Simo Lehtinen, OH2ZJ – Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa…

OT Simo Lehtisen, OH2ZJ 60-vuotisjuhlissa syyskuussa 1984 kuvassa vas. Saga Plyhm, OH2ZN; Paul Lindevall, OH3QW; XYL/OH3QW ja Raili Savela, OH2FM. Kuva: OH2HK.

Tämän muistelun tapahtumat ja henkilöt sijoittuvat muistikartalla syyskuulle 1984, jolloin vietetiin OT Simo Lehtisen, OH2ZJ 60-vuotispäiviä Elman ja Simon viihtyisässä kodissa Päijänteentiellä, Helsingissä. Paikalle oli kokoontunut joukko iloisia ihmisiä kakkosista ja kolmosista. Simo sai syntymäpäivälahjaksi mm. kahden metrin kapulan, jolla Simo saataisiin mukaan banditurinoihin. Lahjan ojensi päivänsankarille Olle Hellsten, OH2LP.

Kahvikuppien ja maljojen kilistelyn seasta poimitut puheet ja muistelukset liittyivät melko usein Kakkosten Kerhon tapahtumiin vuosikymmenien varrella, sillä paikalla oli koko joukko entisiä ja silloisia Kerhon aktiiveja. 50-luvun ahkeria toimijoita olivat mm. Saga Plyhm, OH2ZN (sk); Raili Savela, OH2FM (sk); Esko Saaristo, OH2YR (sk) ja Heimo Paavilainen, OH2ZL (sk). Provinnssia edusti Paul ”Pali” Lindevall, OH3QW (sk) XYL:een Lahdesta.

Monilla oli muistikuvia mm. Kerhon maineikkaista kesäleireistä vv. 1956-58 Mustikkamaalla, jonne ei ollut vielä silloin maantieyhteyttä, vaan piti käyttää venemiesten palveluja. Monet muistivat Eskon, OH2YR kaksielementtisen joka paikan biimin, jolla tehtiin bandeilla tunnetuksi ”Blueberry Island’ía”, mikä veti huutajia kivasti puoleensa. Niin ikään Vilin, ex OH2OP kahden metrin rigit muistettiin. Saatiinhan niilä ainakin yksi yhteys Hyvinkään Sveitsiin, jonne Ravanderin Lasse, ex OH2SF oli raahannut omat VHF-laitteensa. – Oi niitä aikoja!

Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media