasvaa.
Jokaisesta kannatusjäsenestä suosittelija saa 10 arpalippua! Kysy lisää kannatusjäsenyydestä Liiton toimistosta.
Arvonta suoritetaan joulukuussa, joten arpaliput tulee ansaita 6.12. mennessä. Lisäksi jokainen uuden jäsenen hankkija saa kiitokseksi seinälleen komean jäsenhankinta-awardin.
 
* Liiton toimisto suljettu 21.8. *
Liiton toimisto on suljettu ensi maanantaina 21.8.2017.
 
* Kakkosiin etsitään pätevyystutkijoita *
Kakkosten alueelle etsitään 2–3 pätevyystutkijaa. Pätevyystutkijan on oltava yleisluokan radioamatööri, jolla on yli viiden vuoden kokemus radioamatööritoiminnasta ja joka on hyvämaineinen ja luotettava henkilö. Pätevyystutkija sitoutuu noudattamaan tutkijoille laadittuja sääntöjä ja ohjeita.
Liiton hallitus odottaa OH2-piirin kerhoilta ja yksittäisiltä henkilöiltä esityksiä pätevyystutkijoiksi sopivista henkilöistä. Jos olet itse kiinnostunut tutkijan tehtävästä, hakemukseen tarvitaan suositus joko kerholta tai yhdeltä tai useammalta yksittäiseltä radioamatööriltä.
Esitykset voi lähettää osoitteeseen hallitus ät sral piste äf ii.
 
* Juhlakutsu OF100FI äänessä vuoden loppuun asti *
Juhlakutsu OF100FI on äänessä Suomi 100 -juhlavuoden loppuun asti. Liiton jäsenkerhot voivat hakea kutsun käyttöoikeutta rajatuksi ajaksi.
Kerho voi varata workkimisvuoron lähettämällä sähköpostia osoitteeseen of100fi ät sral piste äf ii. Kerro kerhon nimi, kerhoaseman sijaintipaikkakunta sekä toivottu ajankohta (pääsääntöisesti yksi kalenteriviikko ma–su).
Kutsun perässä tulee käyttää kauttaviivalla erotettuna numeroa 0–9 (esim. OF100FI/2). Numero määräytyy kuntatunnuksen ensimmäisen numeron mukaan.
Yhteydet juhlakutsuasemaan OF100FI/piirinumero antavat tammi–lokakuussa käynnissä olevassa Suomi 100 -juhlakilpailussa paljon lisäpisteitä. Erikoiskutsu on varmasti ulkomaillakin haluttu. Pileupit ovat siis taattuja!
OF100FI-kutsun varauskalenteri sekä Suomi 100 -juhlakilpailun säännöt löytyvät SRAL:n kotisivuilta osoitteesta https://www.sral.fi.
 
* Kysely kerhojen Turva- ja Vapepa-toiminnasta *
Keväällä kerhoille lähetettiin kysely Turva- ja Vapepa-toiminnasta. Vastauksia on tullut 42 kerholta, joten otos ei ole vielä kovinkaan kattava. Kysely on lähetetty SRAL:n jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen.
Jos arvelet, että kerhosi osalta ei ole vastattu, käy vastaamassa viikon sisällä osoitteessa https://goo.gl/forms/TsmKBlaTeRt9N3Aj2.
Vaikka kerhosi ei mitenkään osallistu Turva- tai Vapepa-toimintaan, käy ilmoittamassa edes se. Tieto on tärkeä. Myöskään useampi vastaus samasta kerhosta ei haittaa.
Vastaajan nimi ja yhteystiedot tallennetaan selvityksen ajaksi, jonka jälkeen ne poistetaan. Selvityksen raportissa ei käsitellä yksittäisten vastaajien nimi- tai tunnistetietoja, vaan tulokset esitetään kerho- tai ryhmäkohtaisesti.
Tarkemmin tietojen käsittelyn periaatteet kuvataan rekisteriselosteessa osoitteessa http://dy.fi/8sz.
Selvityksen toteuttaa Jukka Pappinen, OH6MWQ ja projektin ohjausryhmänä toimii SRAL:n hallitus. Lisätietoja voi kysyä Jukalta omakutsuosoitteella.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Yrjö Karhuvaaran, OH1VY, ja Rolf Karlssonin, OH9MRW, poismeno.
Kunnioitamme Yrjön ja Rolfin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH2AP harrastusmessuilla
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry, OH2AP, esittelee radioamatööritoimintaa lauantaina 19.8. klo 10.00–15.00 Harrastus 2017 -messuilla Järvenpään liikuntahallilla. Hallin osoite on Seutulantie 17, Järvenpää.
 
OH1AA:n kesäleiri
Turun Radioamatöörit ry:n perinteinen kesäleiri järjestetään Taivassalon Tippsundissa 1.-3.9.2017. Ilmoittautumiset leirille sekä majoituksiin ja ruokailuihin Jounille, OH1CO, omakutsu tai puhelin nolla neljä nolla 7710 420. Tervetuloa!
Johtokunta
 
OH2AP:n syysleiri
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, perinteinen Metsäpirtin leiri pidetään lauantaina 16.9.2017 Rusutjärven rannalla. Leirin tarkempi ohjelma ilmestyy piakkoin. Tervetuloa.
 
