Toimiston tiedote 11/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 11/2018, 6.4.2018
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 7.4. klo 15.00 SA. taajuudella 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta, OH1T:n asemalta.
 
SÄHKÖINEN VERSIO
SISÄLTÖ

  • * Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
  • * Liiton kevätkokous 14.4.2018 *
  • * Liiton Kevätpäivät Riihimäellä 14.4.2018 *
  • * Kevätpäivien lounaalle ja Ham Dinnerille voi vielä ilmoittautua *
  • * Ensi kesän leirin majoitusvarausten vastaanotto on alkanut *
  • * RA-lehden seuraavien teemanumeroiden aiheina ovat portable ja mobile sekä VUSHF *
  • * Silent key *
  • * Kerhot tiedottavat *
  • * Kilpailu-uutisia *
  • * Seuraava bulletiini *

* Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
Liiton toimistolla järjestetään radioamatööritutkintoja keskiviikkoisin klo 14.00–18.00. Tutkintoon on ilmoittauduttava viimeistään edellisen viikon keskiviikkona Henrille, OH3JR. Omakutsu toimii. Puhelinnumero on 0500 843 396.
 
* Liiton kevätkokous 14.4.2018 *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen kevätkokous pidetään Riihimäellä Kevätpäivien yhteydessä 14.4. kello 16.00. Kokous on Hyria koulutus Oy:n toimipisteessä, osoitteessa Sakonkatu 1, Riihimäki.
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä ehdotus liiton sääntöjen pykälien 3, 6 ja 11 muuttamisesta. Kokousaineisto julkaistaan liiton jäsensivuilla maanantaina. Sääntömuutosesitys on luettavissa myös tällä viikolla lukijoille saapuneessa Radioamatööri-lehdessä 3/2018.
Kokousilmoittautuminen alkaa kello 15.00 ja päättyy kokouksen alkaessa. Kokoukseen tulijat, muistakaa ilmoittautua!
Kokouksessa on äänioikeus Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan. Jos maksat jäsenmaksusi vasta juuri ennen kokousta, ota kuitti mukaan.
Tervetuloa kokoukseen.
 
* Liiton Kevätpäivät Riihimäellä 14.4.2018 *
SRAL:n Kevätpäivät pidetään Riihimäellä ensi viikon lauantaina 14.4.2018. Tilaisuuden järjestää Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD. Paikkana on aiemmilta vuosilta tuttu Riihimäen Ammattioppilaitos eli Hyria koulutuksen toimipiste. Paikan osoite on Sakonkatu 1.
Ovet kevätpäivätilaisuuteen aukeavat aamulla klo 09.00. Tilaisuuden ohjelma sisältää mielenkiintoisia luentoja radioamatööritoiminnan eri osa-alueilta.
 
Ohjelma
Klo 10.00–10.45 Mika Hietanen Flukelta kertoo sähkönlaatumittauksista ja erityisesti LED- ja energiavalaisimien tuomista häiriöistä.
Klo 11.00–11.45 Pekka, OH1TV, kertoo kuinka hänen sydäntään lähellä oleva toinen harrastus sai hänet kehittelemään radioasemalle etäkäytön, jotta partiolaiset voisivat käyttää tätä asemaa kotoaan, ilman kalliita remotebokseja. Laivaston kerhoasema, OH1AJ, on myös aktiivisesti soveltamassa Pekan projektia.
Klo 12.00–12.45 pidetään SRAL:n hallituksen kyselytunti.
Klo 13.00–13.45 Artti, OH2BRN, kertoo kokemuksistaan aurinkosähkön hyödyttämisestä kansallispuistoaktiviteeteissa, kotiaseman käyttövoiman ja kotitalouden osalta. Luvassa on tieto-taitoa pitkän käyttökokemuksen pohjalta.
Klo 14.00–14.45 Ari, OH6MW, kertoo esitelmässään ”Radiokilpailun tarkistuslista” miten radiokilpailuihin voi valmistautua, miten asennoitua saadakseen niistä viihdettä ja mihin kilpailuaseman pitkälle viety kehittäminen voi johtaa isolla multioperaattoriasemalla.
Klo 15.00–15.30 Majuri Markku Hapulahti kertoo esitelmässään ”Sotilaslogistiikan kehittyminen ja trendit” miten taistelukentän entinen huoltoaselaji on kehittynyt kokonaisvaltaiseksi sotilaslogistiikaksi, millaisella kenttähuollon kalustolla ja kumppanuuksilla osa-alueet toteutetaan ja millaisia trendejä muun muassa johtamisvälineiden digitalisointi on tuonut tullessaan.
 
