Toimiston tiedote 13/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 13/2018, 21.4.2018
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 21.4. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Tikkakoskelta, OH6K:n asemalta.
 
SISÄLTÖ

  • * Liiton kevätkokouksessa myönnettiin tunnustuspalkintoja *
  • * Kevätkokousuutisia *
  • * Ensimmäinen pilottikurssi on pidetty Tampereella *
  • * Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi 19.5. *
  • * Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
  • * Kerhot tiedottavat *
  • * Nuorten Ham Camp Friedrichshafenissa *
  • * Kevään radiosuunnistusharjoituksia pääkaupunkiseudulla ja Tampereella *
  • * Kilpailu-uutisia *
  • * Seuraava bulletiini *

 
* Liiton kevätkokouksessa myönnettiin tunnustuspalkintoja *
Liiton kevätkokouksessa palkittiin seuraavat liiton jäsenet:
Jäämaan palkinto, Touko Kapanen, OH6RM. Jäämaan palkinto myönnetään Liiton toimintaa ansiokkaasti edistäneelle.
Lindellin palkinto, Juha Niinikoski, OH2NLT. Palkinto myönnetään tekniikan edistämisestä.
Arvo Laron palkinto, Aarre Nyyssönen, OH8PI. Palkinto myönnetään kerhotoiminnassa kunnostautuneelle.
Koposen palkinto, Artti Teuri, OH2BRN. Palkinto myönnetään esimerkillisestä liikennöinnistä.
Liiton hopeinen ansiomerkki, Erkki Suikki, OH1UP. Ansiomerkki myönnetään pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta Liiton tehtävissä.
Perinneradiotoiminnan kunniamaininta, Kari Pentti, OH1UH. Kunniamaininta voidaan antaa aktiivisesti perinneradiotoiminnassa mukana olevalle henkilölle.
Onnittelut kaikille palkituille.
 
* Kevätkokousuutisia *
Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Riihimäellä viime viikon lauantaina 14.4. Läsnä oli 92 henkilöjäsentä ja valtakirjalla edustettuna 5 jäsenkerhoa. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Aarno Järvinen, OH2HAI.
Kokouksessa hyväksyttiin liiton toimintakertomus vuodelta 2017 yhdellä kirjoitusvirheen korjauksella. Lisäksi hyväksyttiin liiton tilinpäätös vuodelta 2017, ja myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus vuoden 2017 tileistä.
Hallitus oli tehnyt kevätkokoukselle sääntömuutosesityksen, jossa esitettiin liiton sääntöjen pykälien 3, 6 ja 11 muuttamista. Esitys on julkaistu Radioamatööri-lehdessä 3/2018 ja liiton verkkosivujen jäsensivuilla. Sääntömuutosesitys oli ennakkotarkastettu PRH:ssa ja hyväksytty ennakkotarkastuksessa.
Sääntömuutosesityksestä käydyn keskustelun aikana tehtiin kaksi kannatettua esitystä: 1) sääntömuutosesitys hylätään ja 2) sääntömuutosesitys hyväksytään muilta osin, mutta pykälän 11 muutos hylätään. Näistä esityksistä äänestettiin.
Päätös liiton sääntöjen muuttamisesta on liiton sääntöjen mukaan tehtävä äänimäärällä, joka edustaa vähintään kahta kolmasosaa kaikista äänestyksessä annetuista äänistä.
Ensimmäisessä äänestyksessä äänestettiin siitä hyväksytäänkö vai hylätäänkö sääntömuutos. Sääntömuutoksen hyväksymisen puolesta annettiin 58 ääntä ja hylkäämisen puolesta 25 ääntä, tyhjiä ääniä annettiin 3.
Seuraavaksi äänestettiin pykälästä 11. Pykälän hyväksymisen puolesta annettiin 53 ääntä ja hylkäämisen puolesta 29 ääntä, tyhjiä ääniä annettiin 6.
Äänestyksen jälkeen todettiin, että muutokset liiton sääntöjen pykäliin 3 ja 6 on hyväksytty, mutta muutos pykälään 11 on hylätty, koska tarvittavaa kahden kolmasosan kannatusta ei äänestyksessä syntynyt.
Yksityiskohtaisemmat kevätkokousuutiset voi lukea SRAL:n verkkosivuilta.
 
* Ensimmäinen pilottikurssi on pidetty Tampereella *
Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE, on pilotoinut ensimmäisenä uuden SRAL:n koulutusuudistuksen mukaisen radioamatöörikurssin. Kurssin tuloksena saatiin yhdeksän uutta radioamatööriä. Kurssilla käytettiin apuna SRAL:n uutta Moodle-oppimisympäristöä ja liiton koulutustoimikunnan laatimia uusia materiaaleja.
Kouluttajat olivat mukana ”todella hyvillä fiiliksillä”. Palautteet kurssista kerättiin Moodlen kautta. Lisäksi kouluttajilla oli loppupalaveri.
 
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi 19.5. *
SRAL järjestää yhteistyössä Artjärven Viestiteknisen Yhdistyksen kanssa mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssin. Kurssi pidetään lauantaina 19.5. Artjärven Viestikalliolla.
 
