Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 5/2019, 2.2.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 2.2. klo 15.00 Suomen aikaa taajuudella 7070 kHz. Tiedote annetaan Tikkakoskelta, tunnuksella OH6K.
SISÄLTÖ
* Nordics On The Air 2019 *
* Hallituksen kevään 2019 kyselytunnit *
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
* Jäsenmaksut *
* Muut tapahtumat *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Nordics On The Air 2019 *
SRAL:in Nuorisotiimi järjestää pohjoismaisten nuorten leirin, Nordics On The Air eli NOTAn pääsiäisenä, 19.-22.4.2019. Leirin ohjelmassa on muun muassa tutustumista muihin pohjoismaisiin nuoriin, workkimista, saunomista sekä myös YOTA-leireiltä tuttua ohjelmaa. Viikonlopun aikana käytämme nuorten radioamatöörien kutsua OH2YOTA. Osallistumismaksu on 20 €.
Ilmoittautuminen on auki 24.2. asti ja lisätietoa löydät osoitteesta: www.sral.info/nota.
 
* Hallituksen kevään 2019 kyselytunnit *
Hallituksen kyselytunnit pidetään pääsääntöisesti aina kuun ensimmäisenä lauantaina klo 14.00. Vuoden 2019 ensimmäinen kyselytunti pidetään 2.2. Seuraavat kyselytunnit pidetään 2.3., 4.5., ja 1.6. sekä huhtikuun kyselytunti Liiton kevätpäivillä 13.4. Kyselytunnit pidetään HF:llä sekä FinDMR-verkossa.
 
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle viimeistään kaksi kuukautta ennen kevätkokousta eli 13.2.2019 klo 16.00 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL ry, Hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Jäsenmaksut *
Tiedoksi jäsenistölle, että liiton jäsenmaksut vuodelle 2019 ovat lähteneet sähköpostin mukana tällä viikolla ja kirjepostin mukana suurimmaksi osaksi tällä viikolla ja osa ensi viikolla. Jos lasku ei ole kilahtanut sähköpostiisi tai sitä ei kuulu kirjepostin mukana ensi viikon aikana, ilmoitathan toimistolle (toimisto ät sral.fi), niin tarkistetaan yhteystietosi.
 
* Muut tapahtumat *
 
Radioamatööriaiheinen esitelmä Vene-messuilla Helsingissä 9.2.2019
Suomen suurin veneilijöiden ja purjehtijoiden tapahtuma, ”Vene 19”-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8.2.-17.2.2019. Lauantaina 9.2.2019 messujen pääohjelmalavalla klo 17.00 on radioamatööriaiheinen esitelmä. Otsikolla ”Tapio Lehtinen, OH6UBZ/mm; GGR ja radioamatööriyhteydet” kerrotaan Tapion purjehduksesta radioamatööritoiminnan silmin. Esitelmän pitää Jari, OH2BU. Esitelmässä on paitsi katkelmia radioyhteyksistä Tapion kanssa myös muuta ra-toimintaan liittyvää materiaalia.
 
Mobira 40 v -juhlaseminaari Salossa 22.2.2019
Saloran ja Nokian yhteisen puhelinyrityksen, Mobiran, perustamisesta Saloon tulee kuluneeksi 40 vuotta 22.2.2019. Tämän kunniaksi Salossa järjestetään seminaari, jossa alkuaikojen keskeiset yrityksen vaikuttajat valottavat toiminnan eri puolia alkuaikoina. Tilaisuus on kaikille avoin. Ilmoittautuminen ja lisätiedot nettisivuilla: www.salo.fi/51190.aspx.
 
Esitelmätilaisuus Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa 2.3.2019
Tutkamieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo järjestävät 2.3.2019 klo 11 alkaen kaikille avoimen esitelmätilaisuuden aiheista ”Satelliittipaikannus ja häiriöt” sekä ”Radiotaajuisen ilmavalvonnan tulevaisuus”. Esitelmien jälkeen pidetään Tutkamieskillan kevätkokous. Tilaisuus järjestetään Ilmatorjuntamuseolla Tuusulassa. Ilmoittautumiset osoitteeseen jukka piste kaleva ät elisanet.fi.
 
 
* Silent Key ES1CW *
Virolaisen radioamatööritoiminnan kivijalka Arvo Kallaste, ES1CW, on menehtynyt 85-vuoden iässä 24.1.2019. Arvo toimi ansiokkaasti virolaisen radioamatööritoiminnan voimanpesänä useiden vuosikymmenten ajan ja häntä tullaan kaipaamaan, kertoo Viron radioamatööriliiton edustaja Arvo, ES2MC. Huolimatta pitkäaikaisesta sairaudestaan, toimi Arvo loppuun asti aktiivisesti harrastuksen puolesta. Hän kuoli rauhallisesti kotonaan. Hautajaiset on pidetty tällä viikolla Tallinnassa.
 
 
* Kerhot tiedottavat*
 
Radioamatöörikurssit
 
OH1AA:n kurssi Sommelossa
Turun Radioamatöörit ry, OH1AA, järjestää radioamatöörikurssin perusluokan tutkintoa varten. Kurssi alkaa keskiviikkona 6.2.2019. Paikkana on Sommelon Kerhotila, osoitteessa Sommelontie 61. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18.00-20.00. Kurssi sisältää 11 iltaa ja on hinnaltaan 50 euroa. Tähän sisältyy opiskelumateriaali.
Kurssille ilmoittautuminen ja lisätiedot: Jouni Anttila, p. 040 771 0 neljä kaksi nolla tai sähköpostilla oh1coATsral.fi. Tervetuloa!
 
OH2AP:n kurssi Järvenpäässä
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry, OH2AP, järjestää radioamatööritutkintoon valmistavan kurssin. Kurssi alkaa maanantaina 25.2. klo 18.00. Kurssipaikka on Radiokerhon tila Järvenpään Seuratalolla, osoitteessa Kartanontie 20. Kurssimaksu on oppimateriaalin hinta 30 euroa, johon sisältyy myös kerhon jäsenmaksu.
Paikalle saa tulla ihan vain tutustumismielelläkin, tervetuloa! Lisätietoja löytyy OH2AP:n kerhon sivuilta www.oh2ap.fi /
 
 
Vuosikokoukset
 
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, sääntömääräinen vuosikokous järjestetään kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, 4.2.2019 klo 18 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Paikalla kaffetta ja pullaa, terveisin Johtokunta.
 
Laivaston Radioamatöörit ry
Laivaston Radioamatöörit ry:n, OH1AJ, sääntömääräinen vuosikokous pidetään kerholla tiistaina 12.2.2019 klo 18.30. Osoite Puosuntie 2, 20240 Turku. Kahvitarjoilu.
 
Iisalmen Radiokerho ry
Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI, sääntömääräinen vuosikokous pidetään 17.2.2019
klo 13.00, Timo Hyvösellä, OH7LMQ:n luona, osoitteessa Ukonahontie 160,
74150 IISALMI.
 
Ala-Keiteleen Radiokerho ry
Ala-Keiteleen Radiokerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 20.2.2019 klo 18 kerholla osoitteessa Virastokatu 4, 44200 Äänekoski (ent. Suolahden kaupungintalo). Käsitellään sääntöjen 11§ määräämät asiat. Tervetuloa, puheenjohtaja Juha, OH6X.
 
Turun Radioamatöörit ry
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, vuosikokous torstaina 21.2.2019 klo 18.30 alkaen Sommelossa. Tervetuloa!
 
Kahdeksikkojen kerho ry
Kahdeksikkojen kerho ry:n vuosikokous pidetään 26.2.2018 kerhotiloissa Hiukkavaarassa klo 18. Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset vuosikokoukseen kuuluvat asiat. Tervetuloa! Terveisin, OH8AA:n hallitus.
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, vuosikokous pidetään tutussa paikassa Ollin, OH2OW, luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää torstaina 28.2.2019 klo 18. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat. Lisäksi keskustellaan DMR-toistinasiasta ja kesäretken kohteesta. Tervetuloa! Kahvitarjoilu.
 
Elimäen Radioamatöörikerho ry
Elimäen Radioamatöörikerho ry:n, OH5AE:n, vuosikokous pidetään 2.3.2019 klo 14.00 kerhotiloissa Elimäen Haukkavuorella. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tervetuloa!
 
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Mexico RTTY sekä SRAL:n Peruskisa 80m.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan CQ WPX RTTY ja Dutch PACC Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 9.2. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media