OH3AC Ruskaleiri Messilässä pe-su 22.-23.9.2017
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; perinteinen ja suosittu Ruskaleiri pidetään tänä vuonna Korkean paikan leirinä Messilän tapahtumakartanossa ja hiihtokeskuksessa Hollolassa. Varaa itsellesi jo pe-la 22.-23.9.2017 ja tule nauttimaan korkealuokkaisesta ohjelmasta.
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry, OH2AP, järjestää radioamatöörikurssin Järvenpäässä. Aloituspäivä on maanantai 11.9. klo 18.00. Paikkana onJärvenpään Seuratalon kerhotila osoitteessa Mannilantie 20. Lisätietoja saa kerhon sivuilta osoitteesta http://oh2ap.fi/ kohdasta ”kurssit”.
 
* Sotilasradioamatöörien aktiviteettiviikonloppu *
OI-tunnukset ovat aktiivisina tänä viikonloppuna 18.-20.8.2017. Worki sotilasradioamatööriasemia ja ota tavoitteeksi uusi OI-awardi! Työskentelytodistukseen vaaditaan 10 eri OI-radioamatööriasemaa. Työskentelytodisteeseen hyväksytään 1.1.2010 jälkeen pidetyt yhteydet. Awardi on maksuton. Lähetä lokiote ja postitusosoite sähköpostilla Timolle, OH7JHA. Omakutsu toimii. Tervetuloa workkimaan OI-asemia.
 
* Seuraavat radiosuunnistusharjoitukset *
Seuraavat 80 metrin radiosuunnistusharjoitukset pidetään Helsingin Paloheinässä lauantaina 26.8. klo 11.00–14.00. Osoite on Kuusmiehentie 68. Kokoontuminen Suomen Ladun hiihtomajalle, joka sijaitsee Paloheinän ulkoilualueen parkkipaikan itäpäädyssä.
Sunnuntaina 27.8. pidetään Fox-oring-harjoitukset Helsingin Herttoniemessä klo 10.00–13.00. Kokoontuminen Herttoniemen urheilupuiston parkkipaikalla. Osoite on Siilitie 12.
Tervetuloa harjoituksiin. Lisätietoa saa osoitteesta http://ardf.pp.fi/.
 
* Lennokkitapahtuma Ilmatorjuntamuseolla *
Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa järjestetään lennokkiviikonloppu 26.-27.8.2017. Viikonlopun aikana OH2AP:n tiimi esittelee museolla radioamatööriharrastusta. Tapahtumassa on myös DX-kuuntelun esittelyä ja harrastekirpputori.
Lauantaina on ”ammattipäivä”, jonka ohjelmassa on klo 12.00 alkaen useita esitelmiä. Lisäksi sään salliessa järjestetään lennätysnäytöksiä ja demo aiheesta lennokkien havaitseminen ja torjunta Suomessa ja maailmalla. Kenttälounasta ja munkkeja on myynnissä. Museo on avoinna klo 11.00 alkaen. Halukkaille järjestetään opastettu kierros museossa.
Sunnuntaina 27.8. on ”harrastepäivä”. Museo on avoinna klo 11.00-17.00. Päivän aikana järjestetään lennokin lennättämistä simulaattorilla, pienoismallien rakentamisnäytöksiä, ohjusammuntaa simulaattorilla ja lennätysnäytöksiä sään salliessa.
Osanottomaksu on 5 euroa/päivä sisältäen museon pääsymaksun. Järjestelyjen vuoksi ilmoittautumiset lauantain tapahtumaan 22.8.2017 mennessä museolle sähköpostilla osoitteeseen itmuseo ät gmail piste kom tai puhelimella numeroon 040 314 3470. Kirpputorille tulevia myyjiä pyydetään pöytätilan varaamiseksi myös ilmoittautumaan 22.8.2017 mennessä.
Museon osoite on Klaavolantie 2, 04300 Tuusula.Lisätietoja saa osoitteesta: http://www.ilmatorjuntamuseo.fi.
 
* SYLRA-päivä 20.8. *
Sunnuntaina 20.8.2017 vietetään SYLRA-päivää. Toivotaan, että mahdollisimman moni pohjoismaisen YL-yhdistyksen, SYLRA:n, jäsen tulisi ääneen päivän aikana. SYLRA-skedi pidetään klo 1400 UTC taajuudella 14332 kHz +/- QRM. Tervetuloa mukaan.
 
* ES0HAM Hiidenmaalla *
ES0HAM on äänessä Eestin Hiidenmaalta, IOTA EU-034, heti bulletiinin jälkeen taajuudella 3694 kHz +/- QRM. Mikissä Simo, OH2HAN, jonka kautta QSL kulkee. RTTY-kusoja SARTG-kisassa ja 21.8. asti.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SARTG WW RTTY Contest, Russian District Award Contest, Keyman’s Club of Japan Contest, Feld Hell Sprint, North American QSO Party ja SARL HF Digital Contest.
Ensi tiistaina 22.8. on vuorossa NAC 2,3 GHz + up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ALARA Contest, SCC RTTY Championship, W/VE Islands QSO Party ja YO DX HF Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 26. elokuuta, klo 15.00 SA. Turusta OH1T:n asemalta tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media