Kotimaan kilpailut 2018

Antenni ja SRAL:n lippu.
Antenni valmiina kilpailuihin.

Suomessa järjestetään vuosittain useita kotimaan kilpailuja.
 
HF-kilpailujen SM-sarja
HF-taajuuksilla suurin kilpailu on HF-kilpailujen SM-sarja. Tässä kilpailussa on erikseen CW-, SSB-, ja RTTY-sarjat. Kussakin sarjassa on seuraavat luokat: yli 100 W, max. 100 W ja QRP.
SM-sarjan osakilpailut ovat:

 
SRAL:n Peruskilpailu
SRAL:n Peruskilpailu käydään joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Kilpailun tarkoitus on totuttaa perusluokkalaiset ja uudet yleisluokkalaiset HF-kilpailutyöskentelyyn sekä aktivoida kerhoja ja second operaatttoreita.
Säännöt
 
NAC (Nordic Activity Contest)
NAC on V/U/SHF-taajuuksilla sekä 10 metrillä käytävä kilpailu, joka järjestetään jokaisessa pohjoismaassa yhtä aikaa. Kunkin maan radioamatöörit kilpailevat keskenään, mutta yhteyksiä saa pitää minkämaalaisen radioamatööriaseman kanssa tahansa.
NAC-kilpailuissa saa pisteitä yhteyden pituuden mukaan: mitä pidempi yhteys, sen suurempi pistemäärä. Lisäksi lokaattoriruuduista saa bonuspisteitä.
Kilpailut:

  • Joka kuukauden ensimmäinen tiistai NAC 144 MHz.
  • Ensimmäinen torstai NAC 10 m.
  • Toinen tiistai NAC 432 MHz.
  • Toinen torstai NAC 50 MHz
  • Kolmas tiistai NAC 1296 MHz.
  • Kolmas torstai NAC 70 MHz
  • Neljäs tiistai NAC 2.3 GHz ja siitä ylöspäin.

Säännöt, NAC 10 m
Säännöt, muut
 
YL-kilpailut
SRAL:n YL-toimikunta järjestää vuosittain kaksi kilpailua, joissa saa lisäpisteitä yhteyksistä YL-asemien kanssa. Kilpailuissa on omat luokat YL- ja OM-amatööreille.
Lisäksi YL-toimikunta järjestää vuosittain vain YL-amatööreille tarkoitetut YL-maljan ja YL Cupin. YL-maljassa saa pisteitä vuoden aikana pidetyistä yhteyksistä. YL Cupissa saa pisteitä sen mukaan kuinka hyvin on sijoittunut HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailuissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media