Suomi 100 satelliitti laukaistaan avaruuteen

Suomi 100-satelliitti laukaistaan matkalleen avaruuteen Kaliforniasta maanantaina 19.11.2018 klo 20.32 Suomen aikaa. Laukaisu tapahtuu Falcon 9 kantoraketilla, joka vie yhteensä 64 satelliittia lähes 600 km korkeuteen. Satelliittien vapauttaminen kestää liki viisi tuntia, joten yhteys Suomi 100-satelliittin saataneen vasta useita tunteja laukaisun jälkeen. Satelliitin taajuustiedot löytyvät suomi100satelliitin-nettisivuilta.
Suomi 100-satelliitti on valmistettu Aalto-yliopistossa ja se on vain noin 1 kg painoinen nanosatellitti. Päähavaintolaitteina ovat MF/HF-radiotaajuusaluetta mittaava radiovastaanotin, joka tutkii avaruussäätä, sekä kameralaitteisto, joka tukee avaruussäähavaintoja ja kuvaa maisemia. Satelliitillä on kaksi omaa IARU:n myöntämää radiotaajuutta, 437,775 MHz ja 2410 MHz. Satelliitin radioasematunnus on 1M60F1D.
Suomi 100-satelliitti valmistettiin nimensä mukaisesti Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi, mutta sen laukaisu on venynyt kantorakettiin liittyvien ongelmien vuoksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media