Suhdetoimintamiehen perikuva

VR:n radioamatöörien, OH2AD/8 talvileiri Vuokatissa maaliskuussa 1965. Maikissa bulletiininikkari Nipa, OH2XK ja sivustatukea antamassa Hannu Heino, OH3OA. Pöydällä näkyvissä RP-65 –vastaanotin ja RPA-antennivirityslaite. Kuva: SRAL-arkisto.

Niilo R. Kuusisto, ex OH2XK (1914-1989) ”Nipa” teki pitkän päivätyön SRAL ry:n toimistonhoitajana. Hän vierasti toiminnanjohtaja–titteliä, vaikka sitä hänelle tarjottiin. Se ei sopinut Nipan imagoon. Hän oli alun alkaen lähtenyt siitä, että toimistonhoitaja on niin velvoittavassa tehtävässä, että se tarkoitti täyttä sitoutumista koko jäsenkunnan palvelemiseen. Tämän hän tekikin pyyteettömästi, työtunteja laskematta. Nipa hoiteli mm. päivittäiset postit HKI kympin 306 –lokerosta, lupa-asiat, kirjeenvaihdon, yhteydenpidon viranomaisiin, jäsenistöön, joka viikkoiset bulletiinit jne. Lisäksi hän kiersi kerhojen kesäleireillä, tapaamisissa ja muissa tilaisuuksissa ympäri Suomea. Nipa oli omana aikanaan liiton paras suhdetoimintamies.

Tuurasin pari kertaa Nipaa, kun hän oli ansaitulla vuosilomallaan etelän auringossa. Siinä hommassa kyllä huomasi, kuinka tärkeä Nipa liitossa oli. Tämä tuli esiin erityisesti bulletiinin kuittauksissa, jotka Nipa hoiteli tyylikkäästi ja hyvää työskentelytapaa noudattaen.

Erään kerran olimme Korkeavuorenkatu 7:n katolla antennihommissa, kun Nipan polvi niksahti paikoiltaan. Lähellä oli, että olisin kutsunut paikalle pelastuslaitoksen yksikön. Tilanne laukesi kuitenkin onnellisesti, kun Nipa tuskanhiki otsallaan naksautti polvensa paikoilleen. Me kumpikin huokasimme syvään helpotuksesta.

Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media