Toimiston tiedote 3/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Toimiston tiedote 3/2018, 27.1.2018
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 27.1. klo 15.00 SA. taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta, OH1T:n asemalta. Huom. 40 metrin bulletiinitaajuus on muuttunut vuoden alussa.
 
SISÄLTÖ

 • * Kevätpäivät 2018 *
 • * Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
 • * Liiton toimisto on kiinni keskiviikkona 31.1. *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * Radioamatööriaiheinen näyttely Porin kaupunginkirjastossa *
 • * DX & Contest -tapaaminen 9.–11.3., ilmoittautumisaikaa on jatkettu *
 • * Radioamatöörikursseja *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* Kevätpäivät 2018 *
Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous pidetään lauantaina 14.4.2018 Riihimäellä. Kevätpäivät järjestää Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD.
 
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle viimeistään kaksi kuukautta ennen kevätkokousta eli 14.2.2018 mennessä.
Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Liiton toimisto on kiinni keskiviikkona 31.1. *
Liiton toimisto on poikkeuksellisesti kiinni ensi keskiviikkona 31.1.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH7AA:n kerhoillat
OH7AA:n kerhoiltojen ajankohta on muuttunut, uusi aika on tiistaisin klo 18. Paikka on entinen. Osoite on Tikkalantie 6, Kuopio. (Tikkalansaari).
 
DMR-esitelmä Lahdessa maanantaina 29.1.2018 klo 18.00
Veijo, OH3NFC, tulee ensi maanantaina 29.1.2018 klo 18.00–19.30 Radiomäelle kertomaan DMR-radioista ja tekniikasta sekä openSpotista yksinkertaisesti, mutta ymmärrettävästi. Internetin kautta yhdistettynä DMR mahdollistaa laadukkaat yhteydet ympäri maailmaa, mutta myös paikalliset kanavat. Yhteyksiä voi pitää myös ilman radiota.
DMR-kanaville pääset myös kotoasi, vaikka lähellä ei olisi yhtään toistinta! Tilaisuus on kaikille avoin!
 
OH1AF:n vuosikokous
Teljän Radioamatöörit ry:n, OH1AF/OH1AB/OH1F, vuosikokous on ensi keskiviikkona 31.1.2018 klo 19.00 kerholla. Osoite on Vanha Raumantie 705, 28660 PORI. Esillä ovat sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
Johtokunta
 
OH3AA:n vuosikokous
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, sääntömääräinen vuosikokous on 4.2.2018 klo 13 alkaen kerhotalolla. Tervetuloa.
Johtokunta
 
OH8AA:n vuosikokous
OH8AA:n vuosikokous pidetään 6.2.2018 klo 18 kerhohuoneella. Lisätietoa saa kerhon www-sivuilta.
 
Perusluokkalaisen HF-antennintekopaja Tammelassa
Lounais-Hämeen radioamatöörit ry, OH3AN, tarjoaa 7.2. kerholla Tammelan Manttaalilla illan aiheella ”Perusluokkalaisen HF-antennintekopaja”. Paikalla on pajaan osallistuville tarjolla killua ja polykarbonaattia eli leksaania tarpeen mukaan.
Vanhemmat amatöörit tuovat paikalle lisäksi porat, kolvit, oksasakset ynnä muut työkalut. Liittimiä ja kaapeliakin on tarjolla ennakkoilmoittautumisen yhteydessä sovitun mukaisesti.
Ennakkoilmoittautumiset 1.2. mennessä kerhon sähköpostiosoitteeseen foh3an ät geemail piste kom tai puhelimella numeroon 045 3320653.
Jos joku vanhempi amatööri ei tiedä mihin oksasaksia tarvitaan, tervetuloa tutustumaan Lounais-Hämeen Radioamatöörit ry:n toimintaan Manttaalille.
 
OH7AI:n vuosikokous
Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI, sääntömääräinen vuosikokous pidetään 11.2.2018 klo 12.00. Kokous on Timo Hyvösen, OH7LMQ, luona, osoitteessa Ukonahontie 160, 74150 IISALMI.
Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja keskustellaan kerhon tulevaisuudesta.
Tervetuloa toivottaa Johtokunta.
 
OH1AA:n vuosikokous
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, vuosikokous pidetään torstaina 15.2.2018 klo 18.30 alkaen Sommelossa. Kahvitarjoilu. Tervetuloa.
 
OH2AP:n vuosikokous
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, vuosikokous pidetään torstaina 15.2.2018 klo 18. Kokous on tutussa paikassa Ollin, OH2OW, luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää. Käsittelyssä ovat sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat. Tervetuloa.
 
OH8AAU:n vuosikokous
Laaksojen radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Ylivieskassa kerhokopilla tiistaina 20.2.2018 klo 19.00. Kerhoilta on samassa yhteydessä, se voidaan aloitella hieman aiemminkin, esimerkiksi klo 18.00.
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten tilinpito, hallitus- ja puheenjohtajavalinnat, sääntömuutokset, jäsenasiat ja vuosikertomus sekä toimintasuunnitelma.
Tervetuloa ottamaan osaa ja vaikuttamaan valintoihin ja päätöksiin kerhon asioissa!
 
* Radioamatööriaiheinen näyttely Porin kaupunginkirjastossa *
Porin pääkirjaston aikuisten osastolla on 3.2. asti esillä Martin, OH1OR, näyttely QSL-kortit ja postimerkit. Esillä on QSL-kortteja eri puolilta maailmaa sekä korttien mukana tulleita postimerkkejä. Kirjaston osoite on Gallen-Kallelankatu 12, Pori.
 
