Toimiston tiedote 34/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 34/2017, 14.10.2017
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 14.10.2017 Kauniaisista, OH2K:n asemalta, taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
 
SISÄLTÖ
* Tule kuuntelemaan esitelmää Aalto 1 -satelliitista *
* Ennakkoilmoittautumiset Syyspäivien tapahtumiin *
* Majoittuminen Syyspäivillä *
* Radio Hami -päivä 19.11. *
* SAC SSB -maaottelu 14.-15.10. *
* Kerhot tiedottavat *
* Huomio toistinasemia hallitsevat kerhot *
* Uusia OHFF-kohteita *
* Syksyn radioamatöörikursseja *
* Joulukuun teemanumero *
* Radiosuunnistusharjoituksia 21.10. *
* Eric Tigerstedt -luento 14.10. Kouvolassa *
* Kilpailu-uutisia *
* B5/OH1JD äänessä bulletiinin jälkeen *
* Seuraava bulletiini partiolaisten lukemana *
 
* Tule kuuntelemaan esitelmää Aalto 1 -satelliitista *
Liiton toimistolla pidetään avoimet ovet torstaina 26.10.2017 klo 17.00–20.00. Tatu, OH2EAT, kertoo Aalto 1 -satelliitista. Voit myös tutustua Liiton toimistoon ja hoitaa toimistoasiasi. Nokkakusoilua, kahvia ja pullaa. SRAL:n myymälä avoinna. Toimiston osoite on Kaupinmäenpolku 9, Helsinki. Tervetuloa.
 
* Ennakkoilmoittautumiset Syyspäivien tapahtumiin *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään Tampereella 17.–18.11.2017. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Seuraaviin Syyspäivien tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen: perjantaina 17.11. järjestettävä ekskursio SPR:n logistiikkakeskukseen Kalkkuun; perinteinen Ham Dinner lauantai-iltana ja lauantaipäivän lounas. Ennakkoilmoittautumiset tehdään 27.10. mennessä OH3NE:n verkkosivujen kautta.
Myös itse Syyspäiville voi ilmoittautua ennakkoon, jolloin tapahtuman hinta on 5 €/hlö tai 7,5 €/pariskunta/perhe. Ilmoittautuminen paikan päällä alkaa klo 9.00. Tapahtuman hinta ovelta on 10 €/hlö tai 15 €/pariskunta/perhe. Ennakkoilmoittautumiset 10.11. mennessä OH3NE:n verkkosivujen kautta.
 
* Majoittuminen Syyspäivillä *
 
Scandic City -hotellista on varattu majoituskiintiö ajalle 17.-19.11.2017. Jokainen varaa huoneensa itse suoraan hotellista varaustunnusta RADIO161117 käyttämällä. Varaukset on tehtävä 3.11.2017 mennessä. Huoneiden hinnat ja hotellin yhteystiedot löytyvät lokakuun Radioamatööri-lehdestä ja OH3NE:n sivuilta.
 
* Radio Hami -päivä 19.11. *
 
Radio Hamin avoin työpaja järjestetään syyspäiväviikonloppuna, sunnuntaina 19.11. Työpaja pidetään Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredun Hervannan toimipisteessä. Osoite on Hepolamminkatu 10 (S-talo).
Päivän ohjelma

 • Klo 9.00 Tutustuminen ja päivän agenda.
 • klo 9.30 Katsastetaan tekniikkaketju studiosta lähettimelle asti.
 • klo 10.30 Ohjelmaideointia. Samassa yhteydessä ruokaillaan vaikkapa tilauspizzalla.
 • klo 12.00 Tehdään yhdessä radio-ohjelma alusta loppuun. Mietitään aihe, puhutaan, editoidaan, höystetään ääniefekteillä, pätkitään soittokuntoon. Samalla mietitään, miten tämän voi tehdä kotona ilman huippustudiota. Älypuhelimella voi nimittäin saada ihmeitä aikaan.
 • Tarjolla voi myös olla vaihtoehtoista ohjelmaa ilmoittautujien toiveiden mukaan.
 • Klo 14.00 Yhteistä keskustelua menneestä ja tulevasta. Mitä pitää parantaa aiempien leirien toimintatavoista.
 • Klo 14.45 Yhteenveto ja päivän lopetus. Seuraavien tekemisten suunnittelua.

