Toimiston tiedote 10/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 10/2018, 24.3.2018
SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 24.3. klo 15.00 SA. taajuudella 3685 kHz. Bulletiini luetaan Tikkakoskelta, OH6K:n asemalta. Huom. bulletiinia ei mahdollisesti lueta 40 metrillä.
 
SISÄLTÖ

 • * Liiton toimisto on kiinni 26.3.–3.4. *
 • * Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
 • * Ruotsinkieliset K- ja T1-kysymyspankit on julkaistu *
 • * Etsitään pätevyystutkijaa ruotsinkieliselle Pohjanmaalle *
 • * Liitto perustaa ruotsinkielisen toimikunnan *
 • * SRAL Kevätpäivä Riihimäellä 14.4.2018 *
 • * Kevätpäivän lounaalle ja iltajuhlaan on ilmoittauduttava etukäteen *
 • * Ensi kesän leirin verkkosivut on avattu *
 • * RA-lehden seuraavien teemanumeroiden aiheina ovat portable ja mobile sekä VUSHF *
 • * Silent key *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * ITE-tapahtuma sunnuntaina 25.3. *
 • * T2-kurssi alkaa Lahdessa tiistaina 3.4.2018 klo 18.00 *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * HF-kilpailujen SM-sarjan seuraava osakilpailu, Kalakukko *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* Liiton toimisto on kiinni 26.3.–3.4. *
Liiton toimisto on kiinni 26.3.-3.4. talviloman vuoksi.
 
* Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
Liiton toimistolla järjestetään radioamatööritutkintoja keskiviikkoisin klo 14.00–18.00. Tutkintoon on ilmoittauduttava viimeistään edellisen viikon keskiviikkona Henrille, OH3JR. Omakutsu toimii. Puhelinnumero on 0500 843 396.
 
* Ruotsinkieliset K- ja T1-kysymyspankit on julkaistu *
Radioamatööritutkinnon ruotsinkieliset K- ja T1-moduulien kysymyspankit ovat valmistuneet mittavan vapaaehtoistyön tuloksena. Pankit sisältävät noin 3600 kysymystä.
Kysymyspankit on lisätty ARX-tutkintojärjestelmään. Myös harjoituskokeita voi nyt tehdä ruotsiksi virallisilla koekysymyksillä.
 
* Etsitään pätevyystutkijaa ruotsinkieliselle Pohjanmaalle *
Etsitään ruotsinkielistä tutkijaa Pohjanmaalle. Pätevyystutkijan on oltava yleisluokan radioamatööri, jolla on yli viiden vuoden kokemus radioamatööritoiminnasta ja joka on hyvämaineinen ja luotettava henkilö. Pätevyystutkija sitoutuu noudattamaan tutkijoille laadittuja sääntöjä ja ohjeita.
Liiton hallitus odottaa kyseisen alueen kerhoilta ja yksittäisiltä henkilöiltä esityksiä pätevyystutkijoiksi sopivista henkilöistä. Jos olet itse kiinnostunut tutkijan tehtävästä, hakemukseen tarvitaan suositus joko kerholta tai yhdeltä tai useammalta yksittäiseltä radioamatööriltä.
Esitykset voi lähettää osoitteeseen hallitus ät sral piste äf ii.
 
* Liitto perustaa ruotsinkielisen toimikunnan *
Liiton hallitus on päättänyt perustaa ruotsinkielisen toimikunnan, jonka nimeksi tulee svenska utskottet. Toimikunta kehittää yhteydenpitoa ruotsinkielisiin jäseniin. Suunnitelmien mukaan se toimii myös neuvonantajana, kun on kyse ruotsinkielisistä palveluista. Se voi esimerkiksi tuottaa ruotsinkielistä sisältöä liiton verkkosivuille ja lehteen. Tärkeä asia on myös ruotsinkielisen koulutusmateriaalin kehittäminen.
Toimikunnassa olisi noin neljä jäsentä. Tarkoitus on, että jäsenet olisivat Suomen eri ruotsinkielisiltä alueilta. Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos olet kiinnostunut toimikunnan jäsenyydestä. Myös ajatuksia ja ideoita toimikunnan tehtävistä, otetaan kiitollisena vastaan. Yhteyttä voi ottaa Janiin, OH1NDA, omakutsu tai puhelin 040 506 3130 tai Memmaan, OH1EG, omakutsu toimii.
 
