Raimo Honkanen, OH2NO – Tiskin takana palvelualtis ja asiantunteva radiomies

Raimo Honkanen, OH2NO vas. ja Reijo Heiman, OH2BCB Kakkosten Kerhon 50-vuotisjuhlassa Katajanokan kasinolla 1980. Kuva: OH2HK.

Raimo ”Rami” Honkanen, ex OH2NO (1933-1999) oli tuttu ainakin vanhemman polven radioharrastajille ja niille, jotka tarvitsivat komponentteja radio- ja elektroniikkalaitteisiin. Hakuosoite oli Elektrofoto Oy Annankadulla, Helsingissä. Jos sillä hetkellä myymälän varastossa ei ollut kaivattua osaa, Rami lupasi että sellainen laitetaan hakuun ja useimmiten komponentti myös löytyi. Rami tunsi komponentit ja niiden hankintakanavat kuin omat taskunsa!

Tunsin Ramin jo vuosikymmenien ajalta mm. Kakkosten Kerhon aktiviteeteista ja myös työelelämän kautta, koska komponenttiasioissa käytettiin Ramin asiantuntemusta hyödyksi. Yhteydenpitomme jatkui vielä Ramin siirryttyä eläkkeelle. Pitkäaikainen sairaus pidätteli häntä enimmäkseen kotona, jossa kävin häntä aika ajoin tapaamassa. Rami kunnosti vanhan Golden Key’ni, kun sen konkat alkoivat vanhetessaan muuttaa arvojaan, ja sähkötysmerkit olivat silkkaa risuaitaa. Rami vaihtoi kaikki konkat, ja el-bugini on vielä tänäänkin iskukunnossa.

Elektrofo julkaisi 1973 Reino Turusen tekijänimellä 148-sivuisen Elektroniikan harrastajan kirjan, jonka oli kaikkinensa Raimo Honkasen käsialaa. Hänen tietonsa ja taitonsa radiotekniikassa ja elektroniikassa olivat siten kaikkien käytettävissä.

Rami oli aktiiviaikanaan ahkera bandiworkkija, ja sai varusmiesaikana viestimieskoulutuksen. Hän osallistui menestyksellisesti useisiin kertausharjoituksiin, joiden ansiosta hän oli sotilasarvoltaan vääpeli. Kerran viestimies, aina viestimies -totuus toteutui hänen kohdallaan esimerkillisesti.

Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media