Toimiston tiedote 29/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 29/2017, 9.9.2017
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 9.9.2017 Tikkakoskelta, OH6K:n asemalta, taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
 
SISÄLTÖ
* Syyspäivät Tampereella *
* Liiton sääntömääräinen syyskokous *
* Jäsenmaksut ja äänioikeus *
* Viestintävirasto tyhjentää kolmen ja puolen gigahertsin taajuusalueen 5G:n alta puolentoista vuoden päästä *
* SAC CW -maaottelu 16.-17.9. *
* Kerhot tiedottavat *
* Syksyn radioamatöörikursseja *
* OF100FI/0 ensimmäistä kertaa ääneen *
* YLE:n teknisen poistokaluston kirpputori *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Syyspäivät Tampereella *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään Tampereella 18.11.2017. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE. Tapahtumapaikka on Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan toimipiste, osoite Hepolamminkatu 10, A-rakennus, Tampere.
Syyspäiville voi ilmoittautua ennakkoon OH3NE:n sivuilla, jolloin osallistumismaksu on edullisempi. Lounaan voi varata vain ennakkoon samalla sivulla. Myös iltajuhlaan ilmoittaudutaan ennakkoon. Toisin kuin syyskuun Radioamatööri-lehdessä kerrottiin, ennakkoilmoittautumiset pyydetään 27.10. mennessä. Lisätietoja.
Tapahtumapaikalla on kahvio ja lähistöltä löytyy muitakin ruokapaikkoja.
Kirpputori on avoinna klo 10.00-14.00. Pöytävaraukset voi tehdä paikan päällä ilmoittautumisen yhteydessä klo 9.00 alkaen. Kirpputorilla on myynti tapahtumanjärjestäjän puolesta. Tapahtuman järjestäjä perii kirpputorimyynnistä korvauksena 10 % myyntituloista, kuitenkin enintään 100 €.
Scandic City -hotellista on varattu majoituskiintiö ajalle 17.-19.11.2017. Jokainen varaa huoneensa itse suoraan hotellista varaustunnusta RADIO161117 käyttämällä. Varaukset on tehtävä 3.11.2017 mennessä. Varaukset voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse. Hinnat ja hotellin yhteystiedot löytyvät OH3NE:n sivuilta.
Perjantaina 17.11. järjestetään ekskursio SPR:n logistiikkakeskukseen Kalkkuun, jonne on bussikuljetus. Tapahtuma maksaa 5 euroa/hlö. Ilmoittautumiset OH3NE:n sivuilta.
Lisätietoa Syyspäivistä ja päivien ohjelmasta sekä ilmoittautumislomake löytyy OH3NE:n verkkosivuilta.
 
* Liiton sääntömääräinen syyskokous *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous pidetään Tampereella Syyspäivien yhteydessä lauantaina 18.11. klo 15.30. Kokouspaikka on Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan toimipiste, jonka osoite on Hepolamminkatu 10.
Syyskokoukseen tarkoitetut jäsenten kirjalliset esitykset on toimitettava liiton hallitukselle perusteluineen ja allekirjoituksineen viimeistään 15.9.2017.
Jäsenesityksen on oltava vähintään kymmenen liiton jäsenen allekirjoittama. Esitykset toimitetaan osoitteella Suomen Radioamatööriliitto ry, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Jäsenmaksut ja äänioikeus *
Olethan muistanut maksaa jäsenmaksusi? Haluathan äänestää hallitusvaaleissa ja Liiton syyskokouksessa?
Liiton syyskokouksessa ja syksyn hallitusvaaleissa äänioikeutettuja ovat jäsenet, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
Hallitusvaaleja varten laaditaan luettelo äänioikeutetuista kahdeksan viikkoa ennen kokousta eli 23.9. Jäsenmaksun on siis oltava maksettu sitä ennen, että jäsen saa äänioikeuden hallitusvaaleissa.
Jos et ole varma jäsenmaksusi tilanteesta, voit kysyä asiaa Liiton toimistosta.
 
