Toimiston tiedote 28/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 28/2018, 1.9.2018
SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 1.9. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Lapualta, OH6SRAL:n asemalta.
 
SISÄLTÖ

  • * Liiton toimisto on suljettu torstaina 6.9. *
  • * Jäsenellä ei ole äänioikeutta vaaleissa, jos jäsenmaksu on maksamatta *
  • * Vaalien ehdokasasettelu päättyy 5.10. *
  • * Jäsenten esitykset syyskokoukselle on jätettävä 15.9. mennessä *
  • * Kerhot tiedottavat *
  • * Radioamatöörit Vaasan kokonaisturvallisuustapahtumassa 5.9. *
  • * Syksyn radioamatöörikursseja *
  • * Kilpailu-uutisia *
  • * SAC 2018 – Napapiirin taisto tulee *
  • * Seuraava bulletiini *

 
* Liiton toimisto on suljettu torstaina 6.9. *
Liiton toimisto on suljettu ensi torstaina 6.9.
 
* Jäsenellä ei ole äänioikeutta vaaleissa, jos jäsenmaksu on maksamatta *
Puheenjohtaja- ja hallitusvaaleja varten laaditaan luettelo äänioikeutetuista 22.9.
Jotta jäsenellä on äänioikeus vaaleissa, hänen erääntyneen jäsenmaksunsa on oltava maksettu kokonaan 22.9. mennessä.
Jos et ole varma jäsenmaksusi tilanteesta, voit kysyä asiaa Liiton toimistosta.
 
* Vaalien ehdokasasettelu päättyy 5.10. *
Jokainen liiton jäsen voi pyytää kirjallisesti ehdokkaansa ottamista puheenjohtaja- tai hallitusvaalien ehdokaslistalle. Ehdotukset ehdokkaiksi pyydetään toimittamaan 5.10. mennessä. Ne lähetetään liiton toimistoon vaalivaliokunnan sihteerille. Osoite on Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, Sihteeri Annika Salmenlinna, PL 44, 00441 HELSINKI.
Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet. Mukana on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Lisäksi on mainittava onko ehdotus jätetty liiton puheenjohtajan vai hallituksen jäsenen vaalia varten vai osallistuuko ehdokas kumpaankin vaaliin.
Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen 9/2018 valokuvan ja enintään 200 sanan pituisen vapaamuotoisen tekstin. Esittely ja kuva on toimitettava 10.10. mennessä osoitteeseen ra-lehti ät sral piste äf ii.
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle on jätettävä 15.9. mennessä *
Liiton Syyspäivät pidetään 16.–18.11. Äänekoskella. Tapahtuman järjestää Ala-Keiteleen Radiokerho ry, OH6AK.
Syyspäivien yhteydessä on liiton sääntömääräinen syyskokous. Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle 15.9. mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH1AA:n kesäleiri
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, Kesäleiri vietetään Taivassalon Tippsundissa 31.8.–2.9. Ohjelmassa on DMR- ja muita esitelmiä, demoja, workkimista, saunomista ja valosuunistustakin. Leirille on opaste osoitteessa aprs.fi/OH1T. Tervetuloa.
 
OH6AD:n syysleiri
OH6AD järjestää jälleen perinteisen syysleirin Leirikalliolla Mämminiemessä. Paikalla ollaan perjantaista sunnuntaihin 14.–16.9.
Leirin aikana kisataan SAC CW, johon voi osallistua leiriasemalta. Kerho tarjoaa lauantaina keiton ja lisukkeita. Muuten leirin ruokailut järjestyvät omin eväin.
Ohjelmassa on ainakin saunomista, kevyiden tai järeiden HF-virtabalunien askartelua ja mittailua, sekä nokkakusoilua.
Paikan osoite on Rappukalliontie 250, Toivakka. Autolla paikalle pääsee Oravasaarentien eli vanhan nelostien kautta. Leirille voi mainiosti tulla myös veneellä.
Leirimaksua ei ole, vapaa pääsy. Kerho toivottaa kaikki jäsenensä, muut radioamatöörit sekä kaikki harrastuksesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi!
 
OH2AP:n syysleiri
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, syysleiri pidetään lauantaina 15.9. Leiripaikka on edellisistä vuosista tuttu Metsäpirtti. Se sijaitsee Tuusulassa Rusutjärven rannalla. Osoite on Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi.
Leiri alkaa vanhaan tapaan antennien ja aseman pystytyksellä kello 9. Aamukahvia on tarjolla. Keittoateria syödään noin kello 12. Jussi, OH3ZQ, avaa leirin kello 13. Sen jälkeen alkaa ohjelmaosuus, jonka välillä pidetään kahvitauko.
Luvassa on tällä kertaa paljon monipuolista ohjelmaa. Keijo, OH2BOZ, kertoilee Etelä-Afrikan matkasta. Annen, OH2YL, aiheena on ”OH2YL:n DX-reissut – kevyesti suolattuna”. Anne tuo mukanaan myös ”reissunaisen vertikaalin” näytteeksi yksinkertaisesta antennikalustuksesta. Heikki Marttila kertoo rintamaradioista. Elias, OH2EP, tuo terveiset Märket-peditiolta.
Tänäkin vuonna OH2AP:n leirillä lisäjännitystä tuovat arpajaiset. Leirillä on myös kirpputoripöytä. Sauna on lämpimänä kello 17 alkaen. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen.
Leirimaksu on 15 euroa ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen. Tervetuloa.
 
