Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 43/2018, 22.12.2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 22.12. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Santa Landiasta, tunnuksella OF9X.
SISÄLTÖ
* OF9X jouluasema nyt äänessä kaikilla bandeilla *
* Joulukilpailu Tapaninpäivänä *
* OH-RTTY-kilpailu Uudenvuodenpäivänä *
* Uusi radiotaajuusmääräys voimaan viikolla 2 *
* RA-lehteen toivotaan lisää kerhojen uutisia *
* Kerhot tiedottavat *
* Liiton toimiston palveluajat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* OF9X jouluasema äänessä kaikilla bandeilla *
OF9X asema aloitti jouluoperoinnin perjantai-iltana 21.12. klo 18.00 UTC ja jatkaa vuoden loppuun. Voit bulletiinin kuittauksesta jo napata ensimmäiset pukkipisteet!
OF9X-aseman teemana on Suomen nuoret amatöörit, jotka juuri muutama viikko sitten kunnostautuivat OH2YOTA- tunnuksella Mustilasta. Voit seurata uutisia ja kusokertymää OF9X QRZ.com-sivuilta. Päätonttuina toimivat nuoret; Niko, OH5CZ, Arttu, OH2FB ja Otava, OH3OT.
Nuoret operaattorit antavat raportin lisäksi X ja etunimensä ensimmäisen kirjaimen, mistä tunnistat heidät. Vastaavasti taas vanhat tonttu-ukot antavat kolmekirjaimisen koodin – kuten bulletiinioperaattori – 59 MEM.
Jos olet kiinnostunut lähtemään itse mukaan OF9X-jouluoperointin, joka ulkomaan tai kotimaan bandeilla, lähetä sähköpostia Ramille, OH2BC. Ramin sähköposti on oh2bci ät sral piste fi. Näin saat liityttyä joukkoon ja voit varata itsellesi sopivan aikaikkunan.
Jos taas olet vastaavasti nuori, eli alle 25-vuotias, voit kertoa kiinnostuksesi Martille, OH2BH, joka toimii yhteyshenkilönä OF9X-nuoriin. Martin sähköposti on of9x ät sral piste fi.
Joulukusojen lisäksi OF9X tekee työtä kaikkia puhuttelevan ilmastonmuutoksen eteen ja kusokumppanit voivat antaa tukensa norjalaiselle säätiölle, joka hoitaa projektiin liittyvien puiden istutuksen. Pääministeri Juha Sipilä näkee radioamatööreillä mahdollisuuden toimia ilmastoasian sanansaattajina laajalla kontaktiverkostollaan ja tukee vuoden 2018 Ilmasto-Pukkia!
Santa Landian väki toivottaa kaikille oikein hyvää Joulua!
 
* Joulukilpailu Tapaninpäivänä *
SM-sarjan osakilpailu Joulukilpailu pidetään Tapaninpäivänä 26.12.2018. Joulukilpailu kuuluu HF-kilpailujen SM-sarjaan. Kilpailussa on erikseen CW-, SSB-, ja RTTY-sarjat. Kussakin sarjassa on seuraavat luokat: yli 100 W, max. 100 W ja QRP.
Tervetuloa mukaan!
 
* OH-RTTY-kilpailu Uudenvuodenpäivänä *
Kirkkonummella toimiva Porkkalan Radiokerho ry, OH2ET, kutsuu mukaan kaikki OH-radioamatöörit parhaaseen uuden vuoden aloitukseen ja useille jo perinteeksi muodostuneeseen OH-RTTY-kilpailuun. Vuonna 2019 pidetään neljästoista OH-RTTY-kilpailu ja neljäskymmenesyhdeksäs SARTG New Year RTTY Contest.
Pitkälti yli kymmenvuotisen historiansa aikana kilpailu on onnistunut kasvattamaan osallistujamääräänsä mukavasti. Pitäkäämme yhdessä huoli, että vuosi 2019 voisi olla jopa ennätysvuosi osallistujamäärässä mitaten? Toivotaan, että tulevat radiokelit suosivat myös ennätystuloksia tässä suhteessa.
OH-RTTY-kilpailun pistelasku noudattaa SARTG New Year-isäntäkilpailun sääntöjä, mutta kilpailuluokat taas SM-osakilpailujen mukaista jakoa koska OH-RTTY-kilpailu on SM-sarjan osakilpailu.
Tervetuloa mukaan!
 
