FAQ – Usein kysytyt kysymykset vaaleista

Suomen Radioamatööriliitto ry

 
Milloin vaalit ovat?
Postiäänestysaineisto lähetetään marraskuun Radioamatööri-lehden mukana. Lehti postitetaan 27.10.2017. Postiääni hyväksytään, jos se saapuu perille viimeistään kaksi päivää ennen syyskokousta eli 16.11.2017. Huomioi, että posti ilmoittaa vastauslähetykselle noin kolmen päivän toimitusajan, postita siis äänestyslippusi ajoissa.
Ne, jotka eivät ole äänestäneet postiäänestyksellä, voivat äänestää syyskokouspaikalla Tampereella, lauantaina 18.11.2017 klo 13.00–15.00.
 
Ketkä ovat äänioikeutettuja?
Äänioikeutettuja ovat henkilöjäsenet ja kerhot, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan ja jotka on hyväksytty jäseniksi viimeistään kahdeksan viikkoa ennen syyskokousta. Jäseneksi hyväksyminen tarkoittaa hallituksen kokouksessa tapahtunutta hyväksymistä. Ei-äänioikeutetut eivät saa lehden mukana äänestysaineistoa.
 
Maksoin jäsenmaksuni myöhässä. Mitä teen?
Vaaliluettelo äänioikeutetuista tehtiin 23.9.2017. Jos olet maksanut jäsenmaksusi tämän jälkeen, toimita kuitti maksusta osoitteeseen oh2hsj ät sral piste äf ii. Pyydä vaalivaliokunnalta nimesi ottamista vaaliluetteloon 21.10.2017 mennessä. Vaalivaliokunnan osoite on vvk ät sral piste äf ii.
 
Voinko äänestää, jos olen maksanut jäsenmaksuni vaaliluettelon tekemisen jälkeen ja tuon kuitin jäsenmaksusta syyskokouspaikalle?
Et voi äänestää enää syyskokouspaikalla hallitusvaaleissa, jos et ole toimittanut kuittia jäsenmaksusta ja pyytänyt vaalivaliokunnalta nimeäsi vaaliluetteloon 21.10.2017 mennessä. Vaatimukset vaaliluetteloon tehtävistä muutoksista on tehtävä viimeistään kuukautta ennen syyskokousta. Sinulla on kuitenkin äänioikeus syyskokouksessa.
 
Olen kunniajäsen tai minulla on varusmiesvapautus. Olenko äänioikeutettu, kun en saa jäsenmaksulaskua?
Sinulla on äänioikeus.
 
Kerhomme palautti kerhotietokyselyn, joten meille ei lähetetty jäsenmaksulaskua. Onko kerholla äänioikeus?
Kerholla on äänioikeus.
 
Lehteni välistä puuttuu postiäänestysaineisto. Mitä teen?
Ota yhteyttä SRAL:n toimistoon, p. (09) 562 5988 tai sähköposti: oh2hsj ät sral piste äf ii.
 
Asun ulkomailla. Miten saan postiäänestysaineiston ajoissa?
Ulkomailla asuvat liiton jäsenet voivat saada äänestysmateriaalin erikseen postitse ilmoittamalla siitä vaalivaliokunnan sihteerille. P. +358 (0) 9 562 5988 tai oh2hsj ät sral piste äf ii.
 
Miten postitan äänestyskuoren ulkomailta?
Ruksaa kuoressa oleva osoite yli ja kirjoita tilalle Suomen Radioamatööriliitto ry, P.O.BOX 44, FI-00441 HELSINKI, Finland. Maksa postimaksu. Valitettavasti vastauslähetyspalvelu ei toimi ulkomailla.
 
Miten postiäänestän?
Ohjeet lukevat äänestyslipussa.
 
Voinko tuoda postiääneni SRAL:n toimistolle?
Voit, viimeistään kaksi päivää ennen syyskokousta (16.11.2017, toimiston aukioloaikana klo 12.00–17.00).
 
Miten kerhot postiäänestävät?
Kerhot voivat äänestää postiäänestyksellä. Äänestää saa kerhon kokouksessa valtuuttama henkilö, jonka on lähetettävä äänestyslipun mukana ote ko. kokouksen pöytäkirjasta tai kerhon nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö.
 
Miten kerhot äänestävät syyskokouspaikalla?
Äänestää saa kerhon kokouksessa valtuuttama henkilö, jolla on oltava ote ko. kokouksen pöytäkirjasta tai kerhon nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö.
 
Mitä erityistä muistettavaa on syyskokouspaikalla äänestämisessä?
Ota mukaan henkilöllisyystodistus.
 
Voinko tuoda omani tai kaverini postiäänen syyskokouspaikalle?
Et. Syyskokouspaikalla ei oteta vastaan postiääniä. Jos haluat äänestää syyskokouspaikalla, käytä äänestyspaikalta saatavaa äänestymateriaalia.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media