Teuvo Pyökäri, OH6OR – Radiomiehenä Helsingin Olympialaisissa

Tepi, ex OH6OR, Outo Räminä, kuten hän itse asematunnuksensa joskus ilmaisi, asemansa äärellä Jyväskylässä, Yrjönkadun QTH:ssaan. Kuva Tepin perhealbumista.

Tutustuin Teuvo Pyökäriin, ex OH6OR (1923-2001) Jyväskylässä, kun hän asui siellä vv. 1946-51. Hänellä oli ollut myös asematunnukset ex OH3NX, ex OH7PJ ja viimeksi ex OH2NY Keravalla. Tepi, kuten ystävät häntä kutsuivat, oli koulutukseltaan teknikko, joka päätyönään toimi maalitehtaan edustajana eri puolella Suomea. Monet käytetyt asematunnukset selittyvät työpaikan sijainnin mukaan.
Kävin Teuvoa tapaamassa Keravalla tammikuussa 2001, kun hän oli vaikean sairauden takia vuodepotilaana kotonaan. Hän lahjoitti koko asemansa, QSL-korttinsa, todisteensa yms. Suomen radiohistorialliselle seuralle sijoitettavaksi Seuran radiopajalle ja Petäjäveden radio- ja puhelinmuseoon. Tämän lahjoituksen perusteena oli Jyväskylässä syntynyt ystävyytemme, jota lujitettiin tapaamisilla bandilla ja SRAL:n vuosikokouksissa.
Teuvo Pyökäri osallistui Helsingin Olympialaisissa Oy Yleisradio Ab:n ulkomaan lähetyksiin äänittäjänä 4.7.-3.8.1952. Hän sai tästä työstään erityisen työtodistuksen, jossa todetaan, että ”Te olette mainittuna aikana osoittanut kiitettävää käytöstä, hyvää työtaitoa ja suurta harrastusta tehtävissänne”. Allekirjoittajina pääjohtaja Einar Sundström ja teknillinen johtaja Paavo Arni. – Kunniakas suoritus jatkosodan käyneeltä radioamatööriltä.
Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media