* SRAL Kevätpäivä Riihimäellä 14.4.2018 *
SRAL:n Kevätpäivä pidetään Riihimäellä lauantaina 14.4.2018. Tilaisuuden järjestää Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD. Paikkana on aiemmilta vuosilta tuttu Riihimäen Ammattioppilaitos osoitteessa Sakonkatu 1.
Ovet kevätpäivätilaisuuteen aukeavat aamulla klo 09.00. Tilaisuuden ohjelma sisältää mielenkiintoisia luentoja radioamatööritoiminnan eri osa-alueilta.
Klo 10.00–10.45 Mika Hietanen Flukelta kertoo sähkönlaatumittauksista ja erityisesti LED- ja energiavalaisimien tuomista häiriöistä.
Klo 11.00–11.45 Pekka, OH1TV, kertoo kuinka hänen sydäntään lähellä oleva toinen harrastus sai hänet kehittelemään radioasemalle etäkäytön, jotta partiolaiset voisivat käyttää tätä asemaa kotoaan, ilman kalliita remotebokseja. Laivaston kerhoasema, OH1AJ, on myös aktiivisesti soveltamassa Pekan projektia.
Klo 12.00–12.45 pidetään SRAL:n hallituksen kyselytunti.
Klo 13.00–13.45 Artti, OH2BRN, kertoo kokemuksistaan aurinkosähkön hyödyttämisestä kansallispuistoaktiviteeteissa, kotiaseman käyttövoiman ja kotitalouden osalta. Luvassa on tieto-taitoa pitkän käyttökokemuksen pohjalta.
Klo 14.00–14.45 Ari, OH6MW, kertoo esitelmässään ”Radiokilpailun tarkistuslista” miten radiokilpailuihin voi valmistautua, miten asennoitua saadakseen niistä viihdettä ja mihin kilpailuaseman pitkälle viety kehittäminen voi johtaa isolla multioperaattoriasemalla.
Klo 15.00–15.30 Majuri Markku Hapulahti kertoo esitelmässään ”Sotilaslogistiikan kehittyminen ja trendit” miten taistelukentän entinen huoltoaselaji on kehittynyt kokonaisvaltaiseksi sotilaslogistiikaksi, millaisella kenttähuollon kalustolla ja kumppanuuksilla osa-alueet toteutetaan ja millaisia trendejä muun muassa johtamisvälineiden digitalisointi on tuonut tullessaan.
Kevätpäivän päättävä SRAL ry:n sääntömääräinen kevätkokous alkaa klo 16.00.
Yksityisten jäsenten kirpputori ja myyntinäyttelyt ovat avoinna klo 9–16.
Lisätietoja ja viime hetken muutokset voit tarkistaa Riihimäen Kolmosten kotisivuilta.
Tervetuloa
Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD
 
* Kevätpäivän lounaalle ja iltajuhlaan on ilmoittauduttava etukäteen *
Kevätpäivä-tilaisuuden aikana on myynnissä kahvia, muita virvokkeita sekä lounasta (lihakeitto ja salaattipöytä 8 €). Kokouksen jälkeen on mahdollisuus yhteiseen illalliseen ”Ham Dinneriin” klo 18.00 tapahtumapaikan viereisessä rakennuksessa. Ruokailuihin on ilmoittauduttava etukäteen 2.4.2018 klo 15 mennessä Jorma Heinoselle, OH3EX, (omakutsu tai puhelin 045 634 2809).
 
* Ensi kesän leirin verkkosivut on avattu *
Suomen Radioamatööriliiton seuraava kesäleiri pidetään Nurmeksessa 19.–22.7.2018. Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan radiokerho ry, OH7AB ja Ylä-Karjalan Radioamatöörit ry, OH7ABE.
Leirin verkkosivut on avattu .
 
* RA-lehden seuraavien teemanumeroiden aiheina ovat portable ja mobile sekä VUSHF *
Radioamatööri-lehti numero 4 on portable- ja mobileworkkimisen teemanumero. Lehteen otetaan mielellään vastaan aiheeseen liittyviä kirjoituksia ja kuvia. Lehden aineistopäivä on maanantai 9.4.2018. Lehti postitetaan lukijoille heti vapun jälkeen.
Radioamatööri-lehti numero 5 on VUSHF-teemanumero. Aiheita voivat olla esimerkiksi rakentelu, laitetestit, workkiminen, kilpailut, pitkät kusot eri modet tai keli-ilmiöt VUSHF-taajuuksilla. Myös kuvia otetaan mielellään vastaan. Lehden aineistopäivä on maanantai 14.5.2018. Lehti postitetaan lukijoille 5.6. Tervetuloa mukaan tekemään teemanumeroita.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Erkki Sepposen, OH2HVX, poismeno.
Kunnioitamme Erkin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
OH6AD:n kevätkokous
OH6AD:n kevätkokous on ensi maanantaina 26.3.2018 klo 18.00 kerhohuoneella. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Lisäksi kahvitarjoilu ja pientä purtavaa. Tervetuloa.
 
