Toimiston tiedote 22/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 22/2018, 30.6.2018
SÄHKÖINEN VERSIO
 
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 30.6. klo 15.00 Suomen aikaa. taajuudella 3685 ja 7070 kHz.
 
SISÄLTÖ

 • * Liiton toimisto on kiinni *
 • * Lehdet sähköisessä muodossa *
 • * Ham Karelia -leirin ohjelma on julkaistu *
 • * Elektroniikkatyöpaja nuorille 21.7. kesäleirillä *
 • * Missä mennään koulutusuudistuksessa? *
 • * Tutkinnot Ham Karelia -leirillä *
 • * Kesäleirin kirpputori *
 • * Hami Golf 2018 *
 • * Nuorten Polar-leiri *
 • * Kesäleirin 2019 järjestelyoikeuksien haku *
 • * Silent key *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* Liiton toimisto on kiinni *
Liiton toimisto on suljettu 27.6.–13.7.
Leiriviikolla toimisto on auki maanantaista 16.7. keskiviikkoon 18.7.
 
* Lehdet sähköisessä muodossa *
Radioamatööri-lehti ja muut pohjoismaiset lehdet löytyvät toistaiseksi sähköisessä muodossa vanhoilta jäsensivuilta. Vanha jäsensivuston salasana toimii.
 
* Ham Karelia -leirin ohjelma on julkaistu *
Liiton kesäleiri pidetään Nurmeksessa 19.–22.7. Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan radiokerho ry, OH7AB ja Ylä-Karjalan Radioamatöörit ry, OH7ABE.
Leirin ohjelma on julkaistu. Ohjelma julkaistaan myös seuraavassa Radioamatööri-lehdessä, mutta viimeisimmät muutokset löytyvät leirisivustolta.
 
* Elektroniikkatyöpaja nuorille 21.7. kesäleirillä *
Pohjois-Karjalan radiokerho ry, OH7AB, järjestää nuorille tarkoitetun elektroniikkatyöpajan lauantaina 21.7.2018 Ham Karelia -kesäleirin yhteydessä.
Työpaja on tarkoitettu 8–15 -vuotiaille tytöille ja pojille. Pajassa tutustutaan käytännön elektroniikkaan rakentamalla pieniä elektronisia laitteita rakennussarjoista. Työpajaan osallistuva nuori saa mukaansa rakentamansa laitteen.
Työpaja toimii non stop -periaatteella lauantaina 21.7. kello 10.00–15.00. Sitä mukaa kun rakennuspöydässä vapautuu paikka, otetaan uusi rakentaja mukaan kokoamaan rakennussarjaa. Työpaja on maksuton sisältäen rakennussarjan, työvälineet ja ohjauksen rakentamiseen.
 
* Missä mennään koulutusuudistuksessa? *
Kesäleirin yhteydessä on perjantaina 20.7. kello 13.00–16.00 mahdollisuus osallistua koulutusuudistustyöhön. Tarjolla on:
– lyhyt katsaus uudistuksen periaatteisiin ja sisältöön.
– Mahdollisuus ilmoittaa kerhosi pilottikokeiluun ensi talvikaudelle. Kerhojen valinnasta esityksen tekee liiton koulutusvaliokunta.
Tule keskustelemaan siitä kuinka minä voisin osallistua koulutusuudistukseen, vaikkapa tuottamalla koulutusmateriaalia tai tarkastuslukemalla muiden tuottamaa materiaalia tai piirtämällä kytkentä- ja järjestelmäkaavioita koulutuskäyttöön ja niin edelleen. Voit myös tutustua Moodle-koulutusalustaan. Tai tule kertomaan mitä täydennyskoulutustarpeita jäsenistöllä on.
Mukana ainakin Vellu, OH7FQH, ja mahdollisuuksien mukaan muut koulutustyöryhmän jäsenet ja pilottikerhojen koulutusvastaavat.
 
