Kilpailut SRAL Tapahtumat

Kotimaan kilpailut 2018

Antenni ja SRAL:n lippu.
Antenni valmiina kilpailuihin.

Suomessa järjestetään vuosittain useita kotimaan kilpailuja.

 

HF-kilpailujen SM-sarja

HF-taajuuksilla suurin kilpailu on HF-kilpailujen SM-sarja. Tässä kilpailussa on erikseen CW-, SSB-, ja RTTY-sarjat. Kussakin sarjassa on seuraavat luokat: yli 100 W, max. 100 W ja QRP.

SM-sarjan osakilpailut ovat:

 

SRAL:n Peruskilpailu

SRAL:n Peruskilpailu käydään joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Kilpailun tarkoitus on totuttaa perusluokkalaiset ja uudet yleisluokkalaiset HF-kilpailutyöskentelyyn sekä aktivoida kerhoja ja second operaatttoreita.

Säännöt

 

NAC (Nordic Activity Contest)

NAC on V/U/SHF-taajuuksilla sekä 10 metrillä käytävä kilpailu, joka järjestetään jokaisessa pohjoismaassa yhtä aikaa. Kunkin maan radioamatöörit kilpailevat keskenään, mutta yhteyksiä saa pitää minkämaalaisen radioamatööriaseman kanssa tahansa.

NAC-kilpailuissa saa pisteitä yhteyden pituuden mukaan: mitä pidempi yhteys, sen suurempi pistemäärä. Lisäksi lokaattoriruuduista saa bonuspisteitä.

Kilpailut:

  • Joka kuukauden ensimmäinen tiistai NAC 144 MHz.
  • Ensimmäinen torstai NAC 10 m.
  • Toinen tiistai NAC 432 MHz.
  • Toinen torstai NAC 50 MHz
  • Kolmas tiistai NAC 1296 MHz.
  • Kolmas torstai NAC 70 MHz
  • Neljäs tiistai NAC 2.3 GHz ja siitä ylöspäin.

Säännöt, NAC 10 m

Säännöt, muut

 

YL-kilpailut

SRAL:n YL-toimikunta järjestää vuosittain kaksi kilpailua, joissa saa lisäpisteitä yhteyksistä YL-asemien kanssa. Kilpailuissa on omat luokat YL- ja OM-amatööreille.

Lisäksi YL-toimikunta järjestää vuosittain vain YL-amatööreille tarkoitetut YL-maljan ja YL Cupin. YL-maljassa saa pisteitä vuoden aikana pidetyistä yhteyksistä. YL Cupissa saa pisteitä sen mukaan kuinka hyvin on sijoittunut HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailuissa.