Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 37/2018, 9.11.2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 37/2018, 9.11.2018
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 10.11. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Syyspäivät Äänekoskella 16.–18.11.2018 *
* Ilmoittautuminen Syyspäivien hami-illalliselle jatkuu 10.11. saakka *
* Syyskokousmateriaalissa painovirhe *
* Vielä ehdit osallistua rigiteemanumeron tekoon *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Tapion, OH6UBZ/mm, maailmanympäriyksinpurjehdus *
* Perinneradiotapahtuma PRT 27 itsenäisyyspäivänä *
* Nuorten workkimisviikonlopun ilmoittautuminen on auki *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava SM-osakilpailu, Viitosten Syysottelu *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Syyspäivät Äänekoskella 16.–18.11.2018 *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään ensi viikonloppuna, 16.–18.11.2018, Äänekoskella. Lämpimästi tervetuloa! Tapahtuman järjestää Ala-Keiteleen Radiokerho ry, OH6AK. Pitopaikkana on Äänekosken kaupungintalo, osoitteessa Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski. Tarvittaessa majoituksen voi varata Hotelli Hirvestä SRAL-tunnuksella. Hotellin puhelinnumero on (014) 520 121.
Syyspäivien pääohjelma järjestetään lauantaina 17.11. klo 08.00-19.00. Lauantain aikana kuullaan esitelmiä kiertopolarisaatiosta ja puskaradiosta, luvassa on sekä Äänekosken kaupunginjohtajan että SRAL:n hallituksen puheenjohtajan puheet, DMR-paja, Valtra-traktorin esittely ja peräkonttikirpputori. Lauantaina pidetään myös liiton sääntömääräinen syyskokous klo 16.00.
Syyspäivien liput ovat hinnaltaan 10 euroa. Muistakaa ottaa käteistä mukaan!
Lisätietoja Syyspäivien verkkosivuilta.
 
* Ilmoittautuminen Syyspäivien hami-illalliselle auki enää 10.11. saakka *
Lauantaina 17.11. kello 19.00 tarjotaan kolmen ruokalajin Hami-illallinen ravintolassa Wille – Olohuone ja Keittiö. Illallinen on hinnaltaan 30 euroa/henkilö. Menu löytyy Liiton nettisivuilla.
Illalliselle on ennakkoilmoittautuminen, joka on auki enää lauantaihin 10.11. saakka, joten muistattehan ilmoittautua ajoissa! Ilmoittautuminen tapahtuu liiton verkkosivujen kautta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä linkistä.
 
* Syyskokousmateriaalissa painovirhe *
Viimeisimmän Radioamatööri-lehden (09/18) mukana jaettiin Toimintasuunnitelma 2019-liite. Liitteessä oleva talousarvio (s.9) on virheellinen, sillä arviossa on viime vuoden luvut. Oikea materiaali jaetaan syyskokouksessa. Jos haluat tutustua talousarvioon jo etukäteen, otathan yhteyttä toimistoon, email: toimisto ät sral.fi, puh. 09 562 5973 tai os. Kaupinmäenpolku 9, 00440 Helsinki.
 
* Vielä ehdit osallistua rigiteemanumeron tekoon *
Radioamatööri-lehti 10/2018 on rigiteemanumero. Teemanumeroon ovat tervetulleita jutut, jotka kertovat uusien rigien hyvistä tai huonoista käyttökokemuksista samoin kuin vanhempien rigien ominaisuuksista, jotka tekevät niistä edelleen kilpailukykyisiä.
Lehden aineistopäivä on reilun viikon päästä maanantaina 19.11. Jutut toivotaan lähetettävän siihen mennessä sähköpostitse osoitteeseen ra-lehti@nullsral.fi. Aineistoa voi toki lähettää myös postitse osoitteeseen SRAL ry, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Seppo Haapasalon, OH5YO, poismeno.
Kunnioitamme Sepon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
Liikennöinti Puheradiolla-kurssi Tammelassa ja Salossa
Ensi viikonloppuna Tammelassa ja Salossa järjestetään MPK:n kurssi ”Liikennöinti Puheradiolla”. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti kaikille joita kiinnostaa oppia puheradiotyöskentelyn alkeet second operaattoritasoisesti. Uutta oppia on luvassa kyllä kaikille osallistujille! Kurssi toteutetaan kahdessa tilaisuudessa. Torstaina 15.11 on teoriaosa Tammelassa OH3AN kerholla klo 18-21. Lauantaina 17.11. on käytännön harjoittelua Salossa klo 12-15. Mukana myös VirVe esittely.
Lauantaina kurssin puitteissa on äänessä kutsumerkki OI100PV ainakin kotimaisilla bandeilla.
Lisätietoa oheisesta linkistä.
 