* Uusi radiotaajuusmääräys voimaan viikolla 2 *
Viestintävirasto arvioi uuden radiotaajuusmääräyksen tulevan voimaan vuoden 2019 toisella viikolla. Uudessa määräyksessä avautuu suomalaisille radioamatööreille 160 m taajuusalue aukottomasti taajuusvälillä 1850-2000 kHz, jossa lähettimen teho enintään 15 W, ja modulaatiohuipputeho 60 W. Huomatkaa siis tämän taajuusvälin pienemmät maksimitehot. Varsinaisella radio-ohjesäännössä Region 1 alueella allokoidulla taajuusvälillä 1810-1850 kHz lähettimen teho perusluokassa enintään 120 W ja yleisluokassa enintään 1500 W. Uuden radiotaajuusmääräyksen tultua voimaan voi myös radioamatööriliikenne jatkua taajuusvälillä mikroaaltobandilla 3400-3408 MHz. Huomatkaa, että työskentely on sallittu uusilla taajuuksilla vasta kun uusi radiotaajuusmääräys on allekirjoitettu ja voimaan saatettu. Kannattaa seurailla Viestintäviraston, tammikuun alusta Traficomin, verkkosivuja.
Viestintävirasto yhdistyy Traficomiin 1.1.2019. Uuteen virastoon yhdistyvät liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Viestintävirasto ja Liikenneviraston tietyt viranomaistoiminnot, kuten Merikartoitus. Virastojen yhdistyminen ei vaikuta olemassa oleviin toimintoihin tai asiakkaille tarjottaviin palveluihin. Uudet verkkosivut löytyvät vuoden alusta osoitteesta: www. traficom.fi.
 
* RA-lehteen toivotaan lisää kerhojen uutisia *
Radioamatööri-lehteen toivotaan ensi vuodelle lisää kerhojen uutisia, tapahtumia ja kuulumisia ympäri Suomen. Myös kuvia otetaan mielellään vastaan. Lehden aineistopäivä on aina puolenkuun tietämillä. Tarkat päivämäärät voi tarkistaa sral.info-sivuilta. Uutiset voi lähettää liiton toimistoon tai suoraan päätoimittajalle. RA-lehti ilmestyy ensi vuonna 10 kertaa.
 
* Kerhot tiedottavat *
T2-perehdytys OH3AN:n kerholla Tammelassa
T2-perehdytys Tammelassa OH3AN:n kerholla keskiviikkoisin klo 18.00 alkaen 16.1.2019. Tavoitteena on saavuttaa tekniikassa T2-taso maaliskuun aikana. Alkutietovaatimuksena suoritettu T1 tutkinto.
Lisätietoja foh3an ät gmail piste com.
 
Perusluokan radioamatöörikurssi OH1AA:n kerholla Sommelossa
Turun Radioamatöörit ry, OH1AA, järjestää Radioamatöörikurssin perusluokan tutkintoa varten alkaen keskiviikkona 6.2.2019. Paikkana on Sommelon Kerhotila, Sommelontie 61. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18.00 ja koulutus kestää noin kaksi tuntia kerrallaan. Kurssi sisältää 11 iltaa.
Kurssin hinta on 50 euroa. Hinta sisältää opiskelumateriaalin.
Kurssille ilmoittautuminen ja lisätiedot: Jouni Anttila, p. 040 771 0 neljä kaksi nolla tai sähköpostilla oh1coATsral.fi.
Tervetuloa.
 
* Liiton toimiston palveluajat *
Liiton toimisto on kiinni joulun välipäivinä, 27.-28.12., sekä uudenvuodenaattona 31.12.
Toimisto on avoinna taas keskiviikosta 2.1. alkaen ja palveluajat ovat maanantaista torstaihin klo 12.00-16.30, ja perjantaisin klo 12.00-14.00.
Bulletiini luetaan normaalisti koko joulukuu. Vuoden ensimmäinen bulletiini luetaan 5.1.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan RAEM Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan NAC 2,3 GHz + up Joulupäivänä ja Joulukilpailu Tapaninpäivänä.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan RAC Winter Contest, Stew Perry Topband Challenge ja Original QRP Contest.
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 29. joulukuuta, kello 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. Tiedote annetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media