* Viestintävirasto tyhjentää kolmen ja puolen gigahertsin taajuusalueen 5G:n alta puolentoista vuoden päästä *
Viestintävirasto ilmoittaa uuden radiotaajuusmääräyksen luonnoksen lausuntopyynnössä kiinteän liikenteen, mukaan lukien myös radioamatööriliikenne, päättymisestä kyseisellä mikroaaltoalueella. Alueelle tulee seuraavan 5G sukupolven matkaviestinverkkoja.
Taajuustaulukkoon on lisätty radioamatöörien osalta huomautus osakaistan 3400–3408 MHz käytön päättymisestä 31.12.2018. Samana päivänä päättyy myös muu kiinteä liikenne vastaavien osakaistahuomautuksien mukaisesti.
Asia koskee myös muita maita, koska matkaviestinverkkojen allokaatiot ovat kansainvälisiä. SRAL neuvottelee yhdessä muiden liittojen ja IARU:n foorumeilla yhteisistä toimenpiteistä, joilla alueen käyttöä voitaisiin edelleen jatkaa tai löytää korvaavia taajuuksia.
 
* SAC CW -maaottelu 16.-17.9. *
Scandinavian Activity Contestin CW-osa käydään 80–10 metrin bandeilla 16.–17.9.2017. Kisa alkaa lauantaina 16.9. klo 1200 UTC ja päättyy sunnuntaina 17.9. klo 1159 UTC.
Tule mukaan keräämään Suomelle upea maaottelupistepotti, tunnin parinkin workkiminen auttaa!
Kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta http://www.sactest.net. Muistathan erityisesti säännöissä mainitut uudet taajuusaluesuositukset ja nopean lokin lähettämisen!
 
* Kerhot tiedottavat *
OH2AP:n syysleiri
Tervetuloa OH2AP:n syysleirille lauantaina 16.9.2017. Leiri pidetään Metsäpirtillä Rusutjärven rannalla. Osoite on Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta.
Leiri alkaa antennien ja aseman pystytyksellä klo 9. Keittolounas on saatavana noin klo 12.00. OH2AP:n puheenjohtaja Jussi, OH3ZQ, avaa leirin klo 13, minkä jälkeen alkaa ohjelmaosuus, jonka välillä pidetään kahvitauko.
Ohjelma

  • Hamiradiotekniikan kehitysaskeleet 1917-1967, Heikki, OH2BGX
  • Näytteitä vanhoista QSL:stä. Jussi, OH3ZQ
  • Kerhon vierailu Pietariin ja Popov-museoon toukokuussa 2017 kuvin ja sanoin Jarmo, OH2GJL ja Aarno, OH2HAI
  • Kiinan avaruuskeskus, Arska, OH2EC

Lisäksi arpajaiset ja kirpputoripöytä. Klo 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen.
Leirimaksu on 15 euroa ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen.
Tervetuloa.
 
OH3AC:n Ruskaleiri Messilässä pe-su 22.-23.9.2017 huippuohjelmalla
Ruskaleirin ohjelma on muutamaa vahvistusta vaille valmis. Ohjelmaan on jo varmistunut mm. JT65/FT8-esitelmä, etäasemapresentaatio sekä ajankohtainen esitelmä radioamatööriaseman vakuutuksista. Ruskaleirin koko perhettä kiinnostavin esitelmä on kuitenkin Mikan, OH2FFP, esitelmä Etelänapamantereen tutkimusmatkasta ja OJ1ABOA-asemasta.
Ruskaleiri pidetään tänä vuonna ”korkean paikan leirinä” Messilän tapahtumakartanossa ja hiihtokeskuksessa Hollolassa, Lahden kupeessa. Varaa itsellesi jo pe-la 22.-23.9.2017 ja tule nauttimaan korkealuokkaisesta ohjelmasta.
Ilmoittautumis-, majoitus- ja ruokailuohjeet tulossa.
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry, OH2AP, järjestää radioamatöörikurssin Järvenpäässä. Aloituspäivä on ensi maanantai 11.9. klo 18.00. Paikkana on Järvenpään Seuratalon kerhotila osoitteessa Kartanontie 20. Lisätietoja saa kerhon sivuilta.
 
