Toimiston tiedote 33/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 33/2018, 6.10.2018
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
 
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 6.10. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiinin luetaan 80 metrillä Rantasalmelta, OH2BRN:n asemalta. 40 metrillä bulletiini luetaan Petäjävedeltä.
 
SISÄLTÖ

  • * Hallituksen kyselytunti pidetään, huomenna, lauantaina 6.10. *
  • * Liiton vaaliehdokkaiden julkaiseminen *
  • * Liiton toimistolla on avoimet ovet torstai-iltana 11.10. *
  • * Syyspäivät marraskuussa Äänekosken kaupungintalolla *
  • * Nuorten workkimisviikonlopun ilmoittautuminen alkoi *
  • * Tule mukaan tekemään rigiteemanumeroa *
  • * Radioamatöörikurssi alkaa Lahdessa *
  • * Kilpailu-uutisia *
  • * SAC:n foneosa kilpaillaan jo viikon päästä *
  • * Seuraava bulletiini *

 
* Hallituksen kyselytunti pidetään, huomenna, lauantaina 6.10. *
Liiton hallituksen kyselytunti pidetään ensi viikon lauantaina 6.10. kello 14 Suomen aikaa. Taajuus on 3685 kHz. Tervetuloa kyselemään ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista.
 
* Liiton vaaliehdokkaiden julkaiseminen *
Liiton puheenjohtaja- ja hallitusvaalien ehdokkaat julkaistaan ensi maanantaina 8.10. illalla, heti vaalivaliokunnan kokouksen jälkeen. Nimet ja ehdokasnumerot ilmoitetaan liiton verkkosivuilla osoitteessa sral.fi.
 
* Liiton toimistolla on avoimet ovet torstai-iltana 11.10. *
Liiton toimistolla pidetään avoimet ovet ensi torstaina 11.10. kello 17.00–20.00. Liiton jäsenkerho Suomen Avaruustutkimusseura esittelee toimintaansa. Myymälä on avoinna ja tarjolla on kahvia sekä pullaa. Liiton toimiston osoite on Kaupinmäenpolku 9, Helsinki. Tervetuloa nokkakusoilemaan!
 
* Syyspäivät marraskuussa Äänekosken kaupungintalolla *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään 16.–18.11.2018 Äänekoskella. Tapahtuman järjestää Ala-Keiteleen Radiokerho ry, OH6AK. Syyspäivien yhteydessä on liiton sääntömääräinen syyskokous.
Syyspäivät järjestetään Äänekosken kaupungintalolla. Talon osoite on Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski.
Majoitusta voi varata Hotelli Hirvestä SRAL-tunnuksella. Hotellin puhelinnumero on (014) 520 121. Hotelli alkaa täyttyä, joten majoitus kannattaa varata pian.
Hami-illallinen järjestetään ravintolassa nimeltä Wille – Olohuone ja Keittiö. Illalliselle voi ilmoittautua liiton verkkosivujen lomakkeella.
Syyspäivien verkkosivut
 
* Nuorten workkimisviikonlopun ilmoittautuminen alkoi *
Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten workkimisviikonlopun Mustilassa 6.–9.12. Tapahtuma pidetään OH5Z:n asemalla. Workkimisviikonlopun aikana on luvassa muun muassa HF-workkimista vasta-alkajatasolta lähtien (SSB, CW, RTTY), erilaisia esitelmiä, saunomista ja yhdessäoloa. Viikonlopun aikana käytetään nuorten radioamatöörien kutsua OH2YOTA.
Osallistumismaksu on 10 euroa, joka sisältää majoituksen sekä ruokailun. Ilmoittautuminen on auki.
 
* Tule mukaan tekemään rigiteemanumeroa *
Apuna rigin valinnassa ovat esimerkiksi QST:n testit. Ne eivät kuitenkaan aina anna riittävästi tietoa rigin käytännön käyttökokemuksista. Tämän takia Radioamatööri-lehteen kaivataankin juttuja uusien (ja vanhempienkin) rigien käyttäjiltä.
RA 10/2018 on rigiteemanumero. Teemanumeroon ovat tervetulleita jutut, jotka kertovat uusien rigien hyvistä tai huonoista käyttökokemuksista samoin kuin vanhempien rigien ominaisuuksista, jotka tekevät niistä edelleen kilpailukykyisiä.
Lehden aineistopäivä on 19.11.2018. Jutut toivotaan siihen mennessä sähköpostitse osoitteeseen ra-lehti ät sral piste äf ii. Aineistoa voi myös lähettää postitse osoitteeseen SRAL ry, PL 44, 00441 HELSINKI. Tervetuloa tekemään teemanumeroa.
 
* Radioamatöörikurssi alkaa Lahdessa *
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, syksyn perusluokan kurssi alkaa tiistaina 23.10. kello 18.00. Kurssipaikka on Radiomäen Vanha asemarakennus. Kurssia pidetään joka tiistai aina joulukuun alkuun saakka.
Ilmoittautumisen voi tehdä joko MPK:n sivujen kautta tai suoraan kouluttajalle, Jarille, OH2BU, 0400 503 221 tai omakutsusähköpostiosoitteella.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskilpailu, International HELL-Contest, Oceania DX Contest, Russian WW Digital Contest, SKCC QSO Party, FISTS Fall Slow Speed Sprint, RSGB DX Contest UBA ON Contest ja TRC DX Contest.
Ensi tiistaina 9.10. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 11.10. NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SAC:n fone-osa, Makrothen RTTY Contest, Oceania DX Contest, QRP ARCI Fall QSO Party, SKCC Weekend Sprintathon, FISTS Fall Unlimited Sprint, PODXS 070 Club 160m Great Pumpkin Sprint ja UBA ON Contest.
 
* SAC:n foneosa kilpaillaan jo viikon päästä *
Viime vuoden SAC-kilpailu voitettiin itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi reilusti. SAC:ta ollaan, totta kai, voittamassa tänäkin vuonna, ja siinä on sinun panoksellasi suuri merkitys. SAC:n foneosa käydään jo viikon päästä, 13.–14.10. Säännöt ja tilastot ovat osoitteessa www.sactest.net. Tervetuloa mukaan voittamaan pohjoismaista maaottelua!
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 13. lokakuuta, kello 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. Tiedote annetaan Lapualta, OH6SRAL:n asemalta.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media