Syyspäivälauantain ja Radio Hami -sunnuntain väliseksi yöksi on järjestettävissä budjettiluokan majoitusta Hervannassa. Majoituksen ja järjestelyjen vuoksi toivotaan ilmoittautumisia 3.11. mennessä. Ilmoittautumislomake
 
* SAC SSB -maaottelu 14.-15.10. *
Scandinavian Activity Contestin fone-osa käydään 80–10 metrin bandeilla tänä viikonloppuna 14.–15.10.2017. Kisa alkaa lauantaina 15.10. klo 1200 UTC ja päättyy sunnuntaina 15.9. klo 1159 UTC.
Tule mukaan keräämään Suomelle upea maaottelupistepotti, tunnin parinkin workkiminen auttaa!
Kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta http://www.sactest.net. Muistathan erityisesti säännöissä mainitut uudet taajuusaluesuositukset ja nopean lokin lähettämisen! Tervetuloa mukaan.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
RadioHullujen Radiorompepäivät
RadioHullujen Legenraariset Radiorompepäivät pidetään lauantaina 14.10.2017 klo 10.00–15.00 Kurikassa. Paikka on Luovan Nuorisoseura, Seuratie 3. Myyjille avataan ovet jo yhdeksältä, itse tapahtuma on avoinna klo 10.00–15.00. Paikalla on kioski, josta saa kahvia ja pikkupurtavaa. Ilmainen sisäänpääsy. Erikoisteemana on Puolustusvoimien radiot.
 
Puulan muikkufestarit
Puulan Radio Clubin perinteisiä muikkufestareita vietetään Puulalla 14.-22.10. Ohjelmassa on kepeää nokkakusoilua, radioyhteyksiä, saunojen virittelyä sekä toivottavasti muikkujen valmistusta monin eri tavoin. Asemat OH4O ja OH4ACD ovat aktiivisina viikon ajan tunnetuilla taajuuksilla.
 
OH2AP:n lokakuun kuukausikokous
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, lokakuun kuukausikokous pidetään torstaina 26.10.2017 klo 18.00. Osoite on Torpantie 7, Järvenpää. Aiheena on Vapepan viestitoiminta sekä tutustuminen Vapepan viestikalustoon ja -toimintaan. Samalla mietitään, miten kerho voisi tätä toimintaa paikallisesti tukea.
Asiasta tulee kertomaan Jouni, OH2JIU. Hän selvittää, kuinka Vapepan viestitoiminta on toteutettu ja millaisilla resursseilla se nyt toimii Keski-Uudellamaalla ja millaista panosta kerho pystyisi siihen antamaan. Tekemistä on niin hälytysten aikaisessa toiminnassa kuin myös kaluston huollossa ja ylläpidossa.
 
* Huomio toistinasemia hallitsevat kerhot *
Tiesittehän, että Suomen kaikkien toistinasemien ajankohtaiset tiedot löytyvät osoitteesta automatic.sral.fi.
Mikäli tiedoissa on poikkeamia, voi ne korjata helposti kyseisen aseman valvoja tai muu tietojen ylläpitäjäksi sovittu radioamatööri oman vastuualueensa osalta samaisella internet-sivulla.
Mikäli omat tunnukset ovat hukassa tai ne jopa puuttuvat kokonaan, ottakaa yhteys liiton toistinkoordinaatioon sähköpostiosoitteella repeater ät sral piste äf ii.
Suunnitteletteko uutta tai muokkaatteko vanhaa toistinta vai askarruttaako jokin toistinasemissa?  Toistinkoordinaatio auttaa ja ohjaa mahdollisuuksien rajoissa. Yhteys sähköpostiosoitteella repeater ät sral piste äf ii.
 
 
* Uusia OHFF-kohteita *
OHFF on saanut 153 uutta kohdetta ympäri Suomea: Inkoosta Inariin, Vaasasta itärajalle. Kokonaismäärä on nyt 383 kohdetta. Pääkaupunkiseutu sai useita uusia kohteita, Pohjanmaata täydennettiin voimakkaasti. Lisätietoja saa osoitteesta https://ohff44.wordpress.com/.
Vihjeitä ja toiveita uusiksi alueiksi voi lähettää Timolle, OH7JHA, sähköpostilla, omakutsu toimii.
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
Perusluokan kurssi alkaa Lahdessa tiistaina 24.10.2017 klo 18.00
Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC, järjestää yhteistyössä MPK:n kanssa perusluokan kurssin, joka alkaa ensi tiistaina 24.10.2017 klo 18.00 Vanhalla Radioasemalla. Kurssille on ilmoittautunut jo 17 henkeä, mutta koska vain 25 ensimmäistä mahtuu mukaan, pidä kiirettä.
Ilmoittautumiset MPK:n koulutuskalenterin kautta tai sähköpostiosoitteella oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
 