Kurssin sisältö
Kurssilla käydään läpi turvallisuusasioita ja varoitetaan vaaranpaikoista. Lisäksi tutustutaan putoamissuojainten käyttöön, varusteisiin ja niiden oikeaoppiseen käyttöön sekä turvallisiin työtapoihin.
Kurssi jakaantuu kahteen osaan: teoriaosuuteen luentomuotoisena ja mastossa suoritettaviin käytännön harjoitteisiin. Mastossa suoritettavat harjoitukset ovat vapaaehtoisia ja valvottuja. Kurssille osallistuneet saavat kirjallisen luentomateriaalin.
 
Kenelle kurssi on tarkoitettu?
Kurssi on tarkoitettu liiton jäsenille ja suunnattu ensisijaisesti mastotyön vasta-alkajille. Kurssi EI anna pätevyyttä mastotöihin.
Kurssille voidaan ottaa enintään 16 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Alaikäraja on 18 vuotta, mutta jos tilaa on, myös 15–17 -vuotiaita voidaan ottaa kurssille, mutta he eivät saa osallistua käytännön harjoituksiin.
 
Hinta ja ilmoittautuminen
Kurssin hinta on 25 euroa sisältäen ruokailun. Kurssin vetäjinä toimivat Vili, OH5GE ja Heikki OH2LH.
Ilmoittautuminen mastokurssille 13.5.2018 mennessä.
 
* Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
Liiton toimistolla järjestetään radioamatööritutkintoja keskiviikkoisin klo 14.00–18.00. Tutkintoon on ilmoittauduttava viimeistään edellisen viikon keskiviikkona Henrille, OH3JR. Omakutsu toimii. Puhelinnumero on 0500 843 396.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH2AA:n kevätleiri
Kakkosten Kerhon kevätleiri pidetään ensi viikonloppuna 28.–29.4. Kontionmajalla Helsingin Vartiokylässä. Osoite on Kukkaniityntie 10. Leiri alkaa lauantaina 28.4. klo 10.00.
Kello 14.00 ohjelmassa on Matin, OH7SV, esitelmä. Aiheena on antenni- ja baluniklinikka. Luvassa on ajankohtaista asiaa lanka-antenneista ja baluneista sekä tietoa kiertopolarisaatioantennista ja ionosondeista.
Pihalla on peräkonttikirppis, kaivakaa kirput esille ja kiertoon! Leirille rakennetaan HF- ja VHF-asemat. Keittiöstä saa kahvia, teetä, grillimakkaraa, hernekeittoa ja lättyjä.
Rohkeimmille tarjotaan mahdollisuus yöpyä majalla. Tänä vuonna ei peritä leirimaksua. Seuraa Kakkosten Kerhon verkkosivuja, ohjelma tarkentuu. Tervetuloa leirille.
 
Perinteinen Lutikoiden tuuletus lauantaina 5.5. Salon Radiokerholla, Muurlan tilalla
Keväinen Lutikoiden tuuletus on uudistunut: tuuletustapahtuma on lauantaina klo 10–16, bonkkileiri koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin 4.–6.5.
Lauantaina on tarjolla perinteisesti lutikoita ja bonkkia sekä nuotiolla paistettuja muurinpohjalättyjä, grillimakkaraa, ludeburgereita, kahvia ja nokkakusoja hauskassa seurassa.
Tule jo perjantaina varaamaan hyvä paikka omalle bonkillesi. Muurlan kerhotilan mastopellolle voit tuoda teltan, peräkärryn, pakettiauton tai vastaavan. Lauantai-iltana tuuletuksen jälkeen lämmitetään lutikkasauna.
Etukäteisvaraukset myyntikojullesi numeroon 050 569 2298. Salon kerhon osoite on Pihkavuorentie 15, Muurla. Tervetuloa sankoin joukoin.
 
* Nuorten Ham Camp Friedrichshafenissa *
Friedrichshafenin Ham Radio-messuilla järjestetään HAM CAMP -majoitus nuorisolle. Messut pidetään 1.–3.6. Saksan Friedrichshafenissa.
Alle 27-vuotiaat voivat yöpyä messuhallissa A6. Hintaan 50 euroa (ainoastaan käteisrahaa) sisältyy 3 yötä (torstaista 31.5. sunnuntaihin 3.6.), kolmen päivän pääsylippu messuille, kolme aamiaista ja pysäköintipaikka hallien A6 ja A7 välillä. Ilmoittautuminen viimeistään 7.5.
Mahdolliset kysymykset voi lähettää sähköpostilla englanniksi tai saksaksi osoitteeseen hamcamp ät darc piste dee ee.
 
* Kevään radiosuunnistusharjoituksia pääkaupunkiseudulla ja Tampereella *
Pääkaupunkiseudulla järjestetään radiosuunnistusharjoitukset seuraavina lauantaipäivinä: 21.4. 80 metriä Helsinki, 5.5. kaksi metriä Kauniainen, 19.5. sprintti Espoo ja 26.5. kaksi metriä Helsinki.
Tampereella järjestetään 80 metrin harjoitukset ja suunnistuksen opetusta lauantaina 12.5. Pispalanharjulla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Holyland DX Contest, ES Open HF Championship, Worked All Provinces of China DX Contest, YU DX Contest, CQMM DX Contest, EA-QRP CW Contest ja Feld Hell Sprint.
Ensi tiistaina 24.4. on vuorossa NAC 2,3 GHz + up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan 10-10 International Digital Spring Contest, SP DX RTTY Contest, Helvetia Contest ja BARTG Sprint 75.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 28. huhtikuuta, klo 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media