Ville Pakarinen, OH2BLG – Harvinaisen reilun kaupan radiomies

Vas. Ilkka Reittilä, OH2BVI, SRAT Oy:stä ja Ville Pakarinen, ex OH2BLG, hymyssä suin Maistraatissa virallisen kaupanvahvistuksen jälkeen 3.11.1993. ICOM-edustus ja varasto siirtyivät SRATille. Kuva on SRAL:n arkistosta.

Ville Pakarinen, ex OH2BLG (1927-2010) tuli tutuksi sekä myyjän että ostajan ominaisuudessa. Villen johtama Televisioapu oli vakituinen ilmoittaja Radioamatööri-lehdessä vuosikaudet. Lehden päätoimittajan tehtävien lisäksi hoitelin myös ilmoitustilan myynnin, jolloin vierailin melko usein silloisessa Televisioavun Runeberginkatu 26:n myymälässä. Kauppaa tehtiin molempiin suuntiin. Vaihdoin ja ostin häneltä paritkin hamssirigit ja tv-vastaanottimet. Mielestäni kaupat sujuivat aina hyvin, sillä Ville laski vanhoille laitteille sopivan vaihtoarvon ja maksuehdot olivat joustavat. Hän oli hyvässä mielessä vanhan ajan kauppamies, jolla oli reilut ja rehdit kauppatavat. Kun kaupat oli tehty, lyötiin kättä päälle ja sillä siisti.

Parhaimmillaan Villellä oli kolme myymälää, joissa kussakin oli erikoistuttu omaan tuotevalikoimaan. Ohjelmassa oli radio- ja tv-vastaanottimia, vahvistimia, soittimia, perämoottoreita ja tietenkin radioamatöörilaitteita, joista suurimman tuoteryhmän muodostivat tunnetut ICOM-laitteet. Villen haastattelu on julkaistu RA-lehdessä 9/76 juttusarjassa ”He palvelevat meitä”, jonka puitteissa esittelin silloin kaikki tärkeimmät ra-laitteiden myyjät ja maahantuojat Suomessa.

Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media