SRAL harrastemessuilla

Otava kirjoittaa lokia.
Otava 80 metrin asemalla.

 
Radioamatöörit osallistuivat tänäkin vuonna Nuorten Harrastemessuille. Ne pidettiin Vantaalla 22.4. Messut järjesti Lions Club Vantaa/Hämeenkylä. Esillä oli harrastuksia miekkailusta kilpatanssiin.
Koska ainoat avattavat ikkunat olivat toisessa kerroksessa, radioamatööriasema pystytettiin sinne. Talkooväki veti pihapuihin Memman, OH1EG, lainaaman 80 metrin dipolin. Antenni veti hyvin, koska se pystytettiin räntäkuuron aikana.
Varsinainen esittelypöytä oli ala-aulassa, josta ohjattiin kiinnostuneet yläkertaan. Alakerrassa sai kokeilla sähkötystä, josta varsinkin tytöt olivat kiinnostuneita. Timon, OH5KW, etäradiojärjestelmä oli myös alakerran pöydällä ihmeteltävänä. Piipitys, pölinä ja kohina vetivät kiinnostuneita paikalle.
 
Näytöllä on muun muassa taajuus ja vesiputous.
Timon etäaseman näyttö.

Yläkerrassa Vilma, OH2VT ja Otava, OH3OT, päivystivät 80 metrin asemalla ja kertoivat kiinnostuneille radioamatööriharrastuksesta. Taisipa asemalla second operaattori -workkimistakin olla.
Päivän aikana pidettiin monta kusoa ”tavalliselta” ja etäasemalta eri puolille Suomea. Myös käsikapulaliikenne kulki ylä- ja alakerran välillä. Ohikulkijat kävivät ihmettelemässä radioita ja kyselemässä niistä lisää. Hiljaisiakin hetkiä tosin oli. Ihmisiä olisi saatu pysähtymään vielä tehokkaammin, jos osastolla olisi ollut lisää toiminnallisuutta. Kuson pito oli monille liian pelottava asia kokeiltavaksi.
Kiitos messujen toteuttamisesta ja avusta Vilmalle, Otavalle, Timolle, Memmalle, Pasille, OH2PT ja Antille, OH2MNI.
 
Radioamatöörin lokikirja.
Kusoja lokissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media