* DX & Contest -tapaaminen 9.–11.3., ilmoittautumisaikaa on jatkettu *
OHDXF järjestää maaliskuussa jo 20. DX & Contest -tapaamisen. Kyseinen juhlakokous pidetään Holiday Club Caribia kylpylähotellissa Turussa. Varsinainen kokouspäivä on lauantai 10.3.2018.
Kokouksessa on erittäin ajankohtainen ohjelma, muun muassa Martti, OH2BH, kertoo tuoreen, uuden DXCC-maan, Kosovon ja monien muiden taustoja esityksessään Innovations and DXpeditions.
Erling Wiig, LA6VM, tulee melkein suoraan Bouvet Islandin DX-peditiolta kertomaan hurjat tarinat (sillä varauksella, että pääsee ajoissa pois sieltä).
WRTC 2018:n puheenjohtaja Chris, DL1MGB, kertoo valmistelujen edistymisestä, kvalifioinnista, kilpailupaikoista ja niin edelleen sekä Suomen ja Ruotsin kilpailujoukkueet esittelevät valmistautumistaan ja kilpailustrategiaansa.
Eikä pidä unohtaa muitakaan esityksiä, case ZA1WW, kilpailuasemat OH5Z ja OH0X sekä sokerina pohjalla Tonin, OH2UA, Internet on HF, joka tarjoaa aivan uuden ikkunan tulevaisuuteen.
Varauslinkki on auki netissä osoitteessa www.ohdxf.fi. Sieltä löydät kokouksen ohjelman ja kaikki tarvittavat tiedot. Holiday Club Caribian kanssa on sovittu alennustarjoukseen jatkoaika. Näin ollen ilmoittautumisaika jatkuu 8.2.2018 saakka.
Suuri osa jo ilmoittautuneista saapuu perjantaina. Tilausravintolasta on varattu tila vapaamuotoiseen seurusteluun, suun kostutukseen ja haluttaessa vaikka ruokailuun oman pussin mukaan. DX & Contest Suite on auki klo 19–23 välisenä aikana.
Tosi kontestereille on varattu sunnuntaina mahdollisuus vierailla OH0X:n asemalla Brändössä. Lautan talviaikataulun takia valitettavasti aika itse QTH:ssa jää hiukan reiluun tuntiin. Näyttää vahvasti siltä, että sinne mennään omilla autoilla. Siitä sitten lähempänä kokousta, kun lukumäärä on selvillä.
Mukaan vaan, vaikka vain lauantain kokoukseen. Turkuun on hyvät yhteydet, tilaa auditoriossa varmasti on ja mielenkiintoa riittää.
 
* Radioamatöörikursseja *
 
Helsingin 14.2. klo 18.00 alkavalle kurssille alennettu hinta!
Yksittäisten radioamatöörien lahjoitusten avulla Helsingin Aikuisopisto laskee keskiviikkona 14.2.2018 klo 18.00 alkavan radioamatöörikurssin hintaa tuntuvasti.
Tämä Helsingin keskustan kupeessa pidettävä kurssi järjestetään Töölön Tullinpuomissa. Kurssi kestää seitsemän viikkoa ja sisältää tutkinnon. Kurssin opettaja on Jari Jussila, OH2BU.
Kurssille voi ilmoittautua Helsingin Aikuisopiston sivujen kautta osoitteessa www.helao.fi.
Kurssista löytyy myös Facebook tapahtumasivu otsikolla ”Radioamatöörikurssi Helsingissä”.
 
Kevään radioamatöörikurssit alkavat Lahdessa
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, kevään kolme radioamatöörikurssia alkavat seuraavasti:

 • tiistaina 6.2. klo 18.00 alkaa kevään iltakurssi.
 • Maanantaina 26.2. klo 10.00 alkaa talvilomaviikon intensiivikurssi.
 • Tiistaina 3.4. klo 18.00 alkaa yleisluokan T2-kurssi.

Kursseille voi ilmoittautua muun muassa MPK:n koulutuskalenterin kautta
 
Radioamatöörikurssi Tampereella
Tampereen Radioamatöörit ry. järjestää radioamatööritutkintoon tähtäävän kurssin neljänä peräkkäisenä viikonloppuna maalis- ja huhtikuussa 2018. Kurssilla on vielä hyvin tilaa.
Ilmoittautumiset 2.3. mennessä sähköpostiosoitteeseen sihteeri ät oh3ne piste äf ii.
Lisätietoja aikataulusta kerhon sivuilta.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ 160-Meter Contest, REF Contest, BARTG RTTY Sprint, UBA DX Contest ja Winter Field Day.
Ensi torstaina 1.2. on vuorossa NAC 10 m. 2.-4.2. käydään YLRL YL-OM Contest.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskilpailu, 10-10 International Winter Contest, Black Sea Cup International, F9AA Cup CW, Mexico RTTY International Contest, FYBO Winter QRP Sprint, AGCW Straight Key Party, FISTS Winter Slow Speed Sprint ja North American Sprint CW.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 3. helmikuuta, klo 15.00 SA. Kauniaisista, OH2K:n asemalta tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. Nykyinen 40 metrin bulletiinitaajuus on 7070 kHz.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media