Radioamatööritutkintoja Lahdessa tiistaina 27.3.2018
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, koulutusluokassa pidetään tiistaina 27.3.2018 klo 20.00 kaikkien moduulien tutkinnot. Tutkintoon voivat osallistua kaikki kiinnostuneet. Tutkintoihin tulee ilmoittautua sunnuntaihin 25.3.2018 mennessä Jarille, OH2BU, omakutsu toimii.
 
Kauniaisten radiokerhon vuosikokous
Kauniaisten radiokerhon (OH2K, OH2NRG) sääntömääräinen vuosikokous alkaa 29.3. klo 18.30 kerhotilassa. Tervetuloa.
Hallitus
 
OH6AI:n vuosikokous
Tervetuloa Kokkolan Radioamatöörikerho ry:n, OH6AI, vuosikokoukseen lauantaina 7.4.2018 klo 13.00 alkaen. Paikka on Snellmankoti, Rantakatu 27, 67100 Kokkola. Esityslistalla ovat sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tarjolla on kahvia ja pullaa.
OH6AI:n johtokunta
 
OH2AA:n vuosikokous
Kakkosten Kerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 10.4.2018 klo 18.00 alkaen. Käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11. pykälän mukaiset asiat. Osoite on Kisällinkuja 1a B1, 00640 Helsinki, http://www.oh2aa.fi/. Tervetuloa!
Hallitus
 
* ITE-tapahtuma sunnuntaina 25.3. *
Kangasalan Radiokerho, OH3ABN, järjestää perinteisen ITE-tapahtuman sunnuntaina 25.3. kello 9-11 Suomen aikaa. Huomaa, että edeltävänä yönä siirrytään kesäaikaan. Tempauksen tavoitteena on innostaa rakenteluun ja pitää yhteyksiä itsetehdyillä eli ITE-laitteilla 80 metrin bandilla. Tervetuloa mukaan.
 
* T2-kurssi alkaa Lahdessa tiistaina 3.4.2018 klo 18.00 *
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, koulutusluokassa Radiomäellä alkaa välittömästi pääsiäisen jälkeen, tiistaina 3.4.2018 klo 18.00 radioamatöörien T2- eli yleisluokan kurssi. Kurssi kestää kuusi tiistaita, mutta kunkin illan sisältö, järjestys ja painotus sovitaan osanottajien kanssa. Ilmoittautuneita on jo kahdeksan kappaletta. Kurssin lopussa pidetään tutkinto. Kurssille voi ilmoittautua muun muassa MPK:n koulutuskalenterin kautta.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX Contest, FOC QSO Party ja UBA Spring Contest, 6 m.
Ensi tiistaina 27.3. on vuorossa NAC 2,3 GHz + up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskilpailu, Feld Hell Sprint, UK/EI DX Contest ja Russian WW MultiMode Contest.
Toisena pääsiäispäivänä 2.4. käydään Kalakukkokilpailu, joka on HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailu.
Tiistaina 3.4. on vuorossa NAC VHF ja torstaina 5.4. NAC 10 m.
Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpaillaan LZ Open 40m Sprint Contest, PODXS 070 Club PSK 31 Flavors Contest, SKCC Weekend Sprintathon, SP DX Contest, EA RTTY Contest ja North American SSB Sprint Contest.
 
* HF-kilpailujen SM-sarjan seuraava osakilpailu, Kalakukko *
Seuraava HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailu, Kalakukko, käydään toisena pääsiäispäivänä 2.4. Kalakukkokilpailun järjestävät tänä vuonna Pohjois-Karjalan Radiokerho ry, OH7AB ja Kuopion Seitoset, OH7AA.
Kilpailussa on SSB, CW ja RTTY-osat. Bandeina ovat 80 ja 40 metriä. Säännöt löytyvät SRAL:n verkkosivuilta. Tule mukaan.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kahden viikon kuluttua, lauantaina 7. huhtikuuta, klo 15.00 SA. Turusta, OH1T:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media