Toimiston tiedote 14/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 14/2018, 28.4.2018
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 28.4. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
 
SISÄLTÖ

 • * SRAL:n kesäleirin järjestelyt etenevät *
 • * Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi 19.5. *
 • * Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
 • * Silent key *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * OH-MARATHON muuttuu 1.6.2018 alkaen *
 • * Kevään radiosuunnistusharjoituksia *
 • * Toimitsijoita etsitään radiosuunnistuksen PM-kisoihin. *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* SRAL:n kesäleirin järjestelyt etenevät *
Suomen Radioamatööriliiton seuraava kesäleiri, Ham Karelia 2018, pidetään Nurmeksessa 19.–22.7. Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan radiokerho ry, OH7AB ja Ylä-Karjalan Radioamatöörit ry, OH7ABE.
 
Otteita leiriohjelmasta
Torstai
Manun OH7UE, perinneradioklinikka
 
Perjantai

 • Netin pimeä puoli, Jukka OH6OK
 • Suuri arvokeskustelu, SRAL
 • DMR-esittely, OH2LAK
 • Antennipaja
 • Hamigolf, OH7JL

 
Lauantai

 • VHF-foorumi ja palkintojen jaot
 • HF-foorumi ja palkintojen jaot
 • Toistinasemafoorumi, OH2LAK
 • Hallituksen kyselytunti
 • Iltajuhla

 
Nuorille
Piirakkapaja, jousiammuntaa, melontaa. Elektroniikkaverstas perjantaina. Hami Geokätkö.
 
Kirpputori
Valvottu kirpputori on avoinna torstaina kello 12–17 ja perjantaina sekä lauantaina kello 09–17. Myyntipalkkio on 10 prosenttia, enintään 50 euroa. Ulkona on ilmainen myyntitori, peräkärrystä tai autosta.
 
Leiriliput
Aikuiset 10 euroa päivä tai 25 euroa koko leiri. Nuoret 12–17 -vuotiaat 5 euroa päivä tai 10 euroa koko leiri. Perhelippu 50 euroa. Lapset alle 12-vuotta, ei maksua.
Liput voit ostaa etukäteen Ham Karelia -leirin lippukaupasta. Näin säästyt jonottamiselta ja leiripassit odottavat valmiina leirin vastaanotossa.
 
Leirisivusto
Leirin järjestelyjen etenemistä voi seurata Ham Karelia -leirin sivustolla .
 
* Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssi 19.5. *
SRAL järjestää yhteistyössä Artjärven Viestiteknisen Yhdistyksen kanssa mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssin. Kurssi pidetään lauantaina 19.5. Artjärven Viestikalliolla.
Kurssilla käydään läpi turvallisuusasioita ja tutustutaan varusteisiin ja niiden oikeaoppiseen käyttöön sekä turvallisiin työtapoihin. Mastossa suoritettavat harjoitukset ovat vapaaehtoisia ja valvottuja. Kurssille osallistuneet saavat kirjallisen luentomateriaalin.
Kurssi on tarkoitettu liiton jäsenille ja suunnattu ensisijaisesti mastotyön vasta-alkajille. Kurssi EI anna pätevyyttä mastotöihin. Alaikäraja on 18 vuotta, mutta jos tilaa on, myös 15–17 -vuotiaita voidaan ottaa kurssille, mutta he eivät saa osallistua käytännön harjoituksiin.
Kurssin hinta on 25 euroa sisältäen ruokailun. Ilmoittautuminen mastokurssille 13.5.2018 mennessä.
 
* Tutkintoja keskiviikkoisin liiton toimistolla *
Liiton toimistolla järjestetään radioamatööritutkintoja keskiviikkoisin klo 14.00–18.00. Tutkintoon on ilmoittauduttava viimeistään edellisen viikon keskiviikkona Henrille, OH3JR. Omakutsu toimii. Puhelinnumero on 0500 843 396.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Pentti Pellon, OH3GQM ja Pekka Vähäkankaan, OH3WX, poismeno.
Kunnioitamme Pentin ja Pekan muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH2AA:n kevätleiri
Kakkosten Kerhon kevätleiri pidetään tänä viikonloppuna (28.–29.4.) Kontionmajalla Helsingin Vartiokylässä. Osoite on Kukkaniityntie 10. Leiri alkaa lauantaina 28.4. klo 10.00.
Kello 14.00 ohjelmassa on Matin, OH7SV, esitelmä. Aiheena on antenni- ja baluniklinikka. Luvassa on ajankohtaista asiaa lanka-antenneista ja baluneista sekä tietoa kiertopolarisaatioantennista ja ionosondeista.
Pihalla on peräkonttikirppis, kaivakaa kirput esille ja kiertoon! Leirille rakennetaan HF- ja VHF-asemat. Keittiöstä saa kahvia, teetä, grillimakkaraa, hernekeittoa ja lättyjä.
Rohkeimmille tarjotaan mahdollisuus yöpyä majalla. Tänä vuonna ei peritä leirimaksua. Tervetuloa.
 