Kurssi Otaniemessä
Polyteknikkojen Radiokerho, OH2TI, järjestää radioamatöörikurssin Espoon Otaniemessä 31.10.–23.11. tiistaisin ja torstaisin klo 18.00–21.00. Paikka on Otakaari 18A, Espoo. Esitiedot: lukion sähköfysiikka tai vastaava. PRK:n tai Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenille kurssi on ilmainen, muille kurssi maksaa 10 euroa. lisätietoja saa osoitteesta prk.ayy.fi/kurssi.
 
* Joulukuun teemanumero *
Joulukuun Radioamatööri-lehden teemana on QRP. Kaikenlaiset kirjoitukset rakenteluohjeista pikkuteholla toteutettuihin peditioihin ja workkimiskokemuksiin ovat tervetulleita. Myös kuvat QRP-laitteista ja esimerkiksi retkiasemista otetaan mielellään vastaan. Joulukuun lehden aineistopäivä on 20.11.2017. Tervetuloa mukaan tekemään teemanumeroa.
 
* Radiosuunnistusharjoituksia 21.10. *
Ensi viikon lauantaina 21.10. järjestetään 80 metrin sprinttiharjoitukset sekä kahden metrin harjoitukset. Harjoitukset pidetään Espoossa. Kokoontuminen osoitteessa Joupintie 3, parkkipaikalla.
Auton voi jättää taloyhtiön parkkipaikalle, sillä kadunvarsi on aluepysäköintikiellon alainen. Harjoituksen jälkeen on mahdollisuus käydä saunassa ja myös ruokaa on tarjolla. Lisätietoja saa osoitteesta http://ardf.pp.fi/.
 
* Eric Tigerstedt -luento 14.10. Kouvolassa *
Luento pidetään lauantaina 14.10. klo 11.00–14.00 Kouvola-talolla. Osoite on Varuskuntakatu 11, Kouvola.
Päivän ohjelma

 • klo 11.00 Tilaisuuden avaus
 • klo 11.15 Sakari Viinikainen: Elimäen neron lyhyt elämä – Eric Tigerstedt 1887-1925
 • klo 12.00 Kahvitauko
 • klo 12.30 Pekka Ketonen: Virstanpylväitä sähköalalla, keksijöinä Volta, Tesla ja Tigerstedt
 • klo 13.15 DVD esitys ”Eric Tigerstedt – Suomen unohdettu Edison”

Tilaisuus on avoin kaikille, ei pääsymaksua!
Tien toisella puolella sijaitsevat Miljöö-, Radio- ja Sotilasradiomuseo ovat avoinna klo 14.00–16.00. Tervetuloa.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SAC:n fone-osa, Makrothen RTTY Contest, Oceania DX Contest, QRP ARCI Fall QSO Party, FISTS Fall Unlimited Sprint, PODXS 070 Club 160m Great Pumpkin Sprint ja Asia-Pacific Fall Sprint.
Ensi tiistaina 17.10. on vuorossa NAC 1,3 GHz ja ensi torstaina 19.10. NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan JARTS WW RTTY Contest, 10-10 International Fall Contest, RCB XYL Test, Stew Perry Topband Challenge, Worked All Germany Contest ja Feld Hell Sprint.
 
* B5/OH1JD äänessä bulletiinin jälkeen *
B5/OH1JD on äänessä tänä viikonloppuna SAC:n aikana. Oohoita kuunnellaan heti bulletiinin jälkeen taajuuden 14267 tuntumassa.
 
* Seuraava bulletiini partiolaisten lukemana *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 21. lokakuuta, klo 15.00 SA. tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
80 metrillä bulletiini luetaan JOTA-asemalta Paltamon Mieslahdesta kutsulla OF8SUF. Partiolaiset lukevat bulletiinin ja ottavat kuittaukset vastaan second operaattoreina.
40 metrillä bulletiini luetaan Kauniaisista, OH2K:n, asemalta.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media