OH3AC:n Ruskaleiri 21.–22.9.2018 Messilässä
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, perinteinen ja suosittu Ruskaleiri pidetään tänä vuonna perjantaina ja lauantaina 21.–22.9. Paikka on sama kuin viime vuonna eli Messilän tapahtumakartano Hollolassa.
Vieressä olevista aitoista tai mökeistä voi varata sisämajoitustilaa. Asuntovaunuille on tänä vuonna huomattavasti viime vuotta paremmat sijoitusvaihtoehdot.
Varaa siis päivät allakkaasi ja tule nauttimaan korkealuokkaisesta ohjelmasta.
 
* Radioamatöörit Vaasan kokonaisturvallisuustapahtumassa 5.9. *
Radioamatööriharrastusta esitellään Vaasassa 5.9. niin sanotussa kokonaisturvallisuustapahtumassa. Esittely on sisäsatamassa kello 10–20.
OH6AA-asema on QRV taajuuksilla 145,750; 70,200 ja 3,685 MHz. Infoa saa Matilta, 050 354 seitsemän kahdeksan viisitoista.(Myös CB, kanava 31, FM, POLA.)
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
 
Radioamatöörikurssi Forssassa
Wahren-opisto järjestää Forssassa radioamatöörikurssin. Kurssi alkaa 19.9. kello 18. Kurssipaikkana on Forssan Lyseo.
Kurssi toteutetaan myös MPK:n piiriin kuuluvana koulutustapahtumana. Varusmiespalveluksen suorittaneilla on mahdollisuus saada radioamatöörikurssin suorittamisesta kolme kertausharjoituspäivää. Internet-hakusanat ovat ”Radioamatöörikurssi Forssa 2018 MPK”.
Kurssi toimii niin ikään yhteistyössä Forssan ja Someron lukioiden kanssa. Kurssin kautta on mahdollisuus saada lukion opintoihin yksi kurssisuoritus. Internet-hakusanat ovat ”Radioamatöörikurssi Forssa 2018”. Kurssin numero on Wahren-opiston listoilla 009804.
Paikalliset partiolippukunnat ovat myös yhteistyössä Forssan radioamatöörikurssin piirissä. Lisätietoja saa Forssan seudun partiolippukunnista.
 
Radioamatöörikurssi Järvenpäässä
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry., OH2AP, järjestää perusluokan kurssin syksyn aikana. Kurssin lopussa on mahdollisuus osallistua pätevyystutkintoon. Kurssi-illat ovat joka toinen viikko. Ajankohdasta ja viikonpäivästä voidaan sopia osallistujien kesken. Kurssi alkanee syyskuun viimeisellä viikolla.
Kurssipaikka on Radiokerhon tila Järvenpään Seuratalolla. Kurssimaksu on 20 euroa, johon sisältyy kerhon jäsenmaksu.
OH2AP järjestää kurssin aikana torstaisin kerhoiltojen yhteydessä kysely- ja kertaustilaisuuksia sekä radioamatöörilaitteisiin tutustumista kerholla.
Kurssista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Jussiin, OH3ZQ, tai OH2AP:n sähköpostiin, omakutsu toimivat.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskilpailu, IARU Region 1 Field Dayn SSB-osa, All Asian DX Contest, CWOps CW Open, Russian RTTY WW Contest, Wake-Up! QRP Sprint, AGCW Straight Key Party ja PODXS 070 Club Jay Hudak Memorial 80 m.
Ensi tiistaina 4.9. on vuorossa NAC VHF. Ensi torstaina 6.9. käydään NAC 10 m ja SKCC Sprint Europe.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan WAE DX Contest, Kulikovo Polye Contest, SARL Field Day Contest, SKCC Weekend Sprintathon, Russian Cup Digital Contest ja Swiss HTC QRP Sprint.
 
* SAC 2018 – Napapiirin taisto tulee *
Viime vuoden SAC-kilpailu voitettiin itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi reilusti. Kiitos kaikille sekä pienistä, että suurista panostuksista!
SAC:ta ollaan voittamassa tänäkin vuonna, ja siinä on sinun panoksellasi suuri merkitys. CW-osa käydään jo kahden viikon päästä, 15.–16.9.. SSB-osa on lokakuun puolivälissä, 13.–14.10. Säännöt ja tilastot
Kun SAC luotiin vuonna 1958, oli iskulauseena ”mies talosta ja kaksi parhaasta”. Sama pätee nykyaikana: Ruotsin joukkojen lyömiseen tarvitaan ”yksi hamssi per talo ja monta parhaasta”. Alathan siis jo rasvata pumppuavaintasi ja virittää mikkiä!
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 8. syyskuuta, kello 15.00 Suomen aikaa 80 metrin bulletiinitaajuudella. Tiedote annetaan nuorten Polar-leiriltä Liedosta. Kutsuna on OH2YOTA.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media