Perinteinen Lutikoiden tuuletus lauantaina 5.5. Salossa
Salon Radiokerhon perinteinen Lutikoiden tuuletus järjestetään uudessa QTH:ssa, Muurlan tilalla, lauantaina 5.5. kello 10–16. Osoite on Pihkavuorentie 15, 25130 MUURLA.
Romppeiden ja bonkin lisäksi lauantain ohjelmassa on arpajaiset sekä tarjolla kahvia, pullaa, muurinpohjalättyjä, grillimakkaraa, ”ludeburgereita” ja muuta maistuvaa.
Bonkkileiri kestää koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin 4.–6.5. Tule jo perjantaina varaamaan hyvä paikka omalle bonkillesi. Muurlan kerhotilan mastopellolle voit tuoda teltan, peräkärryn, pakettiauton tai vastaavan. Lauantai-iltana tuuletuksen jälkeen lutikkasauna.
Etukäteisvaraukset myyntikojullesi Memmalta, OH1EG, omakutsu tai puhelin 050 569 2298. Tervetuloa sankoin joukoin. Tuuletusta jo vuodesta 1990!
 
* OH-MARATHON muuttuu 1.6.2018 alkaen *
OHDXF:n hallitus teki päätöksen 22.4. pitämässään kokouksessa muuttaa OH-MARATHON -taulukon bandijakoa 14.4. pidetyn vuosikokouksen evästyksen mukaisesti. Taulukosta poistuu 60 metrin alue ja tilalle tulee kuuden metrin alue. Hallitus piti 60 metrin aluetta hyvin marginaalisena. Kuuden metrin alue puolestaan on kokemassa uuden tulemisen erityisesti FT8-moden ansiosta. Muutos astuu voimaan 1.6.2018.
Muutoksen seurauksena OH-MARATHON-taulukko muuttuu yhteneväiseksi ARRL:n DXCC Challenge Awardin kanssa. Näin jokainen OH-MARATHON-taulukkoon osallistuva voi helposti verrata omia saavutuksiaan myöskin kansainväliseen tasoon.
OHDXF ylläpitää ja kehittää OH-työskentelytaulukoita netissä. Samalla uudistetaan Radioamatööri-lehdessä julkaistavat taulukot.
 
* Seuraavat radiosuunnistusharjoitukset *
Pääkaupunkiseudulla järjestetään radiosuunnistusharjoitukset seuraavina lauantaipäivinä: 5.5. kaksi metriä Kauniaisissa, 19.5. sprintti Espoossa ja 26.5. kaksi metriä Helsingissä.
Tampereella järjestetään 80 metrin harjoitukset ja suunnistuksen opetusta lauantaina 12.5. Pispalanharjulla.
Lisätiedot harjoituksista löytyvät radiosuunnistussivustolta .
 
* Toimitsijoita etsitään radiosuunnistuksen PM-kisoihin. *
Radiosuunnistuksen PM-kisat pidetään Suomessa 3.–5.8. Nuoria etsitään toimitsijoiksi kilpailuihin. Toimitsijoiden tehtäviin kuuluu muun muassa rastilähettimien metsään vienti, lähtöjärjestyksen valvonta sekä maalissa kilpailuaikojen kirjaus. Nyt olisi hyvä tilaisuus saada oppia kokeneemmilta toimitsijoilta toimimalla yhteistyössä heidän kanssaan.
Kisakeskuksena on Urheiluopisto kisakeskus Raaseporin kunnassa. Toimitsijoille on varattu kuuden hengen mökki torstaista maanantaihin, 2.-6.8.
Lisätietoja saa Keijolta, OH2ETM, keijo piste lehtosaari ät geemeil piste kom tai puhelin 050 5414 757.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan 10-10 International Digital Spring Contest, SP DX RTTY Contest, Helvetia Contest ja BARTG Sprint 75.
Ensi tiistaina 1.5. ovat vuorossa NAC VHF ja AGCW QRP/QRP Party. Ensi torstaina 3.5. käydään NAC 10 m. 3.–4.5. on vuorossa MIE 33 Contest.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan 10-10 International Spring Contest, ARI International DX Contest, 7th Call Area QSO Party ja FISTS Spring Slow Speed Sprint.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 5. toukokuuta, klo 15.00 Suomen aikaa Turusta, OH1T:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media