Wahren-opisto järjestää Forssassa radioamatöörikurssin, joka alkaa keskiviikkona 20.9.2017. Paikkana on Forssan Yhteislyseo 3. krs. Osoite on Lyseokatu 2, 30100 FORSSA.
Kurssi-illat pidetään keskiviikkoisin klo 18.00 ja koulutus kestää noin kolme tuntia kerrallaan. Kurssin opettajana toimii Jukka Klemola, OH6LI. Kurssi sisältää kahdeksan iltaa päättyen 15.11.
Kurssille voi ilmoittautua Wahren opiston nettisivuilla.
Kurssi tähtää radioamatööritutkintoon, joka pidetään keskiviikkona 22. marraskuuta 2017 Lounais-Hämeen Radioamatöörien uudessa kerhotilassa, Torstilassa. Osoite on Forssantie 136, Tammela. Tutkintoon voivat osallistua muutkin kuin kurssille ilmoittautuneet. Tutkintoon ilmoittautuminen Hannulle, OH1IX, sähköpostilla osoitteeseen hannu ät reiman piste äf ii tai puhelimella numeroon 0400 532 936.
 
Turun Radioamatöörit ry., OH1AA, järjestää radioamatöörikurssin, joka alkaa keskiviikkona 4.10.2017. Paikkana on Sommelon Kerhotila osoitteessa Sommelontie 61. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18.00 ja koulutus kestää noin kaksi tuntia kerrallaan. Kurssi sisältää 11 iltaa. Viimeisenä iltana on koetilaisuus. Kurssin hinta on 50 euroa. Hinta sisältää opiskelumateriaalin.
 
OH3AC Syksyn perusluokan kurssi ti 24.10.2017
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, syksyn perusluokan kurssi pidetään yhdessä MPK:n kanssa alkaen tiistaina 24.10.2017. Ilmoittautumiset osoitteella oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
 
* OF100FI/0 ensimmäistä kertaa ääneen *
Liiton Suomi 100 -juhlakutsu tulee ensi viikolla ensimmäistä kertaa ääneen nollista. OF100FI/0 osallistuu SAC:n CW-osaan Brändöstä. Operaatiosta vastaa OH-DX-Ring, OH2AM. Ennen kontestia kutsu saattaa olla äänessä myös SSB:llä.
 
* YLE:n teknisen poistokaluston kirpputori *
Ylen teknisen poistokaluston historian viimeinen kirpputori pidetään ensi viikon lauantaina 16.9.2017. Kirpputori on Helsingin Pasilassa Kuljetustalon kolmannen kerroksen autohallissa. Ajankohta on klo 11-14.
Ajotie Ilmalantorilta. Tervetuloa.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Kulikovo Polye Contest, FOC QSO Party, WAE DX Contest, ARRL EME Contest, SARL Field Day Contest, SKCC Weekend Sprintathon, Russian Cup Digital Contest, North American Sprint, Swiss HTC QRP Sprint ja Classic Exchange.
Ensi tiistaina 12.9. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 14.9. NAC 50 MHz. Classic Exchange käydään 10.-11.9. ja 12.-13.9. Ensi perjantaina 15.9. on vuorossa AGB NEMIGA Contest.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan Scandinavian Activity Contestin CW-osa, All Africa International DX Contest, SRT HF Contest, QRP Afield, Feld Hell Sprint, North American Sprint RTTY ja BARTG Sprint 75.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 16. syyskuuta, klo 15.00 SA. Lapualta, OH6SRAL:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media