Kevätpäivien kirpputori
Tapahtumassa on OH3AD:n toteuttamana ilmainen kirpputori tapahtuman osallistujille. Myytävä radioamatööriaiheinen kirpputoritavara on merkittävä paperilapulla, jossa on tieto myyjästä, tuotteen kuvaus, ja hinta. Kirpputorin valvojat rahastavat kassalla tuotteet ja päivän lopuksi myyjä voi noutaa rahansa ja myymättömät tuotteensa kirpputorin valvojilta.
Jos kirpputoritavaran merkitseminen on liian työlästä, pihalla on SER-lava, jossa tavaravaihto on vapaamuotoista ja ”myymättömät” tavarat voi jättää sinne.
Lisätietoa kirpputorista sekä tulostettavat kirpputorilaput löytyvät OH3AD:n verkkosivuilta.
Sivustolta voi tarkistaa myös viime hetken muutokset ja muut ajankohtaiset tiedot Kevätpäivistä.
 
* Kevätpäivien lounaalle ja Ham Dinnerille voi vielä ilmoittautua *
Kevätpäivillä on myynnissä kahvia ja muita virvokkeita. Lounaalle ja klo 18.00 alkavalle Ham Dinnerille pitää kuitenkin ilmoittautua etukäteen.
Ruokailujen ilmoittautumisaikaa on pidennetty. Lounaalle ja Ham Dinnerille voi ilmoittautua sunnuntaihin 8.4.2018 klo 16 asti. Ilmoittautumiset Jorma Heinoselle, OH3EX, (omakutsu tai puhelin 045 634 2809).
Hinnat ja ruokalistat löytyvät OH3AD:n ja liiton verkkosivuilta.
 
* Ensi kesän leirin majoitusvarausten vastaanotto on alkanut *
Suomen Radioamatööriliiton seuraava kesäleiri pidetään Nurmeksessa 19.–22.7.2018. Tapahtumapaikka on Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskus.
Leirin majoitusvarausten vastaanotto alkoi perjantaina 6.4. Vapaita majoitusmahdollisuuksia voi vielä kysellä Hyvärilästä ja Break Sokos Hotel Bombasta.
Lisätietoja löytyy uusimmasta Radioamatööri-lehdestä ja leirin verkkosivuilta.
 
* RA-lehden seuraavien teemanumeroiden aiheina ovat portable ja mobile sekä VUSHF *
Radioamatööri-lehti numero 4 on portable- ja mobileworkkimisen teemanumero. Lehteen otetaan mielellään vastaan aiheeseen liittyviä kirjoituksia ja kuvia. Lehden aineistopäivä on ensi maanantai 9.4.2018. Lehti postitetaan lukijoille heti vapun jälkeen.
Radioamatööri-lehti numero 5 on VUSHF-teemanumero. Aiheita voivat olla esimerkiksi rakentelu, laitetestit, workkiminen, kilpailut, pitkät kusot eri modet tai keli-ilmiöt VUSHF-taajuuksilla. Myös kuvia otetaan mielellään vastaan. Lehden aineistopäivä on maanantai 14.5.2018. Lehti postitetaan lukijoille 5.6. Tervetuloa mukaan tekemään teemanumeroita.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Aarne Luoman, OH2-1790 ja Eero Pärnäsen, OH2UT, poismeno.
Kunnioitamme Aarnen ja Eeron muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH2AA:n vuosikokous
Kakkosten Kerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 10.4.2018 klo 18.00 alkaen. Käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11. pykälän mukaiset asiat. Osoite on Kisällinkuja 1a B1, 00640 Helsinki, http://www.oh2aa.fi/. Tervetuloa!
Hallitus
 
OH6AG; CQ-kerho ry – CQ-klubben rf
Kerhon kevätkokous pidetään torstaina 12.4 klo 19.00 ABC-aseman kabinetissa Kolpintien varrella. Sääntömääräiset asiat, muun muassa toimihenkilöiden valinta ja vuoden 2017 tilinpäätös. Kerho tarjoaa kahvia, teetä ja purtavaa. Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan LZ Open 40m Sprint Contest, PODXS 070 Club PSK 31 Flavors Contest, SKCC Weekend Sprintathon, SP DX Contest, EA RTTY Contest ja North American SSB Sprint Contest.
Ensi tiistaina 10.4. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 12.4. NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan QRP ARCI Spring QSO Party, JIDX CW Contest, OK/OM DX Contest, F9AA Cup PSK, Yuri Gagarin International DX Contest, WAB 3.5/7/14 MHz Data Modes, International Vintage Contest ja Hungarian Straight Key Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 14. huhtikuuta, klo 15.00 SA. Bulletiini luetaan Riihimäeltä, OH3AD:n asemalta, 80 metrin bulletiinitaajuudella. Bulletiinia ei lueta 40 metrillä.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media