Toimiston tiedote 36/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 36/2017
28.10.2017
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 28.10.2017 taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, OH6SRAL:n asemalta.
 
SISÄLTÖ

 • * Liiton hallitusvaalit *
 • * Syyspäivät Tampereella *
 • * Radio Hami -päivä 19.11. *
 • * Silent key *
 • * Sprinttilähetin kadonnut *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * DX & Contest Meeting 2018 *
 • * Leena ja Martti Sri Lankassa *
 • * Syksyn radioamatöörikursseja *
 • * Esitelmiä Ilmatorjuntamuseolla *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* Liiton hallitusvaalit *
Postiäänestysaineisto on lähetetty äänioikeutetuille marraskuun Radioamatööri-lehden mukana. Lehti saapuu lukijoille ensi viikolla.
Marraskuun lehdessä esitellään kaikki hallitusvaaliehdokkaat. Ehdokasesittelyt löytyvät myös liiton verkkosivuilta.
Jos jäsen ei ole äänestänyt postitse, hän voi äänestää syyskokouspaikalla, Tampereella, 18.11.2017 klo 13.00–15.00.
Hallitusvaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki 23.9.2017 mennessä Suomen Radioamatööriliitto ry:n jäseniksi hyväksytyt henkilöjäsenet ja kerhot, jotka ovat maksaneet viimeisen erääntyneen jäsenmaksun kokonaisuudessaan.
Vaaliluettelo äänioikeutetuista on nähtävänä liiton toimistolla. Lista on vaalijärjestyksen mukaisesti laadittu kahdeksan viikkoa ennen syyskokousta.
 
* Syyspäivät Tampereella *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään Tampereella 17.–18.11.2017. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE. Tapahtumapaikka on Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan toimipiste. Tredun osoite on Hepolamminkatu 10, Tampere.
Tapahtumapaikalla on kahvio.
Kirpputori on avoinna lauantaina klo 10.00–14.00. Pöytävaraukset tehdään ilmoittautumisen yhteydessä klo 9.00 alkaen. Kirpputorilla on myynti tapahtumanjärjestäjän puolesta. Järjestäjä perii korvauksena 10 % myyntituloista, kuitenkin enintään 100 euroa.
Scandic Tampere City -hotellista on varattu huonekiintiö ajalle 17.–19.11.2017. Jokainen varaa huoneensa itse suoraan hotellista varaustunnusta RADIO161117 käyttämällä. Huonekiintiö on voimassa 3.11.2017 saakka. Varaukset tehdään puhelimitse tai sähköpostilla. Hotellin yhteystiedot ovat:  (03) 2446 111, tamperecity ät scandichotels piste kom.
 
* Radio Hami -päivä 19.11. *
Radio Hamin avoin työpaja järjestetään syyspäiväviikonloppuna, sunnuntaina 19.11. Työpaja pidetään Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredun Hervannan toimipisteessä. Osoite on Hepolamminkatu 10 (S-talo).
Päivän aikana tutustutaan tekniikkaketjuun studiosta lähettimelle ja ideoidaan ohjelmia. Lisäksi tehdään radio-ohjelma alusta loppuun. Tarjolla voi olla vaihtoehtoista ohjelmaa ilmoittautujien toiveiden mukaan. Lopuksi käydään keskustelua menneestä ja tulevasta. Pohditaan mitä pitää parantaa aiempien leirien toimintatavoista.
Lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi on järjestettävissä budjettiluokan majoitusta Hervannassa. Majoituksen ja järjestelyjen vuoksi toivotaan ilmoittautumisia 3.11. mennessä. Ilmoittautumislomake
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Pertti Leppäkorven, OH1NPP, poismeno.
Kunnioitamme Pertin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Sprinttilähetin kadonnut *
Suomen Radioamatööriliiton sprinttilähetin katosi 21.10.2017. Se hävisi Hösmärinpuiston koulun kulmalta Espoosta. Laite on suunnilleen samannäköinen kuin kuvan lähetin tällä sivulla. Lähettimen numero on 5.
Jos joku löytää kadonneen sprinttilähettimen, sen voi palauttaa liiton toimistoon.
 
* Kerhot tiedottavat *
”Suomi 100 -maraton”
OH1AF-maratonin ”Suomi 100” -versio on avoin kaikille suomalaisille radioamatööriasemille. Osallistuminen ei ole vielä myöhäistä, onhan vuotta jäljellä ja koko vuoden tulokset huomioidaan.
Palkintoja ei jaeta, ainoastaan mielihyvää pienissä annoksissa osallistujille ja hieman isommassa koko kisan voittajalle!
Käyhän kurkkaamassa
 
OH6AK:n kerhoillat
Ala-Keiteleen Radiokerho ry:n, OH6AK, kerhoillat pidetään joka kuukauden toinen tiistai klo 17.00. Osoite on Virastokatu 4, Suolahti (entinen kaupungintalo). Tervetuloa.
 
OH8AA on muuttanut
Kahdeksikkojen kerho, OH8AA, on muuttanut. Uusi käyntiosoite on Hiukanpiha 11, Oulu.
 
OH6AG:n syyskokous
CQ-klubben – CQ-kerho ry.:n syyskokous pidetään torstaina 9.11. klo. 19.00. Paikka on Kolpintien ABC-huoltoaseman kabinetti. Käsitellään ääntömääräiset asiat, muun muassa toimintasuunnitelma, hallituksen valinta ja budjetti vuodelle 2018. Kahvi- ja teetarjoilu. Kaikki ovat tervetulleita!
 