Radio- ja tv-museon koululaisesittelyt 1300 nuorelle ohitse tältä vuodelta – kiitos kaikille!
Lahden Radio- ja tv-museon asemalla OH3R esiteltiin radioamatööritoimintaa pääasiassa lokakuun aikana 1300 nuorelle. Koululuokkia kävi museolla Lahdesta yksi kerrallaan 48 ja jopa muutama muualta Päijät-Hämeestä. Kaikki OH3R-asemalle pienissä ryhmissä tulleet nuoret saivat esittelyn ja esittelyaineistoa ra-toimintaan ja moni piti myös radioamatööriyhteyden second operaattorina. Esittelyistä vastasivat Lahden Radioamatöörikerhon, OH3AC:n, 10 eri jäsentä.
Kerho haluaa kiittää erityisesti vasta-asemina toimineita hameja. Näistä listan tekeminen täyttäisi bulletiinin, mutta erityinen kiitos Sakulle, OH2WC, joka piti esittely-yhteyksiä etäaseman kautta Portugalista. Nuoret olivat valtavan innostuneita.
Esittelyt jatkuvat tammikuussa uusille luokille ja ensi syksynä 50 luokalle.
 
Perusluokan kurssi Lahdessa
Perusluokan kurssi jatkuu T1-moduulilla Lahdessa tiistaina 13.11. klo 18:00. Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC:n, perusluokan kurssilla suoritettiin viime viikolla välitutkinto eli K-moduuli ja kurssi jatkuu tiistaina T1-moduulilla. Mukaan siis pääsee nyt joustavasti!
Ilmoittautua voi suoraan kouluttajalle Jari, OH2BU; joko sähköpostilla oh2bu ät sral.fi tai puhelimitse 0400-503221 tai tulemalla suoraan kurssipaikalle Radiomäelle. Kaikki kurssimateriaali on ladattavissa kerhon kotisivujen kautta.
 
* Tapion, OH6UBZ/mm, maailmanympäriyksinpurjehdus *
Tapio Lehtisen, OH6UBZ/mm, maailmanympäriyksinpurjehdus kiinnostaa kymmeniä radioamatöörejä kuin myös tiedotusvälineitä. Tapio ottaa osaa tämän vuoden Golden Globe Race-kisoihin, jossa purjehditaan liki 30 000 mailia yksin, pysähtymättä, ilman ulkopuolista apua. Tämän vuoden Golden Globe Race-kisat käydään retrokilpailuna eli vain 1960-luvun teknologia on sallittu. Kilpailussa on mukana 18 purjehtijaa 13 eri maasta.
Tapio on tällä hetkellä Australian kaakkoispuolella matkalla kohti Uutta-Seelantia. Tapion kanssa pidetään yhteys joka päivä. Yhteysajat voi tarkistaa OH3AC:n kotisivulta, josta löytyvät aika ja taajuus seuraavalle skedille. Skedit ovat julkista radioamatööriliikennettä ja kaikki ovat tervetulleita niitä kuuntelemaan tai pitämään yhteyttä Tapion kanssa, radiokelien ja ajan sen salliessa.
Lisätietoja oheisesta linkistä.
 
* Perinneradiotapahtuma PRT 27 itsenäisyyspäivänä *
Perinneradiotapahtuma järjestetään jälleen itsenäisyyspäivänä 6.12. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnianosoitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
Perinneradiotapahtumassa workitaan CW:llä kello 08.00–10.00 ja 12.00–14.00 Suomen aikaa. AM:llä ollaan äänessä kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 Suomen aikaa. Bandeina ovat 80 ja 40 metriä.
Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jälkeen lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.
Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan.
Lisätietoa saa SRAL:n verkkosivuilta osoitteesta sral.fi.
 
* Nuorten workkimisviikonlopun ilmoittautuminen on auki *
Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten workkimisviikonlopun Kouvolan Mustilassa 6.–9.12. Tapahtuma pidetään OH5Z:n asemalla. Workkimisviikonlopun aikana on luvassa muun muassa HF-workkimista vasta-alkajatasolta lähtien (SSB, CW, RTTY), erilaisia esitelmiä, saunomista ja yhdessäoloa. Viikonlopun aikana käytetään nuorten radioamatöörien kutsua OH2YOTA.
Osallistumismaksu on 10 euroa, joka sisältää majoituksen sekä ruokailun. Ilmoittautuminen on nyt auki liiton verkkosivuilla ja jatkuu 25.11. saakka. Tästä ilmoittautumiseen.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Viitosten Syysottelu sekä WAE DX Contest, RTTY, PODXS 070 Club Triple Play Low Band Sprint, 10-10 International Fall Contest, Digital, JIDX Phone Contest, OK/OM DX Contest, SKCC Weekend Sprintathon, CQ-WE Contest ja AWA Bruce Kelley 1929 QSO Party.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina 13.11. NAC 432 MHz ja torstaina 15.11. NAC 50 MHz.
Ens viikonloppuna kilpaillaan AWA Bruce Kelley 1929 QSO Party, LZ DX Contest, REF 160-Meter Contest, All Austrian 160-Meter Contest, Feld Hell Sprint, RSGB 2nd 1.8 MHz Contest ja Homebrew and Oldtime Equipment Party.
 
* Seuraava SM-osakilpailu, Viitosten Syysottelu *
HF-kilpailujen SM-sarjan seuraava osakilpailu, Viitosten Syysottelu, kilpaillaan tänä lauantaina 10.11. Kilpailussa on CW-, fone- ja RTTY-osiot. Bandeina ovat 80 ja 40 metriä. Kilpailun säännöt löytyvät SRAL:n verkkosivuilta osoitteesta sral.fi.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 17. marraskuuta, kello 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. Tiedote annetaan Äänekoskelta, tunnuksella OH6K.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media