* Tutkinnot Ham Karelia -leirillä *
Leirillä voi suorittaa tutkintoja perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina klo 10–12 välisenä aikana. Ilmoittautumiset omakutsulla Markolle, OH8WM, viimeistään viikkoa ennen leirin alkua. Ilmoittautumisessa tulee mainita nimi, puhelinnumero ja tieto moduuleista, jotka aikoo suorittaa.
Tutkittavan tulee vielä erikseen kirjautua ARX-tutkintojärjestelmään tilata tutkintojärjestelmästä haluamansa tutkintomoduulit ja tulostaa tai tallentaa itselleen maksulomakkeet tutkintomaksujen suorittamista varten.
Tutkintomaksut tulee maksaa ennen tutkintoa. Tutkintoon mukaan kirjoitusvälineet (lyijykynä, kuulakärkikynä, kumi), taskulaskin, henkilöllisyystodistus sekä kuitti suoritetuista tutkintomaksuista.
 
* Kesäleirin kirpputori *
Ham Karelia -leirin kirpputori on avoinna torstaina, perjantaina ja lauantaina. Myyntipalkkio on 10 prosenttia, mutta maksimissaan 50 euroa. Kirpputorille jääneet tavarat myydään huutokaupalla sunnuntaina.
Kirpputoritarroja voi tulostaa Ham Karelia -leirin verkkosivustolta. Mikäli haluat kirjoitella tarroihin myös pöydän numeron valmiiksi kotona, kysy se sähköpostilla osoitteesta kirpputori2018 ät geemail piste kom. Myös muut kirppiskyselyt voit ohjata sinne. Tarroja saa myös paikan päällä kirpputorilta.
 
* Hami Golf 2018 *
Hami Golf -turnaus pelataan PielisGolfin kentällä perjantaina 20.7. kello 16.00. Golf-kenttä sijaitsee Ham Karelia -kesäleirin alueella. Pelimuoto on pb/hcp.
Ilmoittautumiset 10.7. mennessä. Ilmoittautuessa mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, mahdollinen golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Jari Liimatta, OH7JL, sähköpostilla etunimi.sukunimi@nullpp.inet.fi tai puhelin nolla viisi nolla 524 1284.
 
* Nuorten Polar-leiri *
SRAL:n nuorisotiimi järjestää 7.–9.9. Liedossa Liesan majalla liiton nuorisojäsenille suunnatun viikonloppuleirin. Sen tarkoituksena on yhdistää nuoria radioamatöörejä workkimisen, uuden oppimisen ja yhdessäolon avulla. Leirillä voit oppia monia uusia taitoja aina sähköttämisestä juottamiseen. Tapahtuman ilmoittautuminen alkaa pian liiton verkkosivuilla ja jatkuu aina sunnuntaihin, elokuun 26. päivään asti. Tervetuloa.
 
* Kesäleirin 2019 järjestelyoikeuksien haku *
Nyt etsitään kesäleirin 2019 järjestäjää. Leirin voi järjestää yksi kerho tai useampi kerho yhdessä. Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Hakuaika päättyy 15.7.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Rauli Lahden, OH3XI, ja Risto Lähteenmäen, OH2PN, poismeno.
Kunnioitamme Raulin ja Riston muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kilpailu-uutisia *
Lauantaina 30.6. kilpaillaan Feld Hell Sprint. Sunnuntaina 1.7. käydään SRAL:n peruskilpailu ja RAC Canada Day Contest.
2.–8.7. käydään 10-10 International Spirit of 76 QSO Party ja IQRP Quarterly Marathon.
Tiistaina 3.7. on vuorossa NAC VHF ja torstaina 5.7. NAC 10 m.
Viikonloppuna 7.–8.7. kilpaillaan FISTS Summer Slow Speed Sprint, Venezuelan Independence Day Contest, DL-DX RTTY Contest, SKCC Weekend Sprintathon, Marconi Memorial HF Contest, Original QRP Contest ja PODXS 070 Club 40m Firecracker Sprint.
Tiistaina 10.7. on vuorossa NAC UHF ja torstaina 12.7. NAC 50 MHz.
Viikonloppuna 14.–15.7. kilpaillaan IARU HF World Championship ja QRP ARCI Summer Homebrew Sprint.
Tiistaina 17.7. on vuorossa NAC 1,3 GHz ja torstaina 19.7. NAC 70 MHz.
Leiriviikonloppuna kilpaillaan Russian Radio Team Championship, DMC RTTY Contest, Feld Hell Sprint, North American RTTY QSO Party, CQ Worldwide VHF Contest ja RSGB Low Power Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kolmen viikon kuluttua, lauantaina 21. heinäkuuta, klo 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media