OH3AD:n syyskokous
Riihimäen Kolmoset Ry:n, OH3AD, syyskokous pidetään tiistaina 14.11.2017 kello 18.30. Paikkana on Vihreä Talo osoitteessa Pohjoinen Asemakatu 1, Riihimäki. Esillä ovat sääntömääräiset asiat. Tervetuloa paikalle!
 
OH8AAU:n pikkujoulu
OH8AAU:n pikkujoulua vietetään Ylivieskan huhmarin rinnemajalla perjantaina 24.11. klo 17.00. Pikkujoulua juhlitaan perinteisissä merkeissä. Sauna on lämmin ja ohjelmassa on nokkakusoilua paikallisten radioharrastajien kanssa. Kerho tarjoaa makkarat, limukat, pikku purtavaa ja kahvit. Oma pyyhe ja saippuat mukaan.
 
* DX & Contest Meeting 2018 *
OHDXF:n hallitus on päättänyt järjestää vuoden 2018 DX & Contest Meetingin.
Tapahtuma pidetään Turussa, Holiday Club Caribiassa 9.–11.3.2017. Varsinainen kokouspäivä on lauantai 10.3. Ilmoittautuminen alkaa klo 9.30 ja itse kokous klo 10.30 tai klo 11.00. Kokouspakettiin sisältyy aamukahvi, buffet-lounas ja iltapäiväkahvi sekä luonnollisesti raudanluja ohjelmapaketti.
Yhteinen illallinen järjestetään kaikille halukkaille. Se ei sisälly kokouspakettiin.
Sunnuntaina on tilaisuus tutustua OH0X:n kontestiasemaan Brändössä. Sinne mennään joko omilla autoilla tai järjestetään yhteiskuljetus. Matkalla pysähdytään morjestamaan Jaskaa, OH1TX, joka tietysti otetaan mukaan matkalle.
DX & Contest Meetingin ohjelma muodostuu tällä kertaa kilpailupainotteiseksi WRTC2018:n ansiosta. Kaikkien aikojen DX-peditio, Bouvet 2018, on varmasti mukana.
Kokouspaketin hinta on 75 euroa päiväkävijöille ja 67 euroa perjantain ja lauantain välisen yön hotellissa yöpyville. Illallisen pakettihinta on 35–47 euroa riippuen siitä, mikä menu valitaan. Kolmen juoman paketti maksaa 25 euroa.
Huoneiden hinnat ovat varsin edulliset: yhden hengen huone 108 euroa kahden hengen huone 128 euroa ja kolmen hengen huone 168 euroa/yö. Hinta sisältää aamiaisen.
Aveceille on Caribiassa tarjolla monenlaisia rentoutumismahdollisuuksia tai kuntoilua. DX & Contest Meetingin osallistujat saavat lauantaina hotellin hoitopalveluista kymmenen prosentin alennuksen.
Paikalle odotetaan vahvaa ulkomaista osallistujajoukkoa. Illalla voi käydä vaikka WRTC-esikisan.
Stay tuned! Ensi viikolla OHDXF:n verkkosivuilla julkaistaan lisää infoa, muun muassa kokouksen sisällöstä ja varausjärjestelyistä.
Tiukkaakin tiukempaa kontesti- ja DX-tsättäilyä on luvassa. Tätä tapahtumaa ei todellakaan kannata missata!
 
* Leena ja Martti Sri Lankassa *
Leena, OH2BE ja Martti, OH2BH, ovat tämän viikonlopun CQ WW SSB -kontestin aikana Sri Lankassa. Kutsu on 4S7BHG. Worki pois.
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
Polyteknikkojen Radiokerho, OH2TI, järjestää radioamatöörikurssin Espoon Otaniemessä 31.10.–23.11. Kurssi-illat pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 18.00–21.00. Paikka on Otakaari 18A, Espoo. Esitiedot: lukion sähköfysiikka tai vastaava. PRK:n tai Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenille kurssi on ilmainen, muille kurssi maksaa 10 euroa. Lisätietoja.
 
* Esitelmiä Ilmatorjuntamuseolla *
Lauantaina 18.11.2017 on Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa kaksi esitelmää. Ensimmäinen käsittelee tuulivoimaloiden tuottamia ongelmia tutkavalvonnalle. Toisessa esitelmässä muistellaan ilmatorjunnan ammunnan tarkkailua Lohtajalla ja Hyrylässä.
Ilmatorjuntamuseo avautuu klo 11.00. Klo 11.30 järjestetään opastus Kapteenin Puustellissa. Esitelmät alkavat klo 12.00 Tuusula-hallissa.
Noin klo 14.00 pidetään Tutkamieskillan vaalikokous killan jäsenille. Samaan aikaan järjestetään opastuskierros sota-ajan näyttelyssä Tulikasteesta torjuntavoittoihin.
Tapahtuman osanottomaksu on 5 euroa. Tilaisuuden järjestävät Ilmatorjuntamuseo ja Tutkamieskilta r.y.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW DX Contestin fone-osa.
Ensi torstaina 2.11. on vuorossa NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskilpailu, ARRL EME Contest, IPARC Contest, Ukrainian DX Contest, ARRL Sweepstakes Contest, EANET Sprint ja High Speed Club CW Contest.
Tiistaina 7.11. on vuorossa NAC 144 MHz ja torstaina 9.11. NAC 50 MHz.
Marraskuun toisena viikonloppuna kilpaillaan WAE RTTY DX Contest, 10-10 International Fall Contest, JIDX Phone Contest, OK/OM DX Contest, SKCC Weekend Sprintathon, CQ-WE Contest ja North American SSB Sprint Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään kahden viikon kuluttua, lauantaina 11. marraskuuta, klo 15.00 SA. Kauniaisista, OH2K:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media