Nuoret HAM Radio -messuilla

Kirjoittajat: Kati OH2FKX ja Vilma OH2VT

 
HAM Radio -messut Friedrichshafenissa 1.-3.6.2018 olivat tänä vuonna keränneet paikalle paljon nuoria sekä vanhoja ja tulevia YOTA (Youngsters On The Air) -leiriläisiä. 
Perjantaina päälavalla viime kesän leirin järjestäjä Ison Britannian liitto, RSGB, luovutti YOTA-lipun sekä kultaisen sähkötysavaimen tämän vuoden järjestäjälle, Etelä-Afrikan liitolle, SARL:lle. Kuvassa SARL:n puheenjohtaja Nico ZS6QL, Flo OE3FTA, RSGB:n nuoriso-ohjaaja Mike 2E0MLJ, SARL:n nuoriso-ohjaaja Koos ZS6KF ja IARU R1:n nuorisotyöryhmän puheenjohtaja Lisa PA2LS.
 

Kuva: Silvio IZ5DIY

Nico ZS6QL, Koos ZS6KF, Flo OE3FTA ja Lisa PA2LS. Kuva: Silvio IZ5DIY

 
Lauantai aamuna oli IARU R1 International Youth Meeting. Kokoonnuimme kuuntelemaan esitystä Etelä-Afrikan radioamatööriliitosta ja heidän nuorisotoiminnastaan, Hammies-kerhosta. Sen jälkeen kävimme avoimen keskustelun liittyen radioamatööritoiminnan tulevaisuuteen. Keskustelussa tuli paljon hyviä pointteja ja ideoita, mitä voisimme soveltaa omaan nuorisotoimintaamme ja harrastuksen markkinointiin. Tarkoituksena on yhdistää eri maiden hyvät ideat ja jakaa ideoita sekä valmista materiaalia koulutukseen, workshoppeihin ja tapahtumiin IARU R1:n puolesta kaikkien jäsenorganisaatioiden käyttöön.
 
International Youth Meeting keräsi mukavasti Lichtenstein-auditorion täyteen nuoria. Kuva: Silvio, IZ5DIY

Kuva: Silvio, IZ5DIY

 
Lauantaina Silvio IZ5DIY veti YOTA-junaa, eli isoa ja äänekästä ryhmää nuoria, IARUn jäsenorganisaation ständiltä toiselle. Tempauksella näytettiin, että nuoriakin on harrasteessa mukana ja käytiin kiittämässä kaikkia YOTA-tapahtumien tapahtumien tukijoita.
 
Kuva: Silvio, IZ5DIY

 
Juna kävi myös SRALin pisteellä. Kuva: Vili, OH5GE

 
SRALin ständin “Meeting point”. Kuva: Jyri OH6UAT

 
Lapsia ja nuoria rakentelemassa DARC:in workshopissa. Kuva: Silvio, IZ5DIY

 
Lauantai-iltana yli 60 nuorta ja YOTA-ystävää yli kymmenestä maasta kokoontui Bodenseen rantaan illalliselle yhdessä. Kuva: Silvio IZ5DIY

 
 
SRAL_meeting_point.jpg
SRALin ständin “Meeting point”. Kuva: Jyri OH6UAT

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media