Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 38/2018, 16.11.2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 38/2018, 16.11.2018
 
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 17.11. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Tikkakoskelta, tunnuksella OH6K.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Syyspäivät Äänekoskella 16.–18.11.2018 *
* Syyskokousmateriaalissa painovirhe *
* Nuorten workkimisviikonloppu Mustilassa – vielä ehdit ilmoittautua *
* Suomi 100 satelliitti laukaistaan avaruuteen ensi viikolla *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Perinneradiotapahtuma PRT 27 itsenäisyyspäivänä *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Syyspäivät Äänekoskella 16.–18.11.2018 *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään tänä viikonloppuna, 16.–18.11.2018, Äänekoskella. Lämpimästi tervetuloa! Tapahtuman järjestää Ala-Keiteleen Radiokerho ry, OH6AK. Pitopaikkana on Äänekosken kaupungintalo, osoitteessa Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski.
Syyspäivien pääohjelma järjestetään lauantaina 17.11. klo 08.00-19.00. Lauantain aikana kuullaan esitelmiä kiertopolarisaatiosta ja puskaradiosta, luvassa on sekä Äänekosken kaupunginjohtajan että SRAL:n hallituksen puheenjohtajan puheet, DMR-paja, Valtra-traktorin esittely ja peräkonttikirpputori. Lauantaina pidetään myös liiton sääntömääräinen syyskokous klo 16.00.
Lisätietoja tapahtumasta OH6AK:n kerhosivuilta.
 
* Syyskokousmateriaalissa painovirhe *
Viimeisimmän Radioamatööri-lehden (09/18) mukana jaettiin Toimintasuunnitelma 2019-liite. Liitteessä oleva talousarvio (s.9) on virheellinen, sillä arviossa on viime vuoden luvut. Oikea materiaali jaetaan syyskokouksessa. Oikean materiaalin saa myös liiton toimistolta: email: toimisto ät sral.fi, puh. 09 562 5973 tai os. Kaupinmäenpolku 9, 00440 Helsinki.
 
* Nuorten workkimisviikonloppu Mustilassa vielä ehdit ilmoittautua *
Liiton nuorisotiimi järjestää kaikille nuorisojäsenille workkimisviikonlopun Kouvolan Mustilassa 6./7.–9.12.2018. Tapahtuma pidetään OH5Z:n asemalla. Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti 15–28-vuotiaille.
Workkimisviikonlopun pääteemana on workkiminen – vasta-alkajatasolta lähtien (SSB, CW, RTTY). Tämän lisäksi luvassa on esitelmiä sekä monenmoista yhteistä ohjelmaa ja tekemistä. Viikonlopun aikana käytetään nuorten radioamatöörien kutsua OH2YOTA.
Osallistumismaksu on 10 euroa, joka sisältää majoituksen sekä täysihoidon. Kyyti on järjestetty Kouvolan asemalta Mustilaan ja takaisin. Kauempaa tulevien nuorisojäsenten matkakustannuksia voidaan myös kompensoida.
Ilmoittautuminen on nyt auki liiton verkkosivuilla ja jatkuu vielä ensi viikon ajan, 25.11. saakka. Mukaan mahtuu vielä, tervetuloa!
 
* Suomi 100 satelliitti laukaistaan avaruuteen ensi viikolla *
Suomi 100-satelliitti laukaistaan matkalleen avaruuteen Kaliforniasta. Laukaisuaika on ensi maanantaina 19.11.2018 klo 20.32 Suomen aikaa. Laukaisu tapahtuu Falcon 9 kantoraketilla, joka vie yhteensä 64 pientä satelliittiä lähes 600 km korkeuteen. Satelliittien vapauttaminen kestää liki viisi tuntia, joten yhteys Suomi 100-satelliittin saataneen vasta useita tunteja laukaisun jälkeen.
Suomi 100-satelliitti on valmistettu Aalto-yliopistossa ja se on vain noin 1 kg painoinen nanosatellitti. Päähavaintolaitteina on MF/HF-radiotaajuusaluetta mittaava radiovastaanotin, joka tutkii avaruussäätä, sekä kameralaitteisto, joka tukee avaruussäähavaintoja ja kuvaa maisemia. Satelliitillä on kaksi omaa IARU:n myöntämää radiotaajuutta, 437,775  MHz ja 2410 MHz. Satelliitin radioasematunnus on 1M60F1D.
Satelliitin taajuustiedot sekä muuta lisätietoa löytyvät suomi100satelliitin nettisivuilta.
 
* Silent Key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Unto Mahkosen, OH1QH, poismeno.
Kunnioitamme Unton muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Turun radioamatöörien pikkujoulut
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, pikkujoulut juhlitaan torstaina 29.11.2018 klo 18.00 alkaen Sommelossa. Tervetuloa, toivoo Sommelon Tontut.
 
Keski-Suomen radioamatöörien pikkujoulut ja syyskokous
Keski-Suomen radioamatöörit ry:n, OH6AD:n, pikkujoulut ja syyskokous pidetään maanantaina 26.11 klo 18:00 alkaen kerholla. Tarjolla nyhtöpossua, lisukkeita ja glögiä. Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa.
 
Liikennöinti puheradiolla-kurssilaiset äänessä OI100PV -tunnuksella – Vasta-asemia kaivataan
MPK:n Liikennöinti Puheradiolla-kurssin osallistujat ovat kouluttajineen äänessä lauantaina 17.11. mahdollisesti jo aamun aikana, mutta viimeistään klo 12.30. Tulemme ääneen 80 metrillä noin 3680-3699 kHz sekä noin 1846kHz. Huomioittehan, että OI100PV-tunnuksella liikennöivät ovat vasta-alkajia. Mukana ryhmässä on myös kokeneempia radioliikennöijiä sekä kouluttajia.
Kurssi järjestetään Salossa ja Tammelassa. Oppilaina ihmisiä, joita kiinnostaa oppia puheradiotyöskentelyn alkeet second operaattoritasoisesti. Osa kouluttajista pitää mahdollisesti esittelymielessä myös muutamia sähkötysyhteyksiä muistona historiallisesta lähetelajista.
Kaikki yhteyden pitäneet saavat aidon OI100PV -satavuotisjuhlaa kunnioittavan QSL kortin.
 
* Perinneradiotapahtuma PRT 27 itsenäisyyspäivänä *
Perinneradiotapahtuma järjestetään jälleen itsenäisyyspäivänä 6.12. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnianosoitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
Perinneradiotapahtumassa workitaan CW:llä kello 08.00–10.00 ja 12.00–14.00 Suomen aikaa. AM:llä ollaan äänessä kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 Suomen aikaa. Bandeina ovat 80 ja 40 metriä. Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jälkeen lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.
Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan.
Lisätietoa tästä linkistä SRAL:n verkkosivuilta.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan LZ DX Contest sekä All Austrian, REF ja RSGB 160m contestit.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina 20.11. NAC 1296 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ARRL EME Contest ja CQ Worldwide DX Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 24. marraskuuta, kello